Tu jesteś:
4
Składniki
12 kawałek/kawałki/kawałków
sypkie
- 2 łyżeczki SODY
- 200 g mąki pełnoziarnistej pszennej
- 100 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki kakao gorzkiego
- 2 szczypty cynamonu, opcjonalnie
masa
- 90 g oleju, (120ml)
- 2 łyżeczki miodu, (opcjonalnie)
- 2 czubate łyżki masła orzechowego
- 260-300 g bananów mocno dojrzałych
- 230 g letniej wody
- 200 g daktyli (suszone, bez pestek)
-
6
45min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9Przyjęcie Urodziny Urodziny dziecka Piknik Dzieci w kuchni Gotowanie na co dzień Łatwe Naturalne Szybkie Niedrogie Przepis dla dzieci Bez nabiału Bez jajek Bez alkoholu Bez laktozy Jesień Zima Karnawał Wielkanoc Dzień Matki Halloween Boże Narodzenie Dzień Ojca Dzień Babci i Dziadka Podwieczorek Przekąska Deser Ciasto
5
Przygotowanie
- Rozgrzewamy piekarnik do 160 stopni
- Daktyle wrzucamy do "Blokada naczynia miksującego" , zalewamy wodą, 5s/obr.8. Podgrzewamy bez miarki (woda ma odparować) 8min/80 st/obr.1,5. Zgarnąć kopystką ze ścianek.
- Dodajemy banany, masło orzechowe, olej i opcjonalnie miód, 7s/obr.8
- Sypkie składniki przesiewamy przez sitko i dodajemy do masy w "Blokada naczynia miksującego" , 3min/"Ciasto" .
- Całość przelewamy do tortownicy (u mnie 26cm) wyłożonej na spodzie papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika na 30min (do suchego patyczka) bez termoobiegu.Polewę zrobiłam z gorzkiej czekolady z dodatkiem miodu i masła orzechowego.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Do gotowej masy na koniec można dodać owoce jagodowe i delikatnie wymieszać. Reszta bez zmian.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzIn the realm of IT certifications, staying ahead...
In the realm of IT certifications, staying ahead of the curve is paramount. Pegasystems, a leading provider of digital process automation and customer engagement software, offers the PEGACPLSA88V1 certification for professionals looking to validate their skills in Pega Certified Lead System Architect (PCLSA) Version 8.1. In this comprehensive guide, we delve into the intricacies of the PEGACPLSA88V1 exam, providing detailed PEGACPLSA88V1 Questions and Answers to aid candidates in their preparation journey.
Pyszne. Polecam
Pyszne. Polecam
Dzisiaj ten przepis
Dzisiaj ten przepis wypróbowałam. Ciasto rewelacja. Przy wyrabianiu trzeba pomagać kopystką.
Dzisiaj ten przepis
Dzisiaj ten przepis wypróbowałam. Ciasto rewelacja.
Dzisiaj ten przepis
Dzisiaj ten przepis wypróbowałam. Ciasto rewelacja.