3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sernik wg diety Dukana


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 4 jaja
  • 2-3 łyżki słodziku, w proszku do ciast
  • 500 g twarodu chudego
  • 1 MT mleka max 1,5%
  • 3 łyżki zmielonych otrąb owsianych
  • wanilia/aromat waniliowy
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Ubić białka 3min/obr.3/motylek, pod koniec dodać 1łyżkę słodziku. Pianę przełożyć do miski.

    Twaróg, pozostały słodzik, żółtka, mleko, otręby i pestki wanilii/aromat włożyć do naczynia i zmielić: 3min/obr. 5

    Dodać pianę i wymieszać przy użyciu kopystki ok. 40 sek./obr. 4

    Piec 60 min. w 170 stopniach.

    Dodatkowa opcja z ostatnich dni: sernik czekoladowy (z dodatkiem 1 łyżki kakao odtłuszczonego) tmrc_emoticons.) i takież zdjęcie wstawiam. 

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • zrobiłam sernik tydzień temu

    Zgłoszony przez Diana na lutego 18, 2013 at 12:22.

    zrobiłam sernik tydzień temu wyszedł bardzo dobry super przepis tmrc_emoticons.;) ratuje mnie gdy mam ochotę na słodkie tmrc_emoticons.;)

    życia się nie wybiera ....Życie się przeżywa ! 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Oczywiście, żółtka do sera,

    Zgłoszony przez niusia na lutego 16, 2013 at 13:10.

    Oczywiście, żółtka do sera, przepraszam, już poprawiam przepis tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •  mam pytanko zamierzam zrobić

    Zgłoszony przez Diana na lutego 6, 2013 at 17:21.

     mam pytanko zamierzam zrobić ten sernik ale aby nie ponieść klęski na starcie dla pewności wole dopytać tmrc_emoticons.;) zwłaszcza że talentu do gotowania brak tmrc_emoticons.;)

    a co z żółtkami ?? dodajemy do masy serowej czy nie ??

    z góry dziękuję

     

    życia się nie wybiera ....Życie się przeżywa ! 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Serniczek wyszedł rewelacja,

    Zgłoszony przez rytas na stycznia 28, 2012 at 11:26.

    Serniczek wyszedł rewelacja, chociaż jak zawsze miałam problemy z ubiciem piany z białek. Dziś spróbuję dodać kakao. Polecam 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ok, dziękuję

    Zgłoszony przez madeira na sierpnia 6, 2011 at 00:50.

    ok, dziękuję tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dokładnie tak 

    Zgłoszony przez niusia na sierpnia 4, 2011 at 20:59.

    dokładnie tak 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jak mam rozumiec wpis

    Zgłoszony przez madeira na sierpnia 4, 2011 at 14:57.

    Jak mam rozumiec wpis wymieszac przy uzyciu kopsystki 40 sek./obr. 4 - ustawiam obroty na 4 i dodatkowo mieszam kopystką z góry?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję Niusiu, bardzo dobry

    Zgłoszony przez Agnesa na stycznia 26, 2011 at 19:41.

    Dziękuję Niusiu, bardzo dobry przepis zresztą nie tylko ten zamieszczony przez Ciebie. Pozdrawiam serdecznie 

    Agnesa

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dokładnie dodatkowo im

    Zgłoszony przez niusia na grudnia 27, 2010 at 16:58.

    dokładnie tmrc_emoticons.) dodatkowo im zimniej tym szybciej (np. jajka z lodówki i dodatkowo schłodzone naczynie) i szczypta soli, nawet do słodkich potraw tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • emdikot napisał: czy jest

    Zgłoszony przez Alicja Bończak na grudnia 27, 2010 at 10:51.

    emdikot

    czy jest tajemnica ubijania bialek na pianę?? ja ponoszę za każdym razem klęskę.....

    proszę o wskazówki

    Witam,

    po pierwsze, naczynie miksujące musi być suche i nie może byc tłuste - to samo dotyczy motylka, noży itd. Oddzielając żółtka od białek należy uważać, aby do białek nie dostała się nawet odrobina żółtka (żółtka zawierają tłuszcz, który uniemożliwi ubicie białek na pianę).

    Po drugie - do surowych białek dodać przed ubiciem szczyptę soli

    Po trzecie i ostatnie tmrc_emoticons.;) - optymalne obroty dla ubijania białek w TM31 to 3,5.

     Życzę powodzenia i pozdrawiam

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • czy jest tajemnica ubijania

    Zgłoszony przez emdikot na grudnia 26, 2010 at 21:18.

    czy jest tajemnica ubijania bialek na pianę?? ja ponoszę za każdym razem klęskę.....

    proszę o wskazówki

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze