3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto z kokosem


Wydrukuj:
4

Składniki

30 porcja/porcje/porcji

Masa kokosowa

  • 5 łyżek słodkiej śmietany
  • sok z połówki cytryny
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 cukier waniliowy lub zapach kokosowy
  • 20 dag wiórków kokosowych
  • 2 białka z jajek

Ciasto

  • 1-2 łyżki kakao
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy
  • 6 jaj
  • 12 łyżek słodkiego mleka
  • 25 dag margaryny
  • 25 dag cukru kryształu
  • 35 dag mąki pszennej
  • 2 żółtka
5

Przygotowanie

    Ciasto z kokosem
  1. Masa kokosowa.

    Do Blokada naczynia miksującego wkładamy motylek i wbijamy dwa białka 2 min. / obr. 4. Zdejmujemy motylek. Kopystką zbieramy pianę ze ścianek. Dodajemy pozostale składniki 30 s / Ciasto. Przekładamy do innej miski. Myjemy Blokada naczynia miksującego i dobrze wycieramy suchą ściereczką.

  2. Ciasto.

     Do Blokada naczynia miksującego wkładamy motylek i wbijamy białka 4-5 min. / obr. 4. Zdejmujemy motylek. Kopystką zbieramy pianę ze ścianek i przekładamy do innej miski.

    Do Blokada naczynia miksującego dodajemy margarynę, cukier i żółtka 2 min. / CiastoPotem zgarniamy kopystką resztki ze ścianek i ustawiamy 30s / obr. 4-5. Do Blokada naczynia miksującego dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, mleko i kakao 3 min. / Ciasto. Na koniec delikatnie wmieszać pianę z białek 30 s / Blokada naczynia miksującego.

    Połowę ciasta przelać do nasmarowanej blaszki, następnie łyżką kłaść masę kokosową. Na koniec masę kokosową zalać resztą ciasta. Piec w temp. 170 st. C, termoobieg, czas 40 - 50min. 

     

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Ciasto można dodatkowo polać czekoladą tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie martw się ciasto jest

    Zgłoszony przez Kocica na marca 6, 2014 at 18:48.

    Nie martw się ciasto jest płynnej konsystencji, a wyrasta pięknie tmrc_emoticons.) U mnie zniknęło w ciągu jednego wieczoru na 6 łakomczuchów  tmrc_emoticons.D

    Jestem Agata Smile


    Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.


    Antoine de Saint-Exupéry

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • już wszystko wiem z

    Zgłoszony przez espaniasaria na marca 6, 2014 at 16:59.

    już wszystko wiem z przezwyczajenia przeliczalam wszystko na gramy ;-((

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • właśie jest w piekarnku

    Zgłoszony przez espaniasaria na marca 6, 2014 at 16:56.

    właśie jest w piekarnku zastanawiam się tylko czy mąki nie zamało w przepisie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze