3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

MUFFINKOWE PYCHOTKI


Wydrukuj:
4

Składniki

16 porcja/porcje/porcji

SKŁADNIKI

  • 100 gramów czekolady gorzkiej lub mlecznej, najlepsza jest z Wedla, posiekana na kawałki
  • 100 gramów mleka
  • 170 gramów oleju
  • 120 gramów cukru brązowego
  • 1 szczypty soli
  • 3 banany, dojrzałe ale nie za miękkie
  • 0.5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 3 jaja
  • 120 gramów cukru białego
  • 360 gramów mąki pszennej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 6
    35min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Załóż motylek. Wbij jajka . Ubij 1ok. 1min obr. poz.4.  Wrzuć babany połamane na kawałki, zsiekaj 3 s. obr. 6. Wsyp pozostałe składniki. Zamieszaj 15 s. obr.6. Wyłóż ciasto do foremek. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C. ok 20-25 min. 

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Babeczki można posypać cukrem pudrem, polać polewą czy też udekorować kremem  do tortów.  Smacznego


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Jagucha, przede wszystkim

    Zgłoszony przez ElaK na października 8, 2013 at 00:43.

    Jagucha, przede wszystkim gratuluję Ci pierwszego przepisu na Przepisowni tmrc_emoticons.D I mam pytanie: czy w Twoim przepisie nie ma błędu? Bo moją uwagę tak jak Hani zwróciła ogromna liość cukru??? W połączeniu z dojrzałymi=słodkimi bananami i czekoladą mleczną to musi baaardzo słodkie. Wiem, że to rzecz gustu, ale taka ilość? Pozdrawiam  tmrc_emoticons.) 

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czemu jest tak dużo cukru ?

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na października 6, 2013 at 05:22.

    Czemu jest tak dużo cukru ? :O 120 g białego 120g brązowego i jeszcze 100g czekolady ! tmrc_emoticons.J) To nie jest pomyłka tmrc_emoticons.;)

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Te Pychotki chyba muszą być

    Zgłoszony przez smoczek na października 5, 2013 at 19:46.

    Te Pychotki chyba muszą być pyszne tmrc_emoticons.) Do wypróbowania tmrc_emoticons.) Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze