3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto z rabarbarem i wiśniami :)


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

KRUSZONKA

  • 70 g mąki pszennej
  • 50 g cukru
  • 50 g margaryny "Kasi"

CIASTO

  • skórka z pomarańczy
  • 1 mały słoik wiśni wypestkowanych
  • 250 g rabarbaru - waga przed obraniem
  • 1 cukier waniliowy
  • szczypta soli
  • 5 g proszku do pieczenia
  • 330 g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 90 g oleju
  • 180 g cukru
  • 260 g jogurtu naturalnego
  • 6
    45min
    Czas całkowity
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    KRUSZONKA
  1. 1. Wkładamy do Zablokowany wszystkie składniki na kruszonkę według podanej kolejności, mieszamy 10s/obr 6


    2. Przekładamy do innego naczynia.


     

  2. Ciasto
  3. 1. Rabarbar obieramy , kroimy na kawałeczki i przesypujemy cukrem na pół godziny. Wiśnie ze słoika odsączamy z soku.


    2 Do naczynia miksującego wkładamy jogurt, cukier, olej, jajka, mąkę proszek, sól . Wszystko mieszamy 20 s/obr 4.


    3 Ciasto wylać na blaszkę wyłozoną papierem, na ciasto układamy wiśnie i rabarbar ( szybciej zlewamy sok) Posypać skórką z pomarańczy i kruszonką.


    4. Piec w rozgrzanym piekarniku 180 stopni 40-45 minut


    5. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem


    6. Smacznego

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady



 










Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Ciasto przepyszne....

    Zgłoszony przez KasiaCh877 na kwietnia 16, 2024 at 19:09.

    Ciasto przepyszne.
    Zmodyfikowałam ilość, na dużą blaszkę podwoiłam składniki i zrobiłam z samym rabarbarem.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto jest przepyszne, udaje sie z każdymi...

    Zgłoszony przez robaczek9 na września 5, 2020 at 08:57.

    Ciasto jest przepyszne, udaje sie z każdymi owocami sezonowymi np. śliwkamitmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zawsze sie udaje, bardzo puszyste, pycha!!

    Zgłoszony przez robaczek9 na sierpnia 2, 2020 at 20:23.

    Zawsze sie udaje, bardzo puszyste, pycha!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A mnie wyszedł zakalec 😟 chociaż w smaku...

    Zgłoszony przez Agaw1972 na maja 12, 2020 at 14:58.

    A mnie wyszedł zakalec 😟 chociaż w smaku dobre. Co zrobiłam nie tak?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre! Cukru tyle ile lubię w ciastach -...

    Zgłoszony przez path1979 na kwietnia 25, 2020 at 17:52.

    Bardzo dobre! Cukru tyle ile lubię w ciastach - czyli nie lepik cukrowy! Piekłam bez rabarbaru i skórki pomarańczowej. Polecam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mega przepyszne ciasto. Dziękuje

    Zgłoszony przez Tess1967 na czerwca 22, 2019 at 21:06.

    Mega przepyszne ciasto. Dziękuje

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • świetny przepis, ja go sobie zmodyfikowałam...

    Zgłoszony przez fioletowa na maja 25, 2018 at 20:50.

    świetny przepis, ja go sobie zmodyfikowałam zamiast wiśni dając truskawki tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dodaje do wyprobowania w najbliszym czasie

    Zgłoszony przez Leonek2013 na lipca 1, 2017 at 20:34.

    Dodaje do wyprobowania w najbliższym czasie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A mnie nie wyroso prawie wcale moe to przez ilo...

    Zgłoszony przez Milva na lipca 1, 2017 at 14:24.

    A mnie nie wyrosło prawie wcale, może to przez ilość proszku, którego ilość jest tak mała że ciężko odmierzyć, na łyżeczki byłoby mi łatwiej. Ale smakowało i było dość miękkie.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto atwe szybkie i smaczne Zrobiam wersje z...

    Zgłoszony przez meg322 na czerwca 5, 2017 at 19:05.

    Ciasto łatwe, szybkie i smaczne. Zrobiłam wersje z rabarbarem i truskawkami i tez pycha, idealne na letni piknik.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mam jagody, myslisz, ze tez wyjdzie?

    Zgłoszony przez ja-jola na grudnia 17, 2016 at 17:39.

    Mam jagody, myslisz, ze tez wyjdzie?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto szybkie w

    Zgłoszony przez Agary na czerwca 5, 2016 at 10:50.

    Ciasto szybkie w przygotowaniu i całkiem smaczne.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto pychotka ,godne

    Zgłoszony przez monia76 na maja 21, 2016 at 22:34.

    Ciasto pychotka ,godne polecenia

     

     

     

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre,szybkie i

    Zgłoszony przez olale na maja 13, 2016 at 11:03.

    Bardzo dobre,szybkie i wilgotne ciastotmrc_emoticons.) nie dawałam wiśni i wyszło super; robiłam też z tego przepisu z samymi truskawkami bez rabarbaru - rewelacja tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszne !!!

    Zgłoszony przez AgnieszkaSka na maja 10, 2016 at 13:29.

    Przepyszne !!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto wyszło przepyszne,

    Zgłoszony przez Robin na maja 4, 2016 at 13:08.

    Ciasto wyszło przepyszne, pomimo tego, że pierwszy raz miałam do czynienia z rabarbarem tmrc_emoticons.) Pięknie wyrosło tmrc_emoticons.) Nie dałam tylko skórki z pomarańczy bo nie było w domu tmrc_emoticons.;) A zamiast wiśni, mrożone truskawki tmrc_emoticons.) Dziękuję jeszcze raz za pyszny przepis tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ciasto rewelacyjne -

    Zgłoszony przez sweeet na czerwca 23, 2015 at 11:53.

    ciasto rewelacyjne - doskonale połączenie smaków rabarbaru, wiśni i skorki pomarańczowej tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ciasto szybkie i przepyszne.

    Zgłoszony przez monika77 na czerwca 20, 2015 at 16:31.

    ciasto szybkie i przepyszne. W tym tygodniu robię je już czwarty raz moja rodzinka nie może się najeść. zamiast wisni dałam truskawki. PYCHOTKA.....

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dziękuje za komentarze

    Zgłoszony przez ilonaw na czerwca 17, 2015 at 21:45.

    dziękuje za komentarze tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Własnie sie piecze sama

    Zgłoszony przez andagus na maja 14, 2015 at 17:26.

    Własnie sie piecze tmrc_emoticons.) sama jestem ciekawa co wyjdzie ponieważ nie miałam tyle jogurtu więc dodałam tez maślanke tmrc_emoticons.)tmrc_emoticons.)  i zamiast wiśni dodałam owoce z miesznki mrożonej tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pychota

    Zgłoszony przez malgorzata 12 na czerwca 26, 2014 at 09:13.

    Pychota tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • zachęcona opiniami

    Zgłoszony przez Magusita na maja 29, 2014 at 19:56.

    zachęcona opiniami zaryzykowałam i upiekłam  Big Smile pyszne ciasto tmrc_emoticons.) tak jak w komentarzu nie obrałam rabarbaru i nie miałam skórki pomarańczowej a zamiast wiśni dałam mrożone jeżyny  Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •           Super szybkie

    Zgłoszony przez Agn. na maja 27, 2014 at 11:01.

     

    [[wysiwyg_imageupload:2124:]]

     

     

     

     

    Super szybkie ciasto! Pominełam skórkę pomarańczową. Rabarbaru nie obierałam( nigdy tego nie robie) i nie zasypywałam cukrem, tylko pokroiłam na półcentymetrowe plasterki. Zamiast wiśni powtykałam w ciasto mrożone truskawki( z braku świeżych pod ręką).Pycha!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Elu dziękuje za komentarz i

    Zgłoszony przez ilonaw na maja 25, 2014 at 09:22.

    Elu dziękuje za komentarz i wypróbowanie przepisu tmrc_emoticons.) pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ilonko, super przepis 

    Zgłoszony przez ElaK na maja 23, 2014 at 01:45.

    Ilonko, super przepis  tmrc_emoticons.)  Zostało wspomnienie, rozeszło się jeszcze ciepłe. 

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • cieszę się , że ciasto

    Zgłoszony przez ilonaw na maja 21, 2014 at 18:49.

    cieszę się , że ciasto smakowało tmrc_emoticons.) u nas rozeszło się jak ciepłe bułeczki tmrc_emoticons.) Big Smile dziękuje za komentarz i pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wczoraj upiekłam do kawki ,

    Zgłoszony przez martynka82 na maja 21, 2014 at 13:02.

    wczoraj upiekłam do kawki , polecam  nie miałam tylko skórki pomarańczowej do ciast więc zrobiłam bez ale i tak wyszło pyszne tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze