3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Drożdżówki z twarożkiem, migdałami i kokosem :-)


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 100 g cukru
  • ćwiartka łyżeczki soli
  • 80 g masła
  • 1 jajko kurze
  • 600 g mąki pszennej
  • 30 g świeżych drożdży
  • 300 g mleka
  • 300 g twarożku półtłustego
  • 100 g migdałów
  • 50 g wiórek kokosowych
  • 1 jajko do posmarowania
  • 100 g gęstego jogurtu
  • 50 g cukru
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 21 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 21
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia wlac mleko i włożyć masło, podgrzać czas 1 min/ 37 st, obr.2. Następnie dodać jajko, 100 g cukru, sól, drożdże i mąkę i wyrobić ciasto czas 1 min/ Interwał.

    Ciasto przełozyć do miski i przykryć ściereczką, odstawić do wyrośnięcia na 2 godziny.

    Do czystego naczynia włozyć migdały i zmiksować czas 10 sek, obr.7. Odłożyć dwie łyżeczki migdałów i dwie łyżeczki wiórek do posypania bułeczek.  Następnie dodać twarożek, jogurt, cukier i wiórki kokosowe i wymieszać czas 20 sek, obr.4.

    Po dwóch godzinach ciasto przełozyć na podsypaną mąką stolnicę, podzielić na 2 części, jedną rozwałkować na cieńki placek owalny, posmarować połową masy, zawinąć jak roladkę, pokroić na kawałki - z jednej porcji wychodzi 14-16 części. Bułeczki układać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia przekrojoną stroną do dołu i lekko spłaszczyć dłonią, posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać migdałami z wiórkami. Tak samo zrobić z drugą porcją ciasta.

    Z podanych składników wychodzi 28-32 bułeczki.

    Bułeczki pieczemy w 190 stopniach w nagrzanych piekarniku przez 25 minut.

    Smacznego tmrc_emoticons.-)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Chcę wypróbować przepis, ale zastanawiam...

    Zgłoszony przez mirka85r na marca 3, 2017 at 14:48.

    Chcę wypróbować przepis, ale zastanawiam się na jaką grubość kroić te kawałki rolady?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre ciasto i

    Zgłoszony przez Iryna na września 30, 2015 at 17:09.

    Bardzo dobre ciasto i fantastyczny twaróg .Dziękuję ,bo długo szukałam tak udanego nadzienia. Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszności! 

    Zgłoszony przez mikulina na lipca 17, 2015 at 11:42.

    Pyszności! 

    Mańka - najpiękniejsza z całej wsi Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pyszne wyszły i znikły w

    Zgłoszony przez diamentynka1 na lutego 27, 2015 at 21:10.

    pyszne wyszły i znikły w mgnieniu oka Głośny śmiech polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • muszę wypróbować

    Zgłoszony przez malgorzata 12 na lipca 2, 2014 at 17:08.

    muszę wypróbować Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Aniu ciesze się, że bułeczki

    Zgłoszony przez magi1 na maja 11, 2013 at 18:54.

    Aniu ciesze się, że bułeczki smakowały. Dziekuje za komentarz i pozdrawiam tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bułeczki upieczone i

    Zgłoszony przez Anna500 na maja 11, 2013 at 17:57.

    Bułeczki upieczone i zjedzone, są pyszne. Polecam wszystkim bo naprawdę warto tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziekuje Alu za komentarz i

    Zgłoszony przez magi1 na maja 10, 2013 at 10:42.

    Dziekuje Alu za komentarz i ciesze sie ze buly smakowaly. Pozdrawiam serdecznie tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Magi oba warianty nadzienia

    Zgłoszony przez AlaP na maja 9, 2013 at 13:43.

    Magi oba warianty nadzienia są pyszne  tmrc_emoticons.)  Robiłam ten i ze skórką pomarańczową Eli też. Dziękuję za przepis i pozdrawiam. Ala 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jadziu super. Ciesze sie ze

    Zgłoszony przez magi1 na maja 9, 2013 at 09:49.

    Jadziu super. Ciesze sie ze smakowaly i ze poszalalas w kuchni. A dieta hmmm spacer z psem lub maluchami - bo nie wiem czy masz psiaka i po sprawie tmrc_emoticons.;) Big Smile pozdrawiam i przesylam buziaki Big Smile

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jak się zakręciłam przy

    Zgłoszony przez anka25 na maja 8, 2013 at 23:55.

    Jak się zakręciłam przy pieczeniu Challah to wykręciłam również ślmaczki ;o) jedne z makiem, a drugie z twarożkiem, skórką pomarańczową kandyzowaną i rodzynkami ;o) uzylam mąki 450 i wyszły pyszne ;o) Oj moja dieta dziś poszła w odstawkę ;o)

    ;o)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jadziu a tak roznie. Tym

    Zgłoszony przez magi1 na maja 8, 2013 at 15:01.

    Jadziu a tak roznie. Tym razem mialam make 500 tmrc_emoticons.D ale robilam tez z maki 550  tmrc_emoticons.D ogolnie typ maki pszennej 500 i 550 super nadaje sie do wyrobu ciast drozdzowych tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Marzenko a jakiej mąki

    Zgłoszony przez anka25 na maja 8, 2013 at 09:54.

    Marzenko a jakiej mąki używasz do ciasta 450 czy 650?

    ;o)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A prosze bardzo ciesze sie

    Zgłoszony przez magi1 na maja 8, 2013 at 08:48.

    A prosze bardzo tmrc_emoticons.D ciesze sie ze buleczki smakowaly. Dziekuje za komentarz i pozdrawiam tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam bułeczki i są

    Zgłoszony przez wanadek na maja 7, 2013 at 20:29.

    Zrobiłam bułeczki i są przepyszne tmrc_emoticons.D po prostu rewelacja tmrc_emoticons.D polecam wszystkim tmrc_emoticons.D dziekuję za przepis Magi tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziekuje Sloneczka za

    Zgłoszony przez magi1 na maja 7, 2013 at 08:09.

    Dziekuje Sloneczka za komentarze. Ups zapomnialam o jednym waznym skladniku o skorce cytrynowej. Tak mnie wczoraj wciagnely te torciki  tmrc_emoticons.;) juz sie poprawiam. A buly probujcie. Zrobilam je jak bylam u Rodzicow i wszystkim bardzo smakowaly. tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Do wypròbowania

    Zgłoszony przez veronicab71 na maja 7, 2013 at 00:46.

    Do wypròbowania Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Marzenko następne drożdżówki

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na maja 6, 2013 at 23:24.

    Marzenko następne drożdżówki do upieczenia tmrc_emoticons.D Big Smile  dzięki za przepis. Cooking 7 Cooking 7 Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze