Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
16 placuszków
- 2,5MT mleka
- 2szt jaja kurze
- 30 g cukru
- 35 g oleju
- 30 g drożdży świeżych
- 300 g mąki
- 300 g obranych i wypestkowanych gruszek
- 1/2 płaskiej łyżeczki soli
- olej do smażenia
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
Do naczynia włozyć pokrojane w ćwiartki gruszki.Rozdrobnić 2S na obr.4,przełożyć do miseczki.Włozyc do naczynia składniki na ciasto i wyrabiać 2min.w poz."Ciasto" interwał.Ciasto przelac do gruszek,wymieszać i pozostawić 10-15 min by wyrosło.Następnie nakładać łyzką na patelnię i smażyć z obu stron na złoty kolor. Posypać cukrem pudrem.
Smacznego.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzRacuchy wyszly pyszne! Dziekuje za przepis...
Racuchy wyszly pyszne! Dziekuje za przepis
Ja zamiast cukru użyłam ksylitol, maki pomieszalam pszenna żytnia i troche kokosowej , dodałam troche nasion chia ,usmażyłam na kokosowym oleju.
Wyglądają apetycznie. Co do
Wyglądają apetycznie. Co do racuchów z gruszkami, to nie miałem jeszcze okazji próbować, więc na pewno się skuszę. Pozdrawiam.
Agnieszko gratuluję
Agnieszko gratuluję pierwszego przepisu czekam na następne a ten na pewno wykorzystam Poztrawim serdecznie