3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Murzynek-piernik


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

Ciasto

  • 2 łyżki kakao bez cukru
  • 1 opak. przyprawy do piernika
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 całe jajko
  • 0,5 szkl. oleju rzepakowego
  • 1 szkl. mleka chudego
  • 2 szkl. mąki
  • 0,5 szkl. cukru
  • migdały w płatkach
  • 2 łyżki dżemu morelowego
5

Przygotowanie

  1. Cukier zmielić na puder. Dodać pozostałe składniki i miksować około 4 minut na dużych obrotach. Przelać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Posypać płatkami migdałów. Piec 40 minut w temp. 180-200 stopni (wkładałam do nagrzanego piekarnika). Można przełożyć pozostałością dżemu.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Po więcej informacji zapraszam //quchniawege.blogspot.com/2012/05/murzynek-piernik.html


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Ciasto super. U mnie przełożone dżemem i z...

    Zgłoszony przez milonia23 na grudnia 23, 2018 at 10:42.

    Ciasto super. U mnie przełożone dżemem i z polewą czekoladową zamiast migdałów.Jedyny minus to fakt że składniki podane w szklankach ? tego nie rozumiem

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pierniczek wspaniały,chyba

    Zgłoszony przez kimniam na grudnia 23, 2013 at 08:32.

    Pierniczek wspaniały,chyba nie doczeka świąt. Dzięki za przepis.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze