3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Szybko znikające ciasto z mrożonymi owocami


Wydrukuj:
4

Składniki

20 kawałek/kawałki/kawałków

ciasto

  • 1 szczypta soli
  • 500-600 g mrożonych owoców
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 40 g mąki ziemniaczanej, +dodatkowe 2-3 łyżki
  • 200 g mąki pszennej
  • 200 g świeżego miękkiego masła, pokrojone na kawałki
  • 160 g cukru
  • 4 duże jaja

kruszonka

  • 40 g cukru pudru zrobionego w Thermomix
  • 150 g mąki pszennej
  • 100 g schłodzonego masła
  • 6
    1h 5min
    Czas całkowity 1h 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    Kruszonka
  1. Zrób cukier puder :100g cukru do dzbanka pod miarkę włóż złożony ręcznik papierowy i 1min/10obrotów .Gotowe


    Wszystkie składniki kruszonki zagnieść szybko w miseczce

  2. ciasto
  3. Włącz piekarnik 180*C termoobieg.


    Włóż do dzbanka w podanej kolejności składniki i utrzyj 1min/4


    Przełóż do formy (u mnie tortownica 28 cm  średnicy)


    Mrożone owoce BEZ ROZMRAŻANIA obtocz w dodatkowej porcji mąki ziemniaczanej i ułóż na wierzchu ciasta


    Lekko dociśnij


    Posyp zrobioną wcześniej kruszonką (rozetrzyj w dłoniach)


    Wstaw do piekarnika na środkową szynę i piec w tem 180*C termoobieg 60min i 5 min ostatnie górna grzałka .


    Jak zapomnisz nic się nie stanie ,kruszonka będzie mniej przypieczona.


    Zawsze ciasto sprawdź patyczkiem musi być suchy .Czas pieczenia jest orientacyjny i trzeba dostosować do swojej kuchni

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Pamiętaj pierwszy krok to zrobienie kruszonki

Zagniatam ręcznie kruszonkę bo zależy mi na nierównej posypce

Do tego ciasta nadają się wszystkie owoce .Warunek nie rozmrażamy

Jeżeli mamy świeże czas pieczenia to 45min

Smacznego


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Ciasto obłęd zdjęcie kiepsko przedstawia...

    Zgłoszony przez zamorskad na kwietnia 11, 2019 at 08:59.

    Ciasto obłęd zdjęcie kiepsko przedstawia prawdziwe. Niestety nie zdąrzyłam zrobić zdjęcia bo ciasto znikło ale nastęonym razem wrzuce

    Wdrażam się w gotowanie.
    Lubie karmić ludzi Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tak to w tym problem ja też

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na maja 20, 2015 at 17:18.

    Tak to w tym problem ja też ostatnio robiłam, nowe ciasto i poszło do śmieci bo wlałam je do małej zamiast dużej formy .Zachęcam do spróbowania jeszcze raz Uśmiech

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziekuje Haniu za

    Zgłoszony przez Magskom na maja 20, 2015 at 14:30.

    Dziekuje Haniu za odpowiedz. 

    Ciasto wyszlo przepyszne ale chyba wiem gdzie jest problem. 

    Uzylam mniejszej formy niz 28cm przez co ciasto bylo przeladowane owocami. 

    Nauczka dla mnie jest taka, ze albo uzyje wiekszej formy do tej samej ilosci owocow, lub zmniejsze ilosc owocow na formie, ktorej uzylam wczoraj. 

    Z pewnoscia sprobuje jeszcze raz tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jest mi przykro ja robiłam z

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na maja 19, 2015 at 20:27.

    Jest mi przykro ja robiłam z dużymi owocami i za każdym razem wyszło tmrc_emoticons.(

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Hej dziewczyny Wlasnie

    Zgłoszony przez Magskom na maja 19, 2015 at 16:11.

    Hej dziewczyny

    Wlasnie upieklam ciasto. Uzylam 530 g mrozonych owocow (maliny, jezyny) i pieklam w 180 stopniach, na termoobiegu. Niestety, mimo ze pieklam ok 1,5 godziny, wyszedl zakalec. Musialam kilka razy przedluzac.

    Co moglo pojsc nie tak? Zrobilam wszystko dokladnie jak w przepisie powyzej. 

    Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziewczyny na majówkę

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na maja 5, 2014 at 14:26.

    Dziewczyny na majówkę zrobiłam ciasto ze śliwkami a zamiast kruszonki dałam cynamon z cukrem .No efekt przeszedł najśmielsze oczekiwania

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Grażynko ja też się bałam ale

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na marca 24, 2014 at 13:44.

    tmrc_emoticons.) Grażynko ja też się bałam ale to ciasto piekłam już 4 razy  i  znika w tempie błyskawicznym .Robiłam z truskawką , wiśnią i ze śliwkami  tmrc_emoticons.;)

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nie piekłam jeszcze ciasta z

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na marca 24, 2014 at 10:25.

    Love Nie piekłam jeszcze ciasta z mrożonymi owocami tmrc_emoticons.;) Przepis wypróbuję, bo ślinka leci Big Smile Haniu dziękuję za podpowiedż "ręcznik papierowy pod miarką ".Swietny pomysl przy mieleniu cukru i zboża Love Pozdrawiam Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepraszam ale przepis na

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na marca 24, 2014 at 05:20.

    tmrc_emoticons.) Przepraszam ale przepis na wykonanie kruszonki powinien być pierwszy .I tak pisałam ,a po zatwierdzeniu go nie było ,dlatego jest jako drugi krok Big Smile

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze