3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sernik bez sera Ulki


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

  • 1 budyń waniliowy
  • 1 budyń śmietankowy
  • 180 g.cukru
  • 5 białek
  • Masa:
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao
  • 5 żółtek
  • 250 g.margaryny
  • 400 g.mąki pszennej
  • 180 g.cukru
  • Ciasto:
  • 400 g śmietany, 18 % (3 kubki )
  • 6
    1h 10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Nagrzać piekarnik 190 * C

    Ciasto:

    Cukier zemleć na cukier puder 10sek. obr.poz.9 dodać pozostałe składniki wyrabiać 2 min. obr.Interwał. Ciasto podzielić na dwie części

    Masa:

    Białka ubić na sztywno 2min. obr.poz 2 dodać cukier i pozostałe składniki wymieszać na jednolitą masę ok. 1min.30sek. obr.poz 3-4

    Część ciasta  wyłożyć na blachę wylać masę z naczynia TM drugą częśćciasta  zetrzeć na tartce i posypać nią masę.

    Piec ok.1godz. 190* C

    Smacznego.!

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Przepis nie dokładny, zaczęłam więc skończę...

    Zgłoszony przez Gieniaf na grudnia 23, 2016 at 11:11.

    Przepis nie dokładny, zaczęłam więc skończę ale nie polecam, przy ubijaniu białek, oczywiście trzeba pamiętać o motylku o którym nie ma mowy a początkujący mają prawo zapomniec

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja mam chyba dwie lewe ręce,

    Zgłoszony przez Jagusia78 na sierpnia 25, 2016 at 10:07.

    Ja mam chyba dwie lewe ręce, ciasto wyrabiałam conajmniej 12 min, myślalam że masło ma być z lodówki jak do kruchego i nie chciało się wyrobić. A potem po wylaniu masy na ciasto i prób posypania kruszonką, kończyło się na tym, ze kruszonka się topiła w masie i nie było jej widać. Pomogło podpieczenie przez chwilę sernika i dopiero wtedy posypanie. Do tego brakuje informacji czy śmietany ma być 400g czy 1200g i trzeba szukać po komentarzach. Fajny przepis, ale dla cierpliwych, ja zwątpiłam wczoraj wielokrotnie, przygotowanie ciasta trwało prawie godzinę.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nie sądziłam, że sernik może

    Zgłoszony przez gochag21 na marca 2, 2015 at 22:18.

    Nie sądziłam, że sernik może być bez sera! Niesamowite, pyszne, rozpływające się w ustach, totalny majstersztyk !!! Gratuluję Pani Urszulotmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo pyszne ciacho,

    Zgłoszony przez ilonaw na kwietnia 1, 2013 at 22:46.

    bardzo pyszne ciacho, rzeczywiście jakby się gościom nie powiedziało że nie ma w środku sera to by nie wiedzieli Big Smile  następnym razem upiekę z brzoskwiniami w środku tmrc_emoticons.)  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Śmietany w sumie 1200

    Zgłoszony przez basiula na marca 18, 2013 at 12:57.

    Śmietany w sumie 1200 g???????? rozumiem że 400 g ale zmylił mnie wpis ze 3 kubki po 400 g

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • hali napisał: nie wiem czy

    Zgłoszony przez r.ewelka na marca 17, 2013 at 22:29.

    hali

    nie wiem czy robilam coś nie tak bo piana nie ubila mi sie przy obr. 2 tylko 3,5 a ciasto po 2 min tez nie bylo gotowe, troche sie z nim namęczylam zanim go zrobilam , jutro napisze jak smakowało,

     

    Jak wyszło?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • PRZEPYSZNY NIEWIEŻYŁAM ŻE

    Zgłoszony przez adamczak na kwietnia 8, 2012 at 12:43.

    PRZEPYSZNY NIEWIEŻYŁAM ŻE MOZE Z TEGO POWSTAĆ SERNIK ALE NAPRAWDE REWELACJA tmrc_emoticons.)

    igusia

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ciasto pychota :) dodam że

    Zgłoszony przez wawi na stycznia 28, 2012 at 09:22.

    ciasto pychota tmrc_emoticons.) dodam że jest to przepis na tzw. 'dużą blachę' chociaż wydaje się że ciasta ciemnego jest mało ale warto się pomeczyć żeby go podzielić a środek rewelacja!!! robiłam go już kila razy  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ciasto jest

    Zgłoszony przez w1paula na stycznia 9, 2012 at 13:50.

    ciasto jest przepyszne!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto pyszne! znajomi nie

    Zgłoszony przez aivlys na stycznia 6, 2012 at 17:15.

    Ciasto pyszne!

    znajomi nie mogli uwierzyć, że nie ma w nim kawałka sera tmrc_emoticons.)

    pozdrawiam serdecznie 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • nie wiem czy robilam coś nie

    Zgłoszony przez hali na grudnia 9, 2011 at 21:50.

    nie wiem czy robilam coś nie tak bo piana nie ubila mi sie przy obr. 2 tylko 3,5 a ciasto po 2 min tez nie bylo gotowe, troche sie z nim namęczylam zanim go zrobilam , jutro napisze jak smakowało,

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pychota:), dziekuje za

    Zgłoszony przez Madzia78 na grudnia 2, 2011 at 21:01.

    pychotatmrc_emoticons.), dziekuje za przepis tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tak trzy kubki śmietany po

    Zgłoszony przez ulka49 na listopada 25, 2011 at 20:46.

    Tak trzy kubki śmietany po 400g , masa jestv płynna a ciasto można zetrzeć na tartce. tmrc_emoticons.)

    Ulka49

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • czy można ciasto "wylać" i

    Zgłoszony przez hali na listopada 25, 2011 at 20:40.

    czy można ciasto "wylać" i jednoczenie zetrzeć na tarce? to jakiej jest konsystencji płynnej czy twardej?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • czy smietany powinno być 3

    Zgłoszony przez hali na listopada 25, 2011 at 20:35.

    czy smietany powinno być 3 kubki po 400 g?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • "Sernik" nie sernik 

    Zgłoszony przez Tynka na listopada 25, 2011 at 12:48.

    "Sernik" nie sernik  tmrc_emoticons.;) pychotka, nikt kto jadł nie połapał się, że to bez sera. Gorąco poleca!!!tmrc_emoticons.)

    Tynka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Może byc słodka lub

    Zgłoszony przez ulka49 na listopada 20, 2011 at 18:29.

    Może byc słodka lub ukwaszona.Czekam na odpowiedż i jak smakowało. tmrc_emoticons.)

    Ulka49

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • jaka to ma byc smietana?

    Zgłoszony przez Madzia78 na listopada 19, 2011 at 13:43.

    jaka to ma byc smietana?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuje

    Zgłoszony przez ulka49 na czerwca 17, 2011 at 10:27.

    Dziękuje tmrc_emoticons.;)

    Ulka49

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Muszę koniecznie spróbować!!

    Zgłoszony przez romaym na czerwca 14, 2011 at 10:37.

    Muszę koniecznie spróbować!! Świetnie, że jest przepis bez serka - mieszkam we Francji i tutaj o takie "polskie" produkty raczej ciężko... Gratuluję wygranej tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Piekłam- świetny w smaku,

    Zgłoszony przez ela7 na lutego 9, 2011 at 21:18.

    Piekłam- świetny w smaku, smaczne ciasto i jeszcze smaczniejszy biały "środek" . PO PROSTU PYCHOTA !!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze