3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kokosanki


Wydrukuj:
4

Składniki

30 porcja/porcje/porcji

  • 3 białka
  • 150 g cukru
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego (10 g)
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 350 g wiórków kokosowych
  • 6
    1h 10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 140ºC.
    2. Na noże w naczyniu miksującym założyć motylek.
    3. Wlać białka, ubić na piane 3 min/obr. 3.
    4. Dodać cukier i cukier wanilinowy, ubić 2 min/obr. 3.
    5. Dodać mąkę i wiórki kokosowe, wymieszać 15 s/obr. 2.
    6. Na natłuszczoną blachę nakładać łyżką małe ciasteczka, piec około 60 min.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Czy na prawdę wszystkim wyszły te kokosanki?...

    Zgłoszony przez Sylvita1982 na lutego 15, 2021 at 17:05.

    Czy na prawdę wszystkim wyszły te kokosanki? Pytam, bo przy tych proporcjach: 3 białka, 350 g wiórek kokosowych, dwie łyżki mąki ziemniaczanej, 150g cukru, jedno opakowanie cukru waniliowego. Mimo że dałam o 50 g mniej wiórków kokosowych, masa wyszła bardzo sucha/sypka, nie dało się z tego nic zrobić/ulepić, tylko zmarnowałam składnikitmrc_emoticons.(

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Kokosanki wyszły super, ale też trochę...

    Zgłoszony przez Japaolaw na lipca 3, 2020 at 23:46.

    Kokosanki wyszły super, ale też trochę pozmieniałam tak jak we wcześniejszych komentarzach Panie, dałam ok. 120g cukru, waniliowego nie dałam wcale i piekłam ok. 40 min. Można zamiast 1 łyżki mąki ziemniaczanej dać mąkę kokosową. Przepyszne.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A można użyć tu pulpy kokosowej pozyskanej przy...

    Zgłoszony przez faudzioch na marca 5, 2020 at 19:46.

    A można użyć tu pulpy kokosowej pozyskanej przy wytwarzaniu mleka kokosowego?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Szybki przepis. Super pomysł na białka

    Zgłoszony przez ba.cha na lipca 11, 2018 at 09:17.

    Szybki przepis. Super pomysł na białka tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyszły super, ale dałam zdecydowanie mniej...

    Zgłoszony przez kleos na grudnia 30, 2016 at 22:33.

    Wyszły super, ale dałam zdecydowanie mniej kokosu- 230 g i piekłam krócej za radą poprzednich wpisów. Z cukrem też lepiej oszczędnie się obchodzić, bo 150 g to wg mnie za dużo, kokosanki są za słodkie.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo smaczne tylko krócej piekłam (30...

    Zgłoszony przez TeresaN na grudnia 7, 2016 at 17:10.

    bardzo smaczne tylko krócej piekłam (30 min) polecam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dodałam 200g wiórek, piekłam 40 min,...

    Zgłoszony przez Kitek77 na października 29, 2016 at 18:16.

    Dodałam 200g wiórek, piekłam 40 min, zostawiłam w uchylonym piekarniku do wystygnięcia. Wyszło super!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • u mnie wyszły bardziej

    Zgłoszony przez gosiuniat na marca 4, 2016 at 10:57.

    u mnie wyszły bardziej plaskate ale mniej wiórek miałam - ale w smaku super

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • U mnie nawet 50 minut

    Zgłoszony przez malyjustys na grudnia 6, 2015 at 18:36.

    U mnie nawet 50 minut spowodowało, że się kokosanki wysuszyły na wiór. Ciężkie do ugryzienia. Dałam 300 g wiórek - myślę, że ilość białek sobie z nimi nie poradziła. W smaku ok tmrc_emoticons.;-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pyszności !:)bardzo smaczne

    Zgłoszony przez grayeyse na listopada 20, 2015 at 15:56.

    pyszności !tmrc_emoticons.)bardzo smaczne tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Skróciłem czas pieczenia i

    Zgłoszony przez mikulina na października 19, 2015 at 11:33.

    Skróciłem czas pieczenia i dałam mniej wiórek, bo więcej nie mialam. Pyszne!

    Mańka - najpiękniejsza z całej wsi Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyszły mi za suche i bardzo

    Zgłoszony przez Agnieszka 74 na marca 6, 2015 at 09:09.

    Wyszły mi za suche i bardzo kruche, następnym razem dodam mniej kokosu . 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne i proste - ja piekłam

    Zgłoszony przez Jutex na marca 3, 2015 at 10:07.

    Pyszne i proste - ja piekłam 30 minut, bo wolę takie wilgotne  Cooking 7

    pozdrawiam,

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Masę przed wykładaniem na

    Zgłoszony przez ajed na grudnia 29, 2014 at 21:14.

    Masę przed wykładaniem na blachę trzeba wyjąć do innego naczynia i zamieszać łyżką, bo TM miejscami zostawia wiórki nie połączone z białkiem.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • TRZEBA JE PIEC 50 MINUT JAK

    Zgłoszony przez tyneczkaa na września 10, 2013 at 13:01.

    TRZEBA JE PIEC 50 MINUT JAK TYLKO SIE ZARUMIENIA SA JUZ OK BO PO 60 MINUTACH SA TWARDE

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • TRZEBA JE PIEC 50 MINUT JAK

    Zgłoszony przez tyneczkaa na września 10, 2013 at 13:01.

    TRZEBA JE PIEC 50 MINUT JAK TYLKO SIE ZARUMIENIA SA JUZ OK BO PO 60 MINUTACH SA TWARDE

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super szybki przepis,

    Zgłoszony przez jajciucha na sierpnia 1, 2013 at 18:41.

    Super szybki przepis, kokosanki właśnie się rumienią w piekarniku a zapach unosi się po całym domu.... mniam!

    " Trzymaj się z dala od ludzi, którzy tłamszą twoje marzenia. Mali ludzie zawsze to robią. Jednak, naprawdę wielcy sprawiają, że ty także możesz stać się wielki. "

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ja widocznie rowniez mam za

    Zgłoszony przez lafi82 na kwietnia 21, 2013 at 00:33.

    ja widocznie rowniez mam za mocny piekarnik i tez wyszly zbyt twarde tmrc_emoticons.(  kilka kulek jest jadalnych, te duze co zrobila corka hehewiec przepis godny polecenia tmrc_emoticons.)  bardzo pyszne

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • To chyba zależy od piekarnika

    Zgłoszony przez maks21 na listopada 24, 2011 at 16:24.

    To chyba zależy od piekarnika i związanego z tym czasu pieczenia.

    Maks21

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Proste, smaczne, ale troche

    Zgłoszony przez Mtfru na listopada 24, 2011 at 09:46.

    Cooking 7 Proste, smaczne, ale troche twarde - Wasze tez takie "chrupiace" wyszły? Moze take maja byc

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bajecznie smaczne i mega

    Zgłoszony przez rudoslawa na czerwca 25, 2011 at 10:37.

    Bajecznie smaczne i mega prosty przepis . Dzięki i Smacznego Cooking 7

    rudoslawa

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo pyszne i szybkie w

    Zgłoszony przez ewemar na stycznia 15, 2011 at 14:24.

    Bardzo pyszne i szybkie w przygotowaniu. Sporo ich wychodzi, więc zawsze obdarowuję nimi rodzinkę.

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze