Składniki
- CIASTO KRUCHE:
- 4 SZKL. MĄKI
- 2 ŁYŻKI MIODU
- 5 O g margaryny
- 1 SZKL. CUKRU
- 2 jajka
- 3 ŁYŻKI ŚMIETANY
- 1 ŁYŻKA SODY
- MASA SEROWA:
- 1 KG BIAŁEGO SERA
- 2 jajka
- MARGARYNA
- 2 SZKL. CUKRU
- 50 g mak, I ZIEMNIACZANEJ
- 1/2 SZKL. MLEKA
-
6
1h 40min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
CISTO KRUCHE: MARGARYNE ROZTOPIĆ Z MIODEM W NACZYNIU MIKSUJĄCYM CZAS 3 MINUTY 50 STOPNI OBR.POZ.3, DODAĆ ŚMIETANĘ, SODĘ. JAJKA UTRZEĆ Z CUKREM CZAS 3 MINUTY OBR.POZ. 3, DODAC ROZTOPIONĄ MARGARYNĘ I MAKĘ WYRABIAC NA INTERWALE OK. 2 MINUT.PODZIELIC NA 3 CZĘŚCI, UPIECW PIEKARNIKU 3 PLACKI OK 20 MINUT 180 STOPNI.
MASA SEROWA:
MARGARYNĘ UTRZEC Z CUKREM I JAJKAMI CZAS 3 MINUTY OBR. POZ.3, DODAC SER I GOTOWAĆ OK. 10 MINUT OBR. POZ.3. NASTĘPNIE DODAĆ MLEKO I MĄKĘ.
PRZESTUDZONA MASĄ PRZEKŁADAĆ UPIECZONE PLACKI.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzprzepisu nie próbowałam, ale składnik...
przepisu nie próbowałam, ale składnik margaryna jest dla mnie zupełnie nie do zaakceptowania. Dziewczyny, dbajcie o swoje zdrowie!!!!!!
Ja też robię podobny
Ja też robię podobny miodownik i masa rzeczywiście jest bardzo lejąca. Placki miodowe przekładam gorącą masą serową która po ostygnięciu ma odpowiednią konsystencję.
Ciasto jest przepyszne.
Nie napisane ile nalezy dac
Nie napisane ile nalezy dac margaryny do kremu - ja dalam 200 g.
Cała masa kremowa to wyszedl mi plyn i nawet dodatkowa ilosc maki ziemniaczanej nic nie pomogla
Zmarnowany 1 kg sera