3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Tarta serowa


Wydrukuj:
4

Składniki

Ciasto

  • 200 g ciasteczek digestive, lub innych herbatników
  • 100 g roztopionego masła

Masę serową

  • 500 g twarożku waniliowego, w wiaderku
  • 50 g mąki pszennej
  • 50 g cukru pudru
  • 50 g śmietany
  • 2 jajka
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 21 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 21
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Ciasteczka połamać na kawałki i wrzucić do naczynia, zmiksować obr.poz 5-6 czas 20 sek. Dodać roztopione masło i wymieszać obr.poz.3 czas 10-15 sek. W razie potrzeby wymieszać na koniec kopystką. Powstałą masę przełożyć do tortownicy o średnicy 22 cm, wyłożyć dno formy. Wstawić do lodówki na pół godziny.

    Do naczynia wbić jajka i zmiksować obr.poz.4 czas 15 sek., dodać twarożek, cukier, makę i śmietanę i wymieszać obr.poz.3-4 czas 25 sek. Można uzyć do pomocy kopystki aby masa była dobrze połączona i wymieszana ze sobą.

    Wyłozyć masę serową na ciasteczkowy spód i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 35-40 minut.

    Po upieczeniu tartę schłodzić w lodówce.

    Przed podaniem można ułożyć na tercie owoce lub polać polewą czekoladową.

    Smacznego tmrc_emoticons.-)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Pychotki palce lizać

    Zgłoszony przez Limonka na października 14, 2016 at 17:01.

    Pychotki palce lizać tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja dałam 18% ale może być

    Zgłoszony przez magi1 na marca 23, 2014 at 17:28.

    Ja dałam 18% ale może być także 12% tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • smietana jaka ?  

    Zgłoszony przez hima na marca 23, 2014 at 16:29.

    smietana jaka ?

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witaj Meg możesz dać zwykły

    Zgłoszony przez magi1 na lutego 16, 2014 at 12:52.

    Witaj Meg tmrc_emoticons.D możesz dać zwykły twaróg też wyjdzie tmrc_emoticons.D mąkę możesz zastąpić budyniem tmrc_emoticons.) jak zrobisz to daj znać jak wyszła tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) bo jest pyszna tmrc_emoticons.D pozdrawiam tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Podoba mi się pomysł, bo

    Zgłoszony przez Meg na stycznia 24, 2014 at 15:58.

    Podoba mi się pomysł, bo lubię serniki  i inne  serowe desery na słodko Wypróbuję w najbliższej przyszłości, ale zaryzykuję i dam zwykły twaróg,ew. rozrzedzę troszkę mlekiem, jeśli będzie trzeba, przemyślę też, czy nie zastąpić mąki budyniem tmrc_emoticons.) Dam znać jak wyszłotmrc_emoticons.) Pozdrawiamtmrc_emoticons.)

    Meg

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze