3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

SERNIK Z CHOINKĄ


Wydrukuj:
4

Składniki

20 kawałek/kawałki/kawałków

  • 250 g cukru
  • 1,5 łyżeczek proszku do pieczenia
  • 7 jajek
  • 250 g mąki pszennej
  • zielony barwnik
  • 500 g twarogu
  • 1 budyń waniliowy
  • 0.1 litra mleka
  • 1 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
  • 100 g białej czekolady
  • cukrowe płatki śniegu ew.kolorowe cukrowe drażetki
  • 200 g Miękkiego masła
  • 6
    2h 15min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. SERNIK Z CHOINKĄ

  2. Założyć motylek.Do Blokada naczynia miksującegowkładamy 200g miekkiego masła, 150g cukru i 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia.Ustawiamy 5min/obr.3.Po upływie ok 1 minuty przez otwór dodajemy na przemian 4 jajka i mąkę.Na końću dodajemy kilka kropli barwniku.Ciasto przekładamy do keksówki(23x9cm).Pieczemy 45min w 170 stopmi C. Studzimy. Kroimy na8-10cm kawałki.Wykrawamy choinkę o wys ok.5cm.

  3. Do czystego i suchego Blokada naczynia miksującegozakładamy motylek,wlewamy białka,dodajemy szczyptę soli i ubijamy pianę.Ustawiamy 2min/obr 3.Ubitą pianę przekładamy do miseczki. Do Blokada naczynia miksującegowkładamy twaróg z resztą cukru,budyń, 3 żółtka ,mleko i mąkkę ziemniaczną.Ustawiamy 3min/obr6.Na konieć do ciasta dodajemy ubitą pianę i delikatnie mieszamy 1min/obr1-2.

  4. Około 1/3 masyprzekładamy do wyłożonej pergaminem keksówki. Następnie w rzędzie stawiamy choinki, dociskając je delikatnie. Zalewamy resztą masy. Pieczemy ok.70 minut w 150 stopniach C. Studzimy.

  5. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i polewamy wierzch ciasta. Posypujemy cukrowymi płatkami. Po przekrojeniu każdy kawałek dekorujemy drażetkami lub śnieżynkami.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy