3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pyszne ciasto z mleczkiem kokosowym


Wydrukuj:
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

200 g mąki przennej

  • 100 g cukru
  • 2 jajka
  • 16 g cukru waniliowego
  • 150 g mleka kokosowego
  • 50 g wiórków kokosowych
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 jabłka
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 120 g masła
  • 200 g mąki przennej
  • 6
    1h 20min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

    Pryszne i szybkie ciasto kokosowe
  1. Ciasto: Do naczynia miksującego wrzycamy masło, cukier i cukier waniliowy, utrzeć do jednolitej masy 30 s/obr. 4.  ( Jeżeli ktoś woli ciasto mniej słodkie można dać mniej cukru)

    Następnie wrzucamy jajka, utrzeć 20 s/obr.4

    Do naczynia miksującego dodajemy na zmianę mąkę, proszek do pieczenia, mleczko kokosowe i wiórki, miksujemy do połączenia składników 40 s/obr.3 . W razie potrzeby można jeszcze pomieszać kopystką 

    Do formy o wymiarach 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia przekładamy ciasto. 

    Następnie obierać jabłka, przekroić na pół i ponacinać nożem tak jak na zdjęciu. 1/2 szklanki wody połączyć z sokiem z cytryny i pomoczyć kawałki jabłka, aby nie ciemniały podczas pieczenia. Na górę ciasta poukładać jabłka stroną wypukłą. 

    Do nagrzanego piekarnika wkładamy ciasto i pieczemy 50 minut / 160 stopni. Powinno być lekko zarumienione.

    Lukier: 1/2 szklanki cukru pudru łączymy z 4 łyżkami mleczka kokosowego i mieszamy do otrzymania odpowiedniej konsystencji lukru. 

    Gotowe i ostudzone ciasto smarujemy lukrem i posypujemy wiórkami kokosowymi. 

    SMACZNEGO !! tmrc_emoticons.)

     

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • smak super dzieki

    Zgłoszony przez JoBasik na października 14, 2016 at 19:06.

    smak super tmrc_emoticons.;-) dzieki

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wyszło pięknie ;-) 

    Zgłoszony przez JoBasik na października 14, 2016 at 14:55.

    wyszło pięknie tmrc_emoticons.;-) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyglada smacznie, zredukuje

    Zgłoszony przez ja-jola na września 10, 2016 at 14:59.

    Wyglada smacznie, zredukuje tylko slodziwo i wrzuce ..... sliwki 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wlasnie sie piecze:) zrobilam

    Zgłoszony przez minie2015 na lutego 1, 2016 at 13:17.

    Wlasnie sie pieczetmrc_emoticons.) zrobilam jednak Dopiero dzis,redukowalam ilosc cukru na 60 Gr.i dalam zamiast masla Margarine niskokaloryczna. na wierzch jagody i jestem. ciekawa Co z tego wyjdzie...pieke 180 St.juz 40 i nadam nie jest zlociste wiec mysle ze z 60 min na pieczenie bedzie potrzebne.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nie Wiem dlaczego Tak Malo

    Zgłoszony przez minie2015 na stycznia 28, 2016 at 14:26.

    Nie Wiem dlaczego Tak Malo gwiazdek wyglada smakowice,wyprobuje na Weekendtmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze