3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Supermazurek


Wydrukuj:
4

Składniki

  • Ciasto:
  • 500 gmąki, 250 g cukru
  • 250 g margaryny
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 żółtka
  • 25 gkakao
  • 1 cukier Waniliowy
  • Do przełożenia:
  • 4 białka
  • 200 g cukru pudru
  • 150 g Migdałów
  • 1 słoiczek dżemu
  • Polewa:
  • 1 łyżka margaryny
  • 250 g cukru
  • 40 g wody
  • 25 g kakao
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Cukier zemleć - czas 10 s, obr. poz. Turbo. 
    Dodać pozostałe składniki na ciasto z wyjątkiem kakao.
    Wyrobić ciasto przy pomocy kopystki - czas 20 s, obr. poz. 6.
    Podzielić na pół i każdą część wyrabiać przy pomocy kopystki
    - czas 30 s, obr. poz. 6.
    Do 'A ciasta dodać kakao i wymieszać - czas 5 s, obr. poz. 6,
    przełożyć do innego naczynia.
    Migdały rozdrobnić - czas 5 s, obr. poz. Turbo, przełożyć do
    innego naczynia.
    Założyć motylek, cukier puder i białka ubijać - czas 3 min,
    obr. poz. 3.
    Połowę ciasta białego wyłożyć na blachę i zapiec - czas 5 min,
    temp. 180 °C, wystudzić.
    Posmarować dżemem, wylać na to połowę piany, posypać mig­
    dałami. Na warstwę piany zetrzeć na tarce (ew. rozkruszyć pal­
    cami) ciemne* i pozostałe białe ciasto, wylać resztę piany.
    Włożyć do rozgrzanego piekarnika i piec - czas 30 min,
    temp. 180°C.
    Składniki na polewę podgrzewać - czas 7 min, temp. 90 °C,
    obr. poz. 2.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy