Składniki
blaszkę
- 125 gramów masła
- 130 gramów mąki
- 2 łyżki mleka
- 1 jajko kurze
- 50 gramów orzechow wloskich
- 120 gramów masla ekstra
- 130 gramów cukru
- 2 łyżki mleka
- 1 cukier wanilinowy
- 1 wafel
-
6
45min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Ciasto: 130g mąki, 125g masła, 130g cukru, 1 jajo, 2 łyżki mleka wkładamy do misy roboczej i wyrabiamy 1 min poz 6.
Nadzienie: orzechy, 120g masła, 130g cukru jajko, cukier wanilinowy i mleko
Orzechy mielimy 10s poz 8, dodalemy resztę składników i gotujemy 4 min 90 stopni C obroty wsteczne.
Na spód blachy wykładmy wafel , na niego ciasto i kolejno wystudzoną masę orzechową. Pieczemy 30 min w temp 180 C.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Mazurek jest super prosty w przygotowaniu ale nadzwyczajnie smaczny!! To przepis Babciny i jest w domu moich Sąsiadów juz od wielu lat. Zapożyczyłam go i przerobiłam na Tm , teraz robię go jeszcze szybciej.
Goraco polecam
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz