3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto z porzeczkami (malinami)


Wydrukuj:
4

Składniki

20 porcja/porcje/porcji

  • Ciasto:
  • • 250 g mąki
  • • 100 g cukru
  • • 125 g margaryny
  • • 3 żółtka
  • • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • • szczypta soli
  • Masa bezowa:
  • • 5 białek
  • • 150 g cukru
  • • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • • 400 g porzeczek (malin)
  • 6
    50min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. do naczynia wsypać mąkę, cukier, dodać margarynę, żółtka, proszek do pieczenia i sól,  wymieszać – czas 1 min, obr. poz.5

    2. przy pomocy kopystki wyłożyć ciasto na blachę o wymiarach 25x30 cm

    3. piec – czas ok.20 min, temp. 200

    4. do suchego naczynia wlać białka, ubić przy pomocy motylka – czas ok.3 min, obr. poz. 4

    5. dodać cukier, mąkę ziemniaczaną, ubić – czas ok. 1.5 min, obr. poz.4

    6. wyjąć motylek, dodać porzeczki i wymieszać – czas ok.1 min, obr. wsteczne

    7. masę wyłożyć na ciasto

    8. piec – czas ok.20 min, temp.150

     

     

     

     

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Miałam identyczną sytuację.

    Zgłoszony przez Madziejka na lipca 7, 2016 at 21:43.

    Miałam identyczną sytuację. Ciasto upiekło się bardzo ładnie ale piana po dodaniu dodatków, padła. Upiekłam mimo wszystko całość, smakowo ok, wizualnie średnio.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • O ile ciasto w smaku jest ok,

    Zgłoszony przez Agary na lipca 3, 2016 at 15:41.

    O ile ciasto w smaku jest ok, o tyle wykonanie przepisu nie było już ok... Piana z białek ubiła się wspaniale, jednak po dodaniu cukru i mąki zrobiło się z masy rzadkie nie-wiadomo-co tmrc_emoticons.(

    Albo coś źle zrobiłam (w co wątpię, robiłam wszystko ściśle wg przepisu), albo opis jest niedokładny, albo zacznę wierzyć, że TM nie ogarnia tematu ubijania białek z dodatkami.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto wysmienite. Ja piekłam

    Zgłoszony przez gabi49 na maja 3, 2016 at 19:51.

    Ciasto wysmienite. Ja piekłam je dzień po dniu, tak szybko znikało. Spód trochę zawsze namoknie od owoców, ale to nie jest zakalec. Ja dałam porzeczki mrożone.

     

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Kto mi powie dlacze3go ten

    Zgłoszony przez Baranczeska na lipca 6, 2015 at 11:44.

    Kto mi powie dlacze3go ten spód ciasta tak jakby namókł tą pianką i zamiast ładny złoty kolor to zrobił sie zgniło brazowy. W smaku bardzo dobre ciasto i faktycznie szybkie, szkoda tylko ze cos mi tam nie wyszlo nie wiem co bo chętnie zrobiłabym go ponownie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robiłam juz z 5 ciast w tym

    Zgłoszony przez Kepasa na sierpnia 5, 2014 at 14:35.

    Robiłam juz z 5 ciast w tym stylu z przepisowni, ale to jest najlepszy przepis, ciasto jest proste do zrobienia, a tak pyszne, że znika w pół godziny ;D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciacho całej rodzince bardzo

    Zgłoszony przez gosia-db7 na marca 30, 2014 at 22:55.

    Ciacho całej rodzince bardzo smakowało a na dodatek proste i szybkie tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A mi swyszedł taki sobie

    Zgłoszony przez patisoon na listopada 8, 2011 at 18:16.

    A mi swyszedł taki sobie tmrc_emoticons.~ Ciasto zakalcowane i rodzinie pestki w zębach za bardzo zgrzytały. Synek mnie nawet poprosił żebym już nigdy więcej nie piekła ciasta z malinami tmrc_emoticons.)

    patisoon

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jak dla mnie 5 gwiazdek

    Zgłoszony przez lilly20 na listopada 8, 2011 at 16:35.

    Jak dla mnie 5 gwiazdek tmrc_emoticons.) Pycha!!!

    lilly20

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pychota!!! Również z

    Zgłoszony przez Muniek na czerwca 11, 2011 at 23:06.

    Pychota!!! Również z rabarbarem. Cooking 1

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jak do tej pory zawsze

    Zgłoszony przez Marzena63 na listopada 30, 2010 at 15:13.

    Jak do tej pory zawsze robiłam to ciasto z porzeczkami lub malinami (w zimie korzystam z mrożonych) tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzięki za przepis. Czy inne

    Zgłoszony przez nemo na listopada 30, 2010 at 12:35.

    Dzięki za przepis. Czy inne owoce mogą być zamiast malin?  Steve

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze