3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Cyganka z brzoskwiniami Ulki


Wydrukuj:
4

Składniki

  • Ciasto:
  • 5 jaj
  • 200 g.cukru
  • 60 g.mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Krem:
  • 250 g. margaryny
  • 500 g.mleka
  • 30 g.mąki ziemniaczanej
  • 20 g mąki pszennej
  • 1 cukier waniliowy
  • 50 g cukru
  • Galaretka z brzoskwiniami:
  • 1 puszka brzoskwiń
  • 4 galaretki, cytrynowe
  • Polewa czekoladowa:
  • 50 g.margaryny
  • 3 łyżki cukru
  • 3 łyżki kakao
  • 30 g wody
  • 6
    50min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Ciasto:

    Cukier zemlec na cukier puder 10 sek. obr.poz.10, dodac jaja i ubijac na puszystą masę(motylek) ok. 3-4 min obr.poz.3-4 pod koniec ubijania dodac kakao, mąkę ziemniaczaną  oraz proszek do pieczenia .Ciasto wylewamy na tortownicę  i pieczemy ok. 30 min 180* C . Po ostudzeniu ciasto przekrawamy na dwa placki.

    Krem:

    Z podanych skladników gotujemy budyń ok.5 min 100*C obr.poz.2 (motylek). Po wystudzeniu ucieramy z kostką margaryny na puszystą masę .

    Galaretka:

    Brzoskwinie odcedzamy i sok łączymy z wodą aby uzyskac 3 szklanki płynu. Zagotowujemy sok z wodą i rozpuszczamy w nim galaretki. Wszystko studzimy i dodajemy brzoskwinie pokrojone w drobną kostkę.

    Polewa czekoladowa:

    Do naczynia miksujacego włozyc wszystkie składniki na polewę , podgrzac 2 min. 60* C obr.poz.1. Polac górną warstwę ciasta .

    Wykończenie:

    Ciasto układamy w nastepującej kolejnosci :

    placek- połowa kremu-tężejaca galaretka z brzoskwiniami - placek- reszta kremu- polewa

    Całe ciasto najlepiej schłodzic w lodówce..

    Smaczengo ;D 

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • hali:Ciasto wyszło mi za rzadkie. Pomysł...

    Zgłoszony przez tajand na lipca 14, 2017 at 15:30.

    hali:Ciasto wyszło mi za rzadkie. Pomysł ciekawy, ale musiałam upiec biszkopt z innego przepisu.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • jaki rozmiar blaszki

    Zgłoszony przez martitta30 na stycznia 28, 2017 at 15:43.

    jaki rozmiar blaszki tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wystarczy 60g.mąki

    Zgłoszony przez ulka49 na sierpnia 30, 2011 at 08:47.

    Wystarczy 60g.mąki ziemniaczanej tmrc_emoticons.;)

    Ulka49

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • czy nie powinno być więcej

    Zgłoszony przez hali na sierpnia 29, 2011 at 20:31.

    czy nie powinno być więcej mąki, tylko 60 g

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze