3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Mazurek Krzysia :-)


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

Ciasto:

  • 50 g cukru
  • 100 g zimnego masła
  • 1 jajko kurze
  • 200 g mąki pszennej

Krem:

  • 200 g gotowej masy krówkowej - kajmak
  • 50 g rodzynek
  • 80 g kaszy manny
  • 70 g cukru
  • 50 g masła
  • 250 g mleka
  • orzechy, rodzynki, wiórki kokosowe do dekoracji
  • 2 łyżki dżemu z czerwonej porzeczki
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 21 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 21
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Ciasto - do naczynia wkladamy wszystkie składniki i mieszamy czas 20 sek, obr.4. Nastepnie ciasto wkładamy na godzinke do lodówki. Po tym czasie przygotowujemy formę na tartę - okrągłą i smarujemy masłem i wylepiamy formę ciastem łącznie z brzegami. Pieczemy 25 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni. Odstawiamy ciasto do wystudzenia.

    W tym czasie do czystego naczynia wlewamy mleko, masło i cukier i gotujemy czas 10 min/ 100 st/ obr.3. Nastepnie wsypujemy kaszę mannę i gotujemy jeszcze 3 min/ 90 st / obr.3 (po upływie 2 minut zwiększamy obroty do poz.4). Wsypujemy rodzynki i mieszamy kopystką.

    Na ciasto kładziemy 2 łyżki dżemu i wykladamy masę z kaszy, schładzamy w lodówce. Nastepnie kładziemy masę krówkową i zdobimy rodzynkami, orzechami i wiórkami kokosowymi. Schładzamy w lodówce.

    Smacznego tmrc_emoticons.-)

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz