Tu jesteś:
4
Składniki
25 porcja/porcje/porcji
- 3 jajka
- 125 g masła, miękkiego
- 180 g cukru
- 300 g mąki pszennej
- 250 g jogurtu naturalnego
- 25 g płatków migdałowych
- 1 łyżeczka sody spożywczej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 10 kropli olejku migdałowego, do ciast
-
6
45min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Rozgrzać piekarnik do temperatury 190ºC.
- Na noże w naczyniu miksującym założyć motylek.
- Oddzielić białka od żółtek. Do naczynia miksującego wlać białka, ubić na sztywną pianę 4 min/obr. 3. Przełożyć do innego naczynia.
- Zdjąć motylek .
- Do naczynia miksującego włożyć masło, cukier i żółtka, utrzeć 2 min/obr. 3.
- Dodać pianę z białek i pozostałe składniki, wyrobić 2 min/ "Blokada naczynia miksującego" / "Ciasto" . Przełożyć do natłuszczonej formy (20x30 cm.) Piec około 30 min.
- Rozgrzać piekarnik do temperatury 190ºC.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
OdpowiedzMusze wyprobowac koniecznie
Musze wyprobowac koniecznie
Dobre i proste.
Dobre i proste.
Pyszne
Pyszne
Dobre ucierane ciasto.
Dobre ucierane ciasto.
Meg
Zrobiłem i znowu wyszło,
Zrobiłem i znowu wyszło, dobrze że mam thermomixa.
Znowu fajne i szybkie ciasto.
" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png" alt="" width="19" height="19">Znowu fajne i szybkie ciasto. Dziękuję i POZDRAWIAM. Lidka Abramowicz" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/libraries/smileys/packs/smileys_cooking/cooking_7.gif" alt="" width="42" height="59">
Lidka Abramowicz
BArdzo proste i łatwe w
BArdzo proste i łatwe w wykonaniu. Dałam trochę więcej aromatu migdałowego , żeby pachnialo intensywniej. Choć nie należy do ciast , które kuszą swym wyglądem , wszystkim bardzo smakowało smakowało .
Bardzo łatwe w wykonaniu i do
Bardzo łatwe w wykonaniu i do tego świetnie smakuje. Polecam.