3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sernikobrownies z malinami


Wydrukuj:
4

Składniki

10 osoba/osoby

Ciasto

  • 200 gramów gorzkiej czekolady
  • 200 gramów masła
  • 250 gramów cukru pudru
  • 3 jajka
  • 110 gramów mąki pszennej
  • 200 gramów malin świeżych lub mrożonych

Masę serową

  • 500 gramów sera białego
  • 2 jajka
  • 1 cukier waniliowy lub 2 łyżeczki cukru zrobionego w TM
  • 150 gramów cukru pudru
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Przygotowanie cukru pudru i czekolady
  1. Blaszkę wyłożyć papierem lub wysmarować masłem

    W TM zmielić cukier na cukier puder 10 s/ obr.10 i odłożyć do innego naczynia.

    W TM zmielić czekoladę 10 s/ obr.10 i przełożyć do innego naczynia.

    Następnie przygotowujem ynajpierw masę serową gdyż ta czekoladowa szybko zastyga i twardnieje

    Cukier i czekoladę mielimy na początku póki mamy suche naczynie.

  2. Przygotowanie masy serowej
  3. W naczyniu umieszczamy ser, 150 g cukru pudru, 2 jajka i cukier waniliowy. Ucieramy 15 s/ obr. 4.

    Przekładamy do miski

  4. Przygotowanie masy czekoladowej
  5. W TM umieszczamy zmieloną czakoladę i rozpuszczamy 3 min/ 80 stopni/ obr.2.

    Dodajemy 200 g masła, 250 g cukru pudru i ucieramy 20 s/ obr.4

    Następnie zakładamy motylek i ubijamy 30s/ obr. 3 wbiając po kolei 3 jajka oraz mąkę.

     

     

  6. Ułożenie warstw w blaszce
  7. Do blaszki wykłądamy 1/3 masy czekoladowej i rozprowadzamy.

    Następnie wykładamy masę serową.

    Na wierzch wykładamy resztę masy czekoladowej. (masa ta jest dość ciężka i ciężko się ją wylewa, dlatego należy to zrobić ostrożnie)

    Na wierzch ułożyć świerze lub maliny (jeżeli są mrożone należy je umieścić w koszyczku i rozmrozić aby odsączyć od soku)  

    Piec 1 godzinę w temp. 170 stopni

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Można dodać więcej malin.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Sernik i brownie to bardzo ciekawe połączenie,...

    Zgłoszony przez adorable na października 13, 2020 at 14:39.

    Sernik i brownie to bardzo ciekawe połączenie, którego trochę się bałam, ale... właśnie rodzinka zjadła całą blachę tego deseru. Co prawda, jest przy nim trochę roboty, ale smak naprawdę godny polecenia. Radziłabym jednak robić go w mniejszej blaszce niż takiej zwykłej dużej, bo ciasto wychodzi bardzo niskie. No i ja dodałam dużo mniej cukru. tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • beacia3: Ciasto powinno być wilgotne lekko...

    Zgłoszony przez JAGODA WIEJCKA na sierpnia 25, 2020 at 21:13.

    beacia3: Ciasto powinno być wilgotne lekko gliniaste bo to brownie czekoladowe. Więc wyszło Ci ok!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy on ma wyjsc taki wilgotny? Az mialam wrazenie,...

    Zgłoszony przez beacia3 na kwietnia 4, 2020 at 07:39.

    Czy on ma wyjsc taki wilgotny? Az mialam wrazenie, ze sie nie dopiekl. Dalam zamrozone maliny i ich nie rozmrazalam, bo zawsze tak wlasnie robie ciasto. Wydawalo mi sie dziwne, iz trzeba je troszke rozmrozic, wg mnie to wlasnie wtedy zacznie sie dopiero puszczanie soku.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Właśnie upiekłam i wszystko wyszło idealne ....

    Zgłoszony przez JAGODA WIEJCKA na marca 13, 2020 at 22:14.

    Właśnie upiekłam i wszystko wyszło idealne . Byłam trochę zdziwiona, że malinki mi się trochę przypiekły. Ale to chyba dlatego, ze mój piekarnik nie ma funkcji góra dół, a jak jest to z termoobiegiem.
    Pyszniutkie ciasto!Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wanie si piecze Zrobiam z mroonych malin i...

    Zgłoszony przez kartuszka na maja 27, 2017 at 15:44.

    Właśnie się piecze. Zrobiłam z mrożonych malin i jagód.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robie go właśnie!!! dam znać jak wyszedł

    Zgłoszony przez Marzenaa na listopada 5, 2016 at 18:08.

    Robie go właśnie!!! dam znać jak wyszedł Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Sorki, Ślepudra jestem. dopiero zauważyłam...

    Zgłoszony przez Justyna2302 na listopada 5, 2016 at 14:53.

    Sorki, Ślepudra jestem. dopiero zauważyłam słowo ser.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tak się zastanawiam kiedy dodaje się ser, bo nie...

    Zgłoszony przez Justyna2302 na listopada 5, 2016 at 10:39.

    Tak się zastanawiam kiedy dodaje się ser, bo nie mogę doczytać. Chcę upiec to ciasto i zaryzykuje dodając do utartej masy. Mam nadzieję, że wyjdzie. Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • PRZEPYSZNE

    Zgłoszony przez annaswidnica na maja 6, 2015 at 10:34.

    PRZEPYSZNE tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto robiłam dwa razy. Za

    Zgłoszony przez borkosia_2005 na listopada 26, 2014 at 13:07.

    Ciasto robiłam dwa razy. Za pierwszym razem zrobiłam zgodnie z podanym przepisem, za drugim wprowadziałam następujące modyfikacje: 1. zmniejszyłam ilość cukru: do masy serowej 100g, do ciasta 180-200g 2. do cista dodałam 1 łyżeczkę sody. 3. wykorzystałam mrożone maliny i jagody, trochę je rozmroziłam i obroczyłam w bułce tartej.

    Wg mnie i mojej rodziny ciasto było lepsze za drugim razem, ale i pierwotna wersja jest super (tylko dla mnie trochę za dużo cukru)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto przepyszne! Piekłam

    Zgłoszony przez Mahdi na października 10, 2014 at 14:18.

    Ciasto przepyszne! Piekłam już 2 razy. Maliny zamieniłam na jagody i też super! Polecam! Przepis prosty, a efekt imponujący.

    Mała uwaga, blacha do pieczenia o standardowych wymiarach ma ok 30x40 cm. Lepiej sprawdz się mniejsza własnie o wymiarach ok 20x30 cm.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • standartowa blacha 30x 40 cm

    Zgłoszony przez MarcinEŁK na stycznia 19, 2014 at 13:21.

    standartowa blacha 30x 40 cm

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto wygląda bardzo

    Zgłoszony przez borkosia_2005 na stycznia 1, 2014 at 11:28.

    Ciasto wygląda bardzo zachęcająco tmrc_emoticons.) jakiej wielkoścI blachy powinnam użyć?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smakowicie wygląda ;o)

    Zgłoszony przez anka25 na kwietnia 27, 2013 at 22:56.

    Bardzo smakowicie wygląda ;o) Dodaję do wypróbowania ;o) Pozdrawiam.

    ;o)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję za dokładny  przepis

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na kwietnia 27, 2013 at 22:17.

    Cooking 7Dziękuję za dokładny  przepis tmrc_emoticons.) Sernik wypróbuję. Pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Poezja smaku 

    Zgłoszony przez gta80 na lipca 25, 2012 at 11:48.

    Poezja smaku  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • SUPER !! przepyszne ciacho !!

    Zgłoszony przez ewawika7 na maja 4, 2012 at 13:29.

    SUPER !! przepyszne ciacho !! czekam na sezon malinowy , ale też popróbuje z innymi owocami  tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A smakuje jeszcze lepiej niż

    Zgłoszony przez MarcinEŁK na kwietnia 16, 2012 at 11:02.

    A smakuje jeszcze lepiej niż wygląda. Polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A smakuje jeszcze lepiej niż

    Zgłoszony przez MarcinEŁK na kwietnia 16, 2012 at 11:02.

    A smakuje jeszcze lepiej niż wygląda. Polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto wygląda smakowicie,

    Zgłoszony przez Anna500 na kwietnia 16, 2012 at 09:44.

    Ciasto wygląda smakowicie, dodaje do przepisów do wypróbowaniatmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze