Tu jesteś:
4
Składniki
16 kawałek/kawałki/kawałków
na polewę
na polewę
- 1 czekolada mleczna
Składniki na ciasto
- 3szkl. mąki pszennej
- 1szkl. mleka
- 1 szkl. cukru
- 1szkl. marmolady
- 1szkl. oleju
- 3szt. jajek
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżki przyprawy do piernika
- 2 łyżeczki sody oczyszczonej
-
6
1h 10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
Wszystkie sładniki włóóżć do "Blokada naczynia miksującego" iwymieszać 4 obroty 30 sekund i wylać na blaszkę
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
piec w 180 stopni 50-60 minut
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzDominikana2019: Dowiedziala się Pani co z tą...
Dominikana2019: Dowiedziala się Pani co z tą marmoladą? Bo sama się zastanawiam...
Moi drodzy czy marmoladę miesza się z wszystkimi...
Moi drodzy czy marmoladę miesza się z wszystkimi składnikami ??
AMMC:czy tą marmoladę miesza się z wszystkim...
AMMC:czy tą marmoladę miesza się z wszystkim czy przekłada się nią ?
Natalia777: Duza !!
Natalia777: Duza !!
Czy mozecie napisać (na szybko) na jaki wymiar...
Czy mozecie napisać (na szybko) na jaki wymiar blachy jest te ciacho?
"Zagęszczanie" "Sous-vide" "Zagęszczanie"...
"Zagęszczanie" "Sous-vide" "Zagęszczanie" M_testuje:
Najlepszy piernik jaki jedliśmy, tylko dałam...
Najlepszy piernik jaki jedliśmy, tylko dałam mniej przyprawy i był delikatniejszy.
Piernik pyszny, u mnie z połowy porcji, z dżemem...
Piernik pyszny, u mnie z połowy porcji, z dżemem borówkowym, bo zabrakło sliwkowego. Początkowo ciasto fioletowe, szok. W miarę pieczenia zrobiło się brązowe, typowe dla piernika. Dałam całą przyprawe do pierników.
Przepis prosty do wykonania. Zmieniłabym...
Przepis prosty do wykonania. Zmieniłabym kolejność wkładania do naczynia. Najpierw produkty płynne, później sypkie. Dałam całe opakowanie przyprawy do piernika, ciasto ma lepszy aromat. Zdecydowanie za krótki czas wyrabiania ciasta. Podkręciłam obroty na 5, czas 1 min i 30 sek. Dopiero wtedy było dobrze wymieszane. W smaku bardzo dobry
Pychota ! Szkoda tylko ze wilgotny to sie dopiero...
Pychota ! Szkoda tylko ze wilgotny to sie dopiero robi jak sie już kończy 😉
bardzo puszysty i smaczny , syna ulubiony 😋
Wyszedł REWELACYJNY Następnym razek dodam...
Wyszedł REWELACYJNY Następnym razek dodam bakalie Robiłam z połowy porcji
Mam pytanie, napisane jest, że wszystkie...
Mam pytanie, napisane jest, że wszystkie składniki włożyć do miski i wymieszać. Razem z marmoladą? Czy może jednak ta marmolada to do przełożenia? No i czy w sklepach jest coś takiego jak marmolada?
Piernik rewelacyjny. Mało pracy a efekt murowany....
Piernik rewelacyjny. Mało pracy a efekt murowany. Dodatkowo dobrze jest go przełożyć powidłami np. śliwkowymi. Wówczas można zrezygnować z polewy. Pozdrawiam
Zamiast mąki przenej dałam orkiszowa wyjdzie
Zamiast mąki przenej dałam orkiszowa wyjdzie
Piernik pyszny, rzeczywiście na dużą blachę
Piernik pyszny, rzeczywiście na dużą blachę
Wyszedł ok.
Wyszedł ok.
Bardzo smaczny , polecam.
Bardzo smaczny , polecam.
Przepis bardzo fajny, jednak
Przepis bardzo fajny, jednak bardzo duża porcja, na ogromną blachę. Ja robiłam w formie na babkę, piernik wyrósł ogromny i niestety nie dopiekł się, musiałam o 20 minut wydłużyć czas pieczenia . Polecam na dużą blachę lub robić z 1/2 porcji. Przepis super!!! Polecam.
Piernik jest rewelacyjny.
Piernik jest rewelacyjny. pieklam go nieco krócej niz w przepisie bo moj piekarnik jest mocny i juz sie spiekal wiec pilnujcie. Dodalam orzechy mniam! Jest jeszcze lepszy. Robi sie szybko. Nic wiecej bym w nim nie zmieniła. Acha polewa czekoladowa z gorzkiej czekolady na wierzch. Puszysty wysoki smaczny. Mało pracy. Sprawdzony przepis.
Właśnie zabieram się do
Właśnie zabieram się do pracy,sama jestem ciekawa jaki będzie efekt.