3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
  • thumbnail image 6
  • thumbnail image 7
  • thumbnail image 8
  • thumbnail image 9
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Szarlotka sypana - blyskawiczna i pyszna


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 150 gramów mąki
  • 230 gramów cukru + ile trzeba
  • 190 gramów kaszy manny
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1200 gramów jablek, kwasnych, obranych i pokrojonych na kazde na 8 czesci
  • 200 gramów miekkiego masla lub margaryny
  • cynamon mielony
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wlaczyc piekarnik: 180°. Do Blokada naczynia miksującego wlozyc make, kasze, 230g cukru i proszek: kilka sek / Obroty wsteczne / obr 3. Zwazyc, podzielic na 3 czesci. Do Blokada naczynia miksującego wlozyc jablka: 2sek / obr 6 (podzielic na 2 czesci, miksowac po polowie). Tortownice natluscic, posypac kasza manna, wysypac ròwno 1 czesc sypkiej mieszanki. Na to wylozyc polowe jablek, posypac cukrem, nastepnie cynamonem. Na to posypac 2 czesc sypkich skladnikòw, nastepnie - jablka - cukier - cynamon. Posypac ostatnia czescia sypkich skladnikòw. Wszystko , tzn. caly wierzch, dokladnie pokryc kawalkami masla (margaryny). Piec w nagrzanym piekarniku : ok. 45min / najpierw 180°, pod koniec 200° - powierzchnia musi sie troche zrumienic.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo dobre i mega szybkie. Też jabłek nie...

    Zgłoszony przez Mazurek2120 na kwietnia 7, 2023 at 10:44.

    Bardzo dobre i mega szybkie. Też jabłek nie sypałam cukrem. I połowa tego cukru co w przepisie i słodkie.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pyszne

    Zgłoszony przez mjusta2000 na października 24, 2020 at 16:53.

    pyszne

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ciasto wyborne. robiłam dla gości i jeszcze...

    Zgłoszony przez mjusta2000 na października 24, 2020 at 16:52.

    ciasto wyborne. robiłam dla gości i jeszcze ciepłe szybko zniknęło. Dodałam sporo cynamonu i mniej cukru

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo udane ciasto! Dziękuje za przepis ...

    Zgłoszony przez Afroddytta na listopada 25, 2018 at 21:09.

    Bardzo udane ciasto! Dziękuje za przepis tmrc_emoticons.)

    Miałam mało czasu i imprezę rodzinna, zdecydowałam się na ten szybki i polecany przepis i się nie zawiodłam.
    Zmniejszylam ilość cukru do 200 g (było słodkie, cały cukier dodałam do mieszanki, jabłek nie posypywałam), zużyłam również mniej masła mimo iż na każdej ze środkowych warstw kładłam kilka kawałków oraz przykryłam cały wierzch (twarde masło z lodówki kroje przy użyciu łopatki do krojenia sera żółtego), cynamon dodałam zarówno do mieszanki jak i do jabłek.
    Pycha! Zapisuje przepis i teraz takie szarlotki będą u mnie tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mruczaca:a jaki przepis polecasz na szybkie ciacho...

    Zgłoszony przez janny1979 na kwietnia 26, 2018 at 18:27.

    Mruczaca:a jaki przepis polecasz na szybkie ciacho z jabłkami?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobra i super szybka

    Zgłoszony przez Agaoles na maja 29, 2017 at 12:33.

    Bardzo dobra i super szybkatmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robiłam już kolejny raz.Tym razem miałam...

    Zgłoszony przez pauliskaOs na marca 29, 2017 at 10:18.

    Robiłam już kolejny raz.Tym razem miałam słodkie jabłka więc cukru o wiele mniej a na warstwę jabłek wcale.Masło pomiędzy warstwy też dałam a na górę wiórki kokosowe😜😜Pychotka.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • To ciasto jest rewelacyjne

    Zgłoszony przez konduktorka na października 2, 2016 at 12:35.

    To ciasto jest rewelacyjne nawet z papierówkami, które są suche i kwaśne. Wcale nie trzeba zwiększać ilości cukru.

    Polecam dorzucić jeszcze gdzieniegdzie rodzynki lub orzechy tmrc_emoticons.)

     

    Jeżeli jabłka są zbyt mokre (puściły sok zanim się je wrzuciło do ciasta) to nie dodawajcie tego soku, a kolejne warstwwy jabłek posypcie jeszcze odrobiną bułki tartej, która wchłonie sok z powstały w czasie pieczenia.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Właśnie zrobiłam, ale mam

    Zgłoszony przez Mruczaca na września 5, 2016 at 14:35.

    Właśnie zrobiłam, ale mam mieszane uczucia. Dałam dużo mniej cukru (100g), nie sypałam nim jabłek, a ciasto wyszło obrzydliwe słodkie. Konsystencja i chrupanie nieprzerobionej kaszy manny mnie odrzuca, czuję, że skończy się na bólu brzucha, wyjadam jabłka ze środka. Niestety prawdopodobnie nie powtórzę tego przepisu tmrc_emoticons.( Ostatnio robiłam inny, szybki przepis na jabłecznik i nie mogłam odejść od blachy. A tu... szkoda tylu pysznych jabłek tmrc_emoticons.(

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • właśnie  usypałam ciasto wg

    Zgłoszony przez poljoa na maja 16, 2016 at 14:38.

    właśnie  usypałam ciasto tmrc_emoticons.;) wg receptury Mrelka 100 

    jestem w szoku tmrc_emoticons.;) wymieszanie suchych skłaników zajęło mi minutę, jabłek nie obierałam, wydrążyłam środki i rozdrobiłam w termomisiu - to klejne 3 min. Przesypanie na blaszkę i pocięcie masła na wierzch to najbardziej pracochłonne zadanie - 4 min. 

    piekarnik nie zdążył się nagrzać, a ciasto już w blaszce czekało tmrc_emoticons.D

    efekt przerósł moje oczekiwania  Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pychotka bardzo szybko sie

    Zgłoszony przez gabi197006 na lutego 17, 2016 at 13:24.

    Pychotka bardzo szybko sie robi tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyszła naprawdę super,

    Zgłoszony przez barbarabed na lutego 10, 2016 at 14:28.

    Wyszła naprawdę super, następnym razem podań na ciepło z lodami.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis. Wypróbowałam i

    Zgłoszony przez Doris1977 na lutego 9, 2016 at 13:13.

    Super przepis. Wypróbowałam i gorąco polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Extra szarlotka na ciepło

    Zgłoszony przez Psotka69 na stycznia 10, 2016 at 21:46.

    Extra szarlotka na ciepło znikła połowa polecam  tmrc_emoticons.D

    Dałam trochę masła pomiędzy warstwy i wszystko pięknie się związało 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A można ją do zwykłej patelni

    Zgłoszony przez Bogna30 na stycznia 3, 2016 at 19:51.

    A można ją do zwykłej patelni załadować czy musi być tortownica??  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto upieczone, prawie

    Zgłoszony przez aliman29 na stycznia 2, 2016 at 15:43.

    Ciasto upieczone, prawie zjedzone. Dawno nie jadłam tak dobrej szarlotki !

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Za radą jednej z osób

    Zgłoszony przez aggu na listopada 4, 2015 at 23:34.

    Za radą jednej z osób komentujących pomiędzy poszczególne warstwy ułozyłam odrobinę kawałków masła - strzał w dziesiątkę tmrc_emoticons.) Inaczej środek mógłby być suchawy.

    Ostatecznie, jak dla mnie troszkę za bardzo tłusta z wierzchu, więc na przyszłość zmniejszę górną ilość masła - ale w smaku pyszna! Nigdy dotąd nie robiłam sypanego ciasta tmrc_emoticons.;) ciekawe doświadczenie tmrc_emoticons.;) I dałam mniej cukru - miałam słodkie jabłka :] 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Niebo w ustach, serdecznie

    Zgłoszony przez monix na maja 21, 2015 at 21:00.

    Niebo w ustach, serdecznie polecam. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • takiej szarlotki jeszcze nie

    Zgłoszony przez martynka82 na listopada 4, 2014 at 16:38.

    takiej szarlotki jeszcze nie jadłam , pychota  tmrc_emoticons.D każdy kawałek podałam z sosem waniliowym polecam 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Juz widzę tortownica ok 28cm 

    Zgłoszony przez jolmar na listopada 4, 2014 at 12:59.

    Juz widzę tortownica ok 28cm  tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jaka tortownica jest

    Zgłoszony przez jolmar na listopada 4, 2014 at 11:56.

    Jaka tortownica jest najlepsza na tę porcje ciasta. Chodzi mi oczywiscie o wielkosc tortownicy, jej srednicę ?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciekawy przepis, jestem

    Zgłoszony przez jolmar na listopada 4, 2014 at 11:48.

    Ciekawy przepis, jestem bardzo ciekawa efektu, na pewno dzisiaj wypróbuję, podzielę się wrażeniami wkrótce. tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciesze sie, ze smakuje

    Zgłoszony przez veronicab71 na września 12, 2014 at 17:06.

    Ciesze sie, ze smakuje Big Smile  Wilgotnosc ciasta zalezy od rodzaju jablek. Jesli jablka nie sa zbyt soczyste, masz racje, kilka wiòrek masla przyda sie tmrc_emoticons.;)  Moje jablka sa bardzo soczyste, wiec nic wiecej nie trzeba tmrc_emoticons.)  Pozdrawiam serdecznie Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robiłam juz kilka razy , jest

    Zgłoszony przez Ananaska007 na września 9, 2014 at 09:48.

    Robiłam juz kilka razy , jest przepyszna . Moja mała sugestia aby na kazda sucha warstwę dac kilka wiórek masła tmrc_emoticons.) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto w piekarniku smak

    Zgłoszony przez DotkaEłk na marca 22, 2014 at 16:52.

    Ciasto w piekarniku tmrc_emoticons.) smak dzieciństwa mi się przypomniał tmrc_emoticons.) szybkie ciastotmrc_emoticons.) i bardzo smaczne. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mialam kiedys taki przepis w

    Zgłoszony przez frelly na sierpnia 30, 2013 at 22:12.

    Mialam kiedys taki przepis w moich notatkach, wiec trzeba bedzie sobie zrobic powtorke, bo to jest dobre i szybko sie robi,

    dziekuje za przepis, ppozdrawiam serdecznie. tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Annkarp napisał: Chyba jestem

    Zgłoszony przez veronicab71 na maja 31, 2013 at 10:34.

    Annkarp

    Chyba jestem jakaś "inna". Ciasto wylądowało w koszutmrc_emoticons.( wg mnie nie bylo upieczone wcale - pomimo, że piekłam ciut dłużej niż przepis wskazuje, na wierzchu paskudny tłusz normalnie pływał. Powiedzcie co zrobiłam źle? Potrafię piec i z innymi ciastami nie mam kłopotu ale ta szarlotka to była porażkatmrc_emoticons.(

    Przykro mi bardzo Aniu tmrc_emoticons.(  Wlozylas ciasto do nagrzanego juz piekarnika? Wlaczylas gòra-dòl? Maslo sie stopi i wchlonie, niemozliwe, zeby plywalo....  Nie zdarzylo mi sie, zeby zle wyszlo.... Moze w takim przypadku trzeba bylo wstawic je pod koniec wyzej i zwiekszyc temperature ? Przykro mi naprawde tmrc_emoticons.(  Pozdrawiam serdecznie tmrc_emoticons.)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Chyba jestem jakaś "inna".

    Zgłoszony przez Annkarp na maja 28, 2013 at 10:45.

    Chyba jestem jakaś "inna". Ciasto wylądowało w koszutmrc_emoticons.( wg mnie nie bylo upieczone wcale - pomimo, że piekłam ciut dłużej niż przepis wskazuje, na wierzchu paskudny tłusz normalnie pływał. Powiedzcie co zrobiłam źle? Potrafię piec i z innymi ciastami nie mam kłopotu ale ta szarlotka to była porażkatmrc_emoticons.(

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Znam taką szarlotkę, robiłam

    Zgłoszony przez magi1 na lutego 19, 2013 at 18:03.

    Znam taką szarlotkę, robiłam ją już wiele razy ale jeszcze nigdy w TM tmrc_emoticons.D wkrótce wypróbuję i wiem, ze będzie pyszna tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :D :D Swietnie Aniu  ;)

    Zgłoszony przez veronicab71 na lutego 18, 2013 at 17:16.

    tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D Swietnie Aniu  tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) Bedzie trzeba dokupic jablek  tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) Ale juz lepiej dokupic, jakby sie mialy marnowac  Big Smile Pozdrawiam serdecznie i smacznego calej Rodzince  Big Smile Big Smile Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pychota... ;o) do tej pory

    Zgłoszony przez anka25 na lutego 17, 2013 at 18:28.

    Pychota... ;o) do tej pory zastanawialam się co zrobię z zalegającymi w skrzynce jabłkami... a teraz mam dylemat skąd mam wziąć więcej jabłek ;o) bo moja rodzinka chcialaby jesc szarlotkę na okrągło ;o)

    ;o)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Spròbuje i ze skòrka

    Zgłoszony przez veronicab71 na lutego 17, 2013 at 14:05.

    Spròbuje i ze skòrka Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robię podobną szarlotkę

    Zgłoszony przez Mrelka 100 na stycznia 31, 2013 at 13:10.

    Robię podobną szarlotkę jeszce szybciej. Mieszam szklankę kaszki + szklankę cukru + szklankę mąki + 1,5 łyżeczki proszku w misce a w TM rozdrabniam tylko 1,5 kg jabłek ze skórką (pozbawiam je tylko pestek i ogonka). Połowę sypkiej mieszanki wysypuję do natłuszczonej tortownicy na to jabłka zmielone z cynamonem a na jabłka druga część sypkich składników.Mocno przycisnąć dłonią i na wierzch zestruganą kostkę masła (najlepiej z zamrażalnika). Tym sposobem zużywałam jesienią spady jabłek, które były małe i nie chcailo mi sie ich strugać. Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzieki dziewczyny, ze

    Zgłoszony przez veronicab71 na stycznia 27, 2013 at 16:13.

    Dzieki dziewczyny, ze wypròbowalyscie i ciesze sie, ze smakowala Big Smile  Mysle, ze wszystko zalezy od jakosci jablek. Moje byly nieslychanie soczyste i nim wlozylam skladniki sypkie, puscily troche soku, ktòry tez dodalam do ciasta. Pewnie dlatego wszystko upieklo sie przepieknie. Jesli zas ktos uzywa jablek malo soczystych, oplaci sie dodac i w srodek troche masla tmrc_emoticons.)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wczoraj piekłam i udała mi

    Zgłoszony przez alinka na stycznia 27, 2013 at 13:31.

    Wczoraj piekłam i udała mi się ta szarlotka. Już bardzo mało zostało na popołudniową kawę ale jak będę piekła następnym razem to położę na pierwszą warstwę jabłek trochę masła bo na spodzie została mi mała ilość sypkich składników Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wypróbowałam ten przepis na

    Zgłoszony przez ilonaw na stycznia 27, 2013 at 12:08.

    wypróbowałam ten przepis na szarlotkę już tydzień temu Love  ale nie miałam czasu ostatnio na przepisownie i  dopiero dzisiaj wygospodarowałam chwilke więc nadrabiam zaległości tmrc_emoticons.;)  ale co tu dużo mówić jak szarlotka poszła jeszcze ciepła Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • krzesz65 napisał: Trochę mi

    Zgłoszony przez veronicab71 na stycznia 13, 2013 at 15:55.

    krzesz65


    Trochę mi się plany pozmieniały i piekę szarlotkę dopiero dzisiaj. Ciasto błyskawicznie zrobione znalazło sie już w piekarniku. Jak wyszło, napiszę wieczorem, a teraz muszę się z wami podzielić prawdziwą historyjką, którą sobie przypomniałam w trakcie obierania jabłek i zaśmiewałam się serdecznie. tmrc_emoticons.D Opowiadała to Gosia, moja koleżanka z pracy, która dała przepis na fale dunaju swojej znajomej, początkującej gospodyni. Ta, przygotowując ciasto, zadzwoniła do Gosi z pytaniem tmrc_emoticons.(( , czy nie można jabłek wycinać jakoś inaczej, bo ósemki są bardzo trudne! Big Smile :O



    Dobre, tez sie posmialam tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D  òsemki .... ahahahahah   Big Smile Big Smile tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  


    I ciesze sie, ze smakuje Big Smile Big Smile Love Love Party  Wyjsc, musi wyjsc, bo jest latwe i trudno je schrzanic tmrc_emoticons.;) Nawet poczatkujacym musi wyjsc tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  Najwazniejsze, ze smakuje Big Smile Big Smile  Milej niedzieli Aniu i smacznego Love Love Love Love  

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Udało się   Podeszłam do

    Zgłoszony przez krzesz65 na stycznia 13, 2013 at 14:47.

    Udało się Cooking 7  Podeszłam do tematu jak niewierny Tomasz, a tu taki efekt. Szybko i smacznie, inaczej. Polecam Party

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Trochę mi się plany

    Zgłoszony przez krzesz65 na stycznia 13, 2013 at 12:07.

    Trochę mi się plany pozmieniały i piekę szarlotkę dopiero dzisiaj. Ciasto błyskawicznie zrobione znalazło sie już w piekarniku. Jak wyszło, napiszę wieczorem, a teraz muszę się z wami podzielić prawdziwą historyjką, którą sobie przypomniałam w trakcie obierania jabłek i zaśmiewałam się serdecznie. tmrc_emoticons.D Opowiadała to Gosia, moja koleżanka z pracy, która dała przepis na fale dunaju swojej znajomej, początkującej gospodyni. Ta, przygotowując ciasto, zadzwoniła do Gosi z pytaniem tmrc_emoticons.(( , czy nie można jabłek wycinać jakoś inaczej, bo ósemki są bardzo trudne! Big Smile :O

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czekam na wynik koncowy Aniu

    Zgłoszony przez veronicab71 na stycznia 11, 2013 at 18:55.

    Czekam na wynik koncowy Aniu Big Smile tmrc_emoticons.;) Love Love Cooking 7

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziewczyny, ja już jutro , z

    Zgłoszony przez krzesz65 na stycznia 11, 2013 at 17:37.

    Dziewczyny, ja już jutro , z samego rana, zabieram się za pieczenie. Właśnie robię listę zakupów!!! tmrc_emoticons.p

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :D :D  Skusilas sie jednak

    Zgłoszony przez veronicab71 na stycznia 10, 2013 at 22:08.

    tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D  Skusilas sie jednak Elu Big Smile tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  I ja wkròtce zrobie powtòrke tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p  Buzka Love Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nie wytrzymałam i wczoraj ją

    Zgłoszony przez ElaK na stycznia 10, 2013 at 07:28.

    Nie wytrzymałam i wczoraj ją zrobiłam  tmrc_emoticons.)  Mmmniam  Love  Rozeszła się jeszcze ciepła z bitą śmietaną  tmrc_emoticons.p  Wsobotę kupuję jabłka na targu i robię następną, bo jest przepyszna.  tmrc_emoticons.D   tmrc_emoticons.D   tmrc_emoticons.D  Dzięki Verciu  Love   Love  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ilonko, musisz koniecznie

    Zgłoszony przez veronicab71 na stycznia 9, 2013 at 20:48.

    Ilonko, musisz koniecznie wypròbowac !!!! Big Smile Big Smile  Kiedy Ci najdzie ochota na nastepna szarlotke tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  Wypròbuj koniecznie Big Smile Big Smile  Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • krzesz65 napisał: Żyję już

    Zgłoszony przez veronicab71 na stycznia 9, 2013 at 20:45.

    krzesz65


    Żyję już prawie 50 lat na tym świecie i nigdy nie słyszałam o tym sposobie. Szarlotki piekę często, bo lubimy jabłka i cynamon. Ostatnio najczęściej korzystam z przepisu z książki podstawowej. No ale to ciasto w sobotę musowo wypróbuję tmrc_emoticons.p  Dzieki za przepis Love


     



    Zareagowalas, jak ja tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.;)  Ja tez juz zyje ponad 40 lat i patrzylam w przepis niedowierzajac :O :O :O  Wypròbuj, nie zawiedziesz sie tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p  Naprawde niebo w gebie, szczegòlnie jeszcze ciepla, ale pycha i na drugi dzien tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p  Cos wspanialego Big Smile Big Smile  I niezwykle szybkiego Big Smile Big Smile  Polecam, polecam goraco Big Smile Big Smile  Pozdrawiam Cie serdecznieLove Love Love  Daj znac, jaka byla reakcja po spròbowaniu Big Smile Big Smile  Z komentarzy wynika, ze pycha Big Smile Big Smile tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciekawy , szybki i

    Zgłoszony przez ilonaw na stycznia 9, 2013 at 19:32.

    Ciekawy , szybki i prosty przepis tmrc_emoticons.)  , nie znam takiej wersji szarlotki Cooking 7  napewno wypróbuje ale w póżniejszym czasie bo aktualnie mam w lodówce szarlotkę Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Żyję już prawie 50 lat na tym

    Zgłoszony przez krzesz65 na stycznia 9, 2013 at 19:31.

    Żyję już prawie 50 lat na tym świecie i nigdy nie słyszałam o tym sposobie. Szarlotki piekę często, bo lubimy jabłka i cynamon. Ostatnio najczęściej korzystam z przepisu z książki podstawowej. No ale to ciasto w sobotę musowo wypróbuję tmrc_emoticons.p  Dzieki za przepis Love

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Powiem Wam dziewczyny, ze

    Zgłoszony przez veronicab71 na stycznia 9, 2013 at 12:20.

    Powiem Wam dziewczyny, ze trafilam na ten przepis calkiem niespodziewanie, szukajac czegos innego...  w zyciu nie robilam takiej szarlotki :O :O :O Przepis zas tak mnie zainteresowal, ze od razu wzielam sie za robote Big Smile Big Smile Big Smile  Tak z ciekawosci... Skladniki mialam wszystkie, wiec biegiem przerobilam na TM, choc w zasadzie, niewiele jest do przerabiania, biorac pod uwage, ze przepis jest nieslychanie prosty tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  Mialam zielone jablka ( Smith), kwasne i bardzo soczyste, wiec nie musialam niczego wiecej dodawac, wszystko wyszlo pyszne, nawilzone jak trzeba, a ciasto juz prawie pozarte Big Smile Big Smile tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  Sama bylam zaskoczona wynikiem :O :O :O  Biorac pod uwage, ze w skladnikach sa jablka i cynamon, podejrzewalam, ze cos fajnego musi wyjsc, ale wynik przeszedl moje oczekiwania Big Smile Big Smile Big Smile . Niebo w gebie, szczegòlnie dla tych, ktòrzy lubia, podobnie jak ja, jablka z cynamonem tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p . Zrobilam pierwszy raz, ale bede robic czesto tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p  Takie szybkie, i takie smaczne tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  A przy okazji ciesze sie, ze i Wam przypomnialam o nim Big Smile Big Smile  Jestem wdzieczna temu, kto wymyslil to ciasto Big Smile Love Love  Buziaczki wszystkim Love Love Cooking 7

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Vercia dziękuję za

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na stycznia 9, 2013 at 10:32.

    Cooking 7Vercia dziękuję za przypomnienie przepisu tmrc_emoticons.D Big Smile Szarlotka sypana często gościła na naszym stole i pomyśleć że pierwszy raz upieklam ją 40 lat temu tmrc_emoticons.;)  Pozdrawiam srdecznie Party Love Big Smile Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Uwielbiam szarlotkę sypaną

    Zgłoszony przez bietka na stycznia 9, 2013 at 09:33.

    Uwielbiam szarlotkę sypaną !!!! U nas 3/4 znika jak jeszcze jest gorąca z dodatkiem lodów waniliowych. Moja rada to aby na pierwszą warstwę sypką na sam środek położyć plasterek masła bo bywa ,że wilgoć z jabłek i masło z górnej warstwy nie przesiąkają czasem do samego spodu i pozostaje on częściowo sypki.

    “Kreatywność to wymyślanie, eksperymentowanie, wzrastanie, ryzykowanie, łamanie zasad, popełnianie błędów i dobra zabawa "   -  Mary Lou Cook


                          

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •