3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
  • thumbnail image 6
  • thumbnail image 7
  • thumbnail image 8
  • thumbnail image 9
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pączki serowe


Wydrukuj:
4

Składniki

pączki serowe

  • 600 gramów ser biały półtłusty
  • 400 gramów mąki pszennej Lubella
  • 80 gramów cukru
  • 4 jajka
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 łyżek octu ryżowego
  • 1 szczypty soli
  • 1 litra oleju, do smażenia, ewentualnie smalec
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1.Do naczynia miksującego wsypać cukier 80 g zmielić na cukier puder 20s/ obr. 10

    2. Wbić 4 jajka wymieszać przy nałożonym motylku 1 min 30 s / obr. 4

    3. Dodac pozostałe składniki, wyrabiać 3min/Blokada naczynia miksującego/Ciasto

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Po wyrobieniu ciasta formować małe kulki wielkości orzecha włoskiego i wkładać na rozgrzany olej.Wcześniej zalecam posmarowanie rąk olejem by ciasto się nie lepiło do dłoni. Kulki same rosną i poprzez samoistne obracanie się wokół wlasnej osi nabierają odpowiedniego kształtu i złotobrazowego koloru.Po wyjęciu i wystygnięciu posypujemy cukrem pudrem.Smacznego tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • A mnie pierwsza porcja zakalce w środku wyszły ...

    Zgłoszony przez martynaprv na lutego 18, 2023 at 16:19.

    A mnie pierwsza porcja zakalce w środku wyszły tmrc_emoticons.( ;( Może rzuciłam na zbyt gorący olej? Nigdy nie robiłam pączków, więc kierowałam się kolorem. Dajcie znać, jak z tym czasem tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre pączki cała rodzina jadła że aż...

    Zgłoszony przez Sebi1977 na maja 22, 2021 at 18:28.

    Bardzo dobre pączki cała rodzina jadła że aż uszy się trzęsły ja dodałem likier amaretto

    PychotkaPychotka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Są cudowne 😀i wszystkim smakują

    Zgłoszony przez IzabelaJS na października 17, 2020 at 16:55.

    Są cudowne 😀i wszystkim smakują

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczne, wszystkie zjedzone w jedno...

    Zgłoszony przez malgosian na listopada 2, 2019 at 20:21.

    Bardzo smaczne, wszystkie zjedzone w jedno popoludnie tmrc_emoticons.) dalam spirytus zamiast octu i wykorzystałam sposob z komentarzy na porcjowanie łyżką. Super szybko!

    Pączki serowePączki serowe

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo dobre 2 łyzki likieru pomarończowego...

    Zgłoszony przez lalunia12 na stycznia 19, 2019 at 13:17.

    bardzo dobre 2 łyzki likieru pomarończowego dałam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • sasia napisał:...

    Zgłoszony przez donia-jimmy na stycznia 4, 2019 at 18:17.

    sasia napisał:

    w zwiazku z tym ze mialam tylko 500g sera dodalam troche wiecej maki czyli razem 450g

    zeby ciasto sie nie kleilo nie posmarowalam rak olejem a nalalam do filizanki w ktorej maczalam dwie lyzki

    na jedna nakladalam ciasto a druga zsuwalam wprost na olej tmrc_emoticons.;)

    wyszly takie male nieregularne dziwadelka tmrc_emoticons.;)

    sa pyszne polecam goraco




    robię identycznie, nie toczę w rękach wolę takie dziwne z łyżki tmrc_emoticons.)

    robiłam wiele razy z innego przeisu (nie TM) i bbyły pyszne, te akurat wyszły mi za tłuste. Nie wiem czemu ale ciasto strasznie piło tłuszcz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • przed chwilą upieczone ,pyszne naprawde

    Zgłoszony przez anetan1 na stycznia 28, 2018 at 12:01.

    przed chwilą upieczone ,pyszne naprawde

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja tak jak szybko zrobiłam tak szybko...

    Zgłoszony przez Zubcia na marca 10, 2017 at 09:47.

    Rewelacja tmrc_emoticons.) tak jak szybko zrobiłam tak szybko zniknęły tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • smaczne, proste i szybkie w wykonaniu. Ciasto...

    Zgłoszony przez milford na lutego 23, 2017 at 12:46.

    smaczne, proste i szybkie w wykonaniu. Ciasto wyrobiło się bez problemu z tym, że po ubiciu jajek dodałam twaróg i zmiksowałam 25 sek. obr 3 a potem resztę składników zgodnie z przepisem. Wyszło dokładnie 100 sztuktmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Właśnie zrobiłam! Pysiota! Dodałam olej...

    Zgłoszony przez eharc22 na lutego 22, 2017 at 20:48.

    Właśnie zrobiłam! Pysiota! Dodałam olej kokosowy do smażenia, aromat bajeczny! Zamiast octu, użyłam dwóch łyżek spirytusu.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • barbara@ napisał:...

    Zgłoszony przez mario0376 na lutego 18, 2017 at 11:53.

    barbara@ napisał:

    zrobiłam, do ciasta trzeba było dosypać nieco więcej mąki bypączki lepiej się formowały; wyszły pyszne tmrc_emoticons.-)


    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Moje pierwsze pączki w życiu, PYSZNE!!!!!!...

    Zgłoszony przez hanka80 na lutego 16, 2017 at 05:54.

    Moje pierwsze pączki w życiu, PYSZNE!!!!!! (Użyłam mąki orkiszowej białej)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne!!!!!!

    Zgłoszony przez Rozka1980 na lutego 14, 2017 at 14:22.

    Pyszne!!!!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne pączusie! Również dolewm kieliszek...

    Zgłoszony przez Aleksandra62 na stycznia 16, 2017 at 03:16.

    Pyszne pączusie! Również dolewm kieliszek wódki i smażę na oleju ze smalcem Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • w zwiazku z tym ze mialam

    Zgłoszony przez sasia na października 7, 2016 at 07:48.

    w zwiazku z tym ze mialam tylko 500g sera dodalam troche wiecej maki czyli razem 450g

    zeby ciasto sie nie kleilo nie posmarowalam rak olejem a nalalam do filizanki w ktorej maczalam dwie lyzki

    na jedna nakladalam ciasto a druga zsuwalam wprost na olej tmrc_emoticons.;)

    wyszly takie male nieregularne dziwadelka tmrc_emoticons.;)

    sa pyszne polecam goraco

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczne i łatwe w

    Zgłoszony przez edk1978 na września 26, 2016 at 13:43.

    Bardzo smaczne i łatwe w zrobieniu pączki. Dzieci zachwycone. POLECAM

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam, przepraszam za

    Zgłoszony przez zjanna na maja 8, 2016 at 21:17.

    Witam,

    przepraszam za pytanie, ale jestem tu nowa. CO oznacza: Dodac pozostałe składniki, wyrabiać 3min/Zablokowany/Interwał?

    Jaka predkosc to jest?

    Pozdrawiam

    Joanna

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Najlepsze paczki jakie do tej

    Zgłoszony przez planetka na marca 6, 2016 at 13:01.

    Najlepsze paczki jakie do tej pory robiłam! Puszyste i mega smaczne. Na tłusty czwartek wyszło mi ponad 50 szt a zniknęły w dwa dni.. zdecydowanie polecam![[wysiwyg_imageupload:2585:]]

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy udalo by sie zastapic

    Zgłoszony przez PiMT3 na lutego 4, 2016 at 08:55.

    Czy udalo by sie zastapic sodę????

    Moze mozna zrobic takie serowe tylko z drozdzami????

    dajcie znac prosze

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Świetne. Szybki łatwy

    Zgłoszony przez Angelica na lutego 4, 2016 at 08:11.

    Świetne. Szybki łatwy przepis, a efekt pierwszorzędny. Polecam nie tylko na Tłusty Czwartek.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • zrobiłam, do ciasta trzeba

    Zgłoszony przez barbara@ na lutego 3, 2016 at 18:56.

    zrobiłam, do ciasta trzeba było dosypać nieco więcej mąki bypączki lepiej się formowały; wyszły pyszne tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Moniami napisał: Czy ser

    Zgłoszony przez barbara@ na lutego 3, 2016 at 18:52.

    Moniami

    Czy ser trzeba najpierw zmielić?

    jeśli mam serek w wiaderku to nie, jesli krajankę - mielę 15-20s./obr.3

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ja dolewam wódkę, jakąkolwiek

    Zgłoszony przez barbara@ na lutego 3, 2016 at 18:48.

    ja dolewam wódkę, jakąkolwiek mam otwartą (rum, orzechówka, spirytus), smażę na oleju lub oleju ze smalcem

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Na poczatku miałam troche

    Zgłoszony przez MARZENA-MACIURA na lutego 2, 2016 at 12:29.

    Na poczatku miałam troche problem z ciastem było zbyt rzadkie ale dodałam troche więcej mąki i było ok tmrc_emoticons.D Bardzo dobre w smaku,nadziałam dżemem,pychotka!!! Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Fatycznie szybkie! I bardzo

    Zgłoszony przez PtakA na lutego 1, 2016 at 21:14.

    Fatycznie szybkie! I bardzo smaczne! nastepnym razem dodam do nich jakich dzemtmrc_emoticons.) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super pączusie w sam raz na

    Zgłoszony przez Psotka69 na stycznia 31, 2016 at 20:51.

    Super pączusie w sam raz na ostatki

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pączusie pychotka !

    Zgłoszony przez Angeliiczka na stycznia 31, 2016 at 14:50.

    Pączusie pychotka ! smileys

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wczoraj piekliśmy. To mój

    Zgłoszony przez jolabajor na stycznia 29, 2016 at 13:15.

    Wczoraj piekliśmy. To mój smak z dzieciństwa. PYCHA!!! Cooking 1

    POLECAM!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ile czasu smażyć?  

    Zgłoszony przez Agata1601 na stycznia 24, 2016 at 13:03.

    Ile czasu smażyć?

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pyszne i łatwe

    Zgłoszony przez olan65 na stycznia 24, 2016 at 12:19.

    pyszne i łatwe

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobione w 5 minut , polecam

    Zgłoszony przez Ananaska007 na stycznia 24, 2016 at 04:24.

    Zrobione w 5 minut , polecam ! znikają błyskawicznie Blokada naczynia miksującego Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ....a gdzie kupujecie ocet

    Zgłoszony przez Majeczka-BW na stycznia 23, 2016 at 23:40.

    ....a gdzie kupujecie ocet ryżowy???.....czymś innym można go zastąpić?????????....lepiej smażyć na oleju czy smalcu???....

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre

    Zgłoszony przez bunia.d na stycznia 23, 2016 at 14:09.

    Bardzo dobre

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • REWELACJA, POLECAM!!!!

    Zgłoszony przez kasia1234 na stycznia 15, 2016 at 22:59.

    REWELACJA, POLECAM!!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy ser trzeba najpierw

    Zgłoszony przez Moniami na stycznia 13, 2016 at 14:52.

    Czy ser trzeba najpierw zmielić?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wreszcie zrobiłam, choć z

    Zgłoszony przez Doda73 na maja 13, 2015 at 08:30.

    Wreszcie zrobiłam, choć z opóźnieniem... tmrc_emoticons.;) wyszły rewelacyjnie!! wyszło ich tyle, że obdzieliłam jeszcze sąsiadów tmrc_emoticons.) dzieci już zamówiły kolejną porcję na weekend. Przepyszne tmrc_emoticons.)tmrc_emoticons.)tmrc_emoticons.) Polecam wszystkim!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • tak zachęciliście, że już na

    Zgłoszony przez Doda73 na kwietnia 22, 2015 at 13:48.

    tak zachęciliście, że już na listę wpisałam sobie twaróg półtłusty - będę robić w weekend tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Genialne ! Ulubione u mnie w

    Zgłoszony przez lunaris na kwietnia 22, 2015 at 12:13.

    Genialne ! Ulubione u mnie w domu tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam je, sa smaczne i

    Zgłoszony przez konstancja na lutego 12, 2015 at 15:00.

    Zrobiłam je, sa smaczne i szybko sie robi  tmrc_emoticons.)

    [[wysiwyg_imageupload:2283:]]

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robiłam te pączuśki Wyszły

    Zgłoszony przez Zosia zachwycona Thermomixem na lutego 5, 2015 at 13:50.

    Robiłam te pączuśki tmrc_emoticons.) Wyszły przepyszne. Zamiast octu dałam kieliszek spirytusu. Nadziałam powidłami i posypałam cukrem pudrem. Wiem, nad kształtem muszę jeszcze popracować, ale usprawiedliwię się tym, że  to był mój debiut tmrc_emoticons.) POLECAM !!!

    [[wysiwyg_imageupload:2279:]]

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ROBIŁAM PĄCZKI. WYSZŁY SUPER.

    Zgłoszony przez Cynia na lipca 9, 2014 at 20:51.

    ROBIŁAM PĄCZKI. WYSZŁY SUPER. DZIĘKUJĘ ZA PRZEPIS tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pączki są super

    Zgłoszony przez Arek-Olsztyn na maja 4, 2014 at 13:20.

    Pączki są super tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyglądają pyszne, a w lodówce

    Zgłoszony przez DotkaEłk na kwietnia 24, 2014 at 14:50.

    Wyglądają pyszne, a w lodówce mam twaróg to na podwieczorek zrobię tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Co za pycha!!! Dziękuję za

    Zgłoszony przez Monisia13 na lutego 27, 2014 at 09:51.

    Co za pycha!!!

    Dziękuję za przepis, jest prosty i oczywiście szybki.Polecam. Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Faktycznie dobry przepis...

    Zgłoszony przez athena21 na lutego 11, 2013 at 16:11.

    Faktycznie dobry przepis... choć początkowo byłam nieco zaskoczona tmrc_emoticons.)bo wydawało mi się, że są mało słodkie, ale przecież słodkości pączkowi nadaje nadzienie bądz lukier, czy cukier puder... więc efektu dodaje ten mały szczegół ...

    Fajnie się smażą, bo kręcą się same tmrc_emoticons.) - rewelka. Tylko trzeba pamiętać, że rosną i muszą mieć miejsce w garnku, więc nie przeładowujemy tmrc_emoticons.)

    Ja przecięłam je na pół po wystudzeniu i podawałam z masą budyniową - genialne...

    Przepis naprawdę dobry i szybki... Zamierzam powtórzyć  Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszne pączki 

    Zgłoszony przez wawi na stycznia 7, 2013 at 14:09.

    Przepyszne pączki  tmrc_emoticons.D rewelacyjny smak ! Dzieci i dorśli się zajadali -polecam przepis  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Są wyśmienite!!!  :D 

    Zgłoszony przez pitatek na grudnia 22, 2012 at 19:44.

    Są wyśmienite!!!  tmrc_emoticons.D 

    pitatek777

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze