3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Cukierki migdałowe


Wydrukuj:
4

Składniki

25 kawałek/kawałki/kawałków

  • 150 g cukru
  • 300 g migdałów, blanszowanych
  • 30 g wody, różanej
  • 20 g koniaku
  • 100 g cukru pudru
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego wsypać cukier, zemleć 15 s/obr. 10.
    2. Dodać migdały, rozdrobnić 10s/obr.6.
    3. Dodać wodę różaną i koniak, wyrobić 6s/obr.6. Z ciasta formować małe kulki (Ø 2 cm) i obtoczyć dokładnie w cukrze pudrze. Przechowywać w szczelnie zamykanym pojemniku. Układać warstwami, przekładając papierem do pieczenia.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Mniej wody zrobić na niedzielę

    Zgłoszony przez md737 na kwietnia 4, 2019 at 23:42.

    Mniej wody zrobić na niedzielę

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super cukiereczki tylko

    Zgłoszony przez pawbry na września 3, 2016 at 05:50.

    Super cukiereczki tylko troche ciut słodkie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Swietne ale albo po

    Zgłoszony przez edyta1973 na sierpnia 25, 2015 at 23:32.

    Swietne ale albo po blanszoawniu migdaly dobrze wysuszyc , albo dodac mniej wody rozanej ( bo alkohol jest ok tmrc_emoticons.)) zeby bylo bardziej zwarte 

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A gdzie ta wode rozana mozna

    Zgłoszony przez Joan_na33 na grudnia 14, 2014 at 11:12.

    A gdzie ta wode rozana mozna dostac????

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja, ale ja zamieniam

    Zgłoszony przez magdasa79 na listopada 19, 2012 at 21:18.

    Rewelacja, ale ja zamieniam cukier biały na brązowy i ciut mniej tej wody różanej!!Cooking 7  

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze