3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto drożdżowe z kokosem


Wydrukuj:
4

Składniki

Ciasto

  • 150 g mleka
  • 150 g masła lub margaryny
  • 150-170 g cukru
  • 1 cukier wanilinowy
  • 2-3 jajka kurze (zależy od wielkości)
  • 55 g drożdży
  • 700 g mąki pszennej Lubella
  • 20 g oleju

Kruszonka

  • 100 g masła lub margaryny
  • 100 g cukru
  • 100 g mąki pszennej
  • 50 g wiórek kokosowych
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego włożyć składniki na kruszonkę w/g podanej kolejności i miksujemy 12sek/obr6 gotową kruszonkę przekładamy do innego naczynia.Kruszonka wyjdzie cała więc nie trzeba myć naczynia tmrc_emoticons.)
  2. Do Blokada naczynia miksującego wlać mleko, włożyć maslo cukier i cukier waniliowy,drożdże,jajka i mieszamy 2min/37*/obr4 Nastepnie dodajemy mąke i olej i wyrabiamy 3min/Blokada naczynia miksującego/Ciasto Gotowe ciasto wykladamy na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Mokrymi rękoma wyrównujemy ciasto,układamy kruszonkę na ciasto i wstawiamy blaszkę do zimnego piekarnika. Pieczenie:
    20minut -50*c
    15minut -100*c
    25minut - 170*c
    Ja blaszkę z ciastem
    wkładam na krate z piekarnika i piekę na dolnej szynie. Ciasto zawsze się udaje.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Grażyna Kamińska: dzięki, tak czułam że...

    Zgłoszony przez andziczka na stycznia 19, 2020 at 11:47.

    Grażyna Kamińska: dzięki, tak czułam że powinno być w miarę luźne. Może to też kwestia mąki. Dziś dałam 600 g, wyrobiło się zgrabnie "w kulkę", ale mokre ręce przy rozkładaniu rzeczywiście się przydały tmrc_emoticons.) pod kruszonkę wrzucułam jabłko i wiśnie. Rośnie cudnie. Super przepis, dzięki. To będzie przepis na MOJĄ drożdżówkę. Innych już nie szukam. Pozdrawiam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto nie jest bardzo gęste jest lużne, po...

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na stycznia 11, 2020 at 15:54.

    Ciasto nie jest bardzo gęste jest lużne, po wyjęciu na blaszkę wyrównuję ciasto zmoczonymi rękoma w ciepłej wodzie tmrc_emoticons.) sypię kruszonkę i wstawiam ciasto do piekarnika i dalej postępuję jak w przepisie . Party przepis polecam ciasto zawsze się udaje i jest pyszne moje wnusie uwielbiają Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Podpowiedzcie mi proszę, jaka powinna być...

    Zgłoszony przez andziczka na stycznia 11, 2020 at 13:14.

    Podpowiedzcie mi proszę, jaka powinna być konsystencja tego ciasta. Moje nie wyrosło, bo miałam podejrzane drożdże i zaryzykowałam ... Ale było bardzo zwarte, rąk przy rozkładaniu na blaszce nie upaprało. Dajcie znać, bo będę robiła powtórkę i chcę, żeby było jak należy. Prostota przepisu mnie urzekła, będę ćwiczyć dalej tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Cieszę się że ciasto smakuję Pozdrawiam

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na października 20, 2019 at 21:43.

    Cieszę się że ciasto smakuję Party Pozdrawiam Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Najlepsze!🧡

    Zgłoszony przez evel na października 20, 2019 at 11:43.

    Najlepsze!🧡

    Grabowska

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczne. Szybkie, łatwe i pyszne! Aby...

    Zgłoszony przez Kuraniedomowa na września 23, 2017 at 22:55.

    Bardzo smaczne. Szybkie, łatwe i pyszne! Aby było bardziej kokosowe, do ciasta rownież dodałam wiórków kokosowych.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Potwierdzam ciasto jest bardzo dobre i można piec...

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na lutego 4, 2017 at 20:21.

    Potwierdzam ciasto jest bardzo dobre i można piec z owocami i bezWink Pozdrawiam serdecznieLove

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jutro bedzie ze śliwkami. Pychotka

    Zgłoszony przez Leonek2013 na lutego 4, 2017 at 14:50.

    Jutro bedzie ze śliwkami. Pychotka Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Potwierdzam - zawsze się

    Zgłoszony przez Pimpus na października 31, 2015 at 16:16.

    Potwierdzam - zawsze się udaje. Ja robię je z sezonowymi owocami i kruszonką bez kokosu. Trzeba wtedy troszkę dłużej piec.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pani Grazynko przepis

    Zgłoszony przez edytka_33 na czerwca 14, 2015 at 12:36.

    Pani Grazynko przepis rewelacyjny. Ciasto wspaniale w smaku zrobilam z truskawkami. W przypadku dodania owocow musialam wydluzyc czas pieczenia o 20 minut. Dziekuje za prosty i szybki przepis na drozdzowke

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • kolejny przepis do listy

    Zgłoszony przez Kaskasto na lutego 21, 2015 at 21:43.

    kolejny przepis do listy "koniecznie do wypróbowania"

    uwielbiam kokos, uwielbiam drożdżowe ...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Haniu, ja często pod kruszonkę układam...

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na lutego 16, 2015 at 17:37.

    Haniu, ja często pod kruszonkę układam pokrojone jabłka, polecam Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Grażynko i znowu sięgnęłam po

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na lutego 16, 2015 at 07:55.

    Big Smile Grażynko i znowu sięgnęłam po Twój przepis Cooking 7

    Tym razem pod kruszonkę dałam dżem (jedyna okazja ,żeby zużyć kupne ).Bajka tmrc_emoticons.p

    tmrc_emoticons.;) Jeszcze raz dziękuję za prosty i pyszny przepis tmrc_emoticons.;)

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Kochane, dziekuję za miłe

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na czerwca 23, 2013 at 18:26.

    Love Kochane, dziekuję za miłe słowa i cieszę się, że ciasto Wam smakuje Love Buziaczki Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Grażynko, dziękuję raz

    Zgłoszony przez ElaK na czerwca 2, 2013 at 21:18.

    Grażynko, dziękuję raz jeszcze za ten świetny przepis na super drożdżowca  Love  Wczoraj "poszedł" cały, jeszcze ciepły  tmrc_emoticons.) Robiłam z rabarbarem na przyjadz dzieci i prosiły żeby Ci za niego podziędkować  Love   tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • To ja dziekuje Tobie kochanie

    Zgłoszony przez veronicab71 na maja 19, 2013 at 20:01.

    To ja dziekuje Tobie kochanie za swietny przepis Big Smile Love Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto zrobione - z drobnymi

    Zgłoszony przez kokolidek na maja 19, 2013 at 19:38.

    Ciasto zrobione - z drobnymi przejściami, bo jak już miałam wkładać drożdże to zobaczyłam, że kupiłam przeterminowane (może bym się nie przejęła, bo 4 dni, ale miały ciemne plamy), więc wzięłam suche i wydaje mi się, że czas wyrabiania jest przy suchych za krótki, bo mało wyrosło. Ale NIKOMU to nie przeszkadza tmrc_emoticons.D , jest i tak pyszne (chociaż na połowę dałam rabarbar - po raz pierwszy, chyba trzeba go było przedtem posypać cukrem- i smaki się mieszają, jednakże kwaśny mocno przebija. Ciasto - pyyyyyyyyyyyszne !!!. Wiekie dzięki, za tydzień drugie podejście. Ale będę wyrabiała 10 min z suchymi drożdżami.

    Pozdr. Ala                   Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Verciu dziękuję za prawidłowe

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na maja 19, 2013 at 19:04.

    Love Verciu dziękuję za prawidłowe wyjaśnienie i szybką odpowiedż  tmrc_emoticons.D Big Smile Love Love Love

    Alu, co do mąki to jest dowolność, można dać krupczatkę,bo kruszonka jest krucha,a do kruchych ciast najlepsza jest krupczatka tmrc_emoticons.) Pozdrawiam i życzę smacznego Love Love Love Love Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • kokolidek napisał: Dziękuję

    Zgłoszony przez veronicab71 na maja 19, 2013 at 14:43.

    kokolidek

    Dziękuję Love Big Smile Czy ciasto nie musi "wyrastać"? Czy od razu po wyrobieniu wyłożyć na blachę i piec?

    Myślę, że do kruszonki najlepsza jest mąka krupcztka tmrc_emoticons.)

    Alu, ciasta nie zostawiamy do wyrosniecia tmrc_emoticons.)  Rosnie stopniowo, najpierw w temp. 50°, potem 100°, w koncu sie piecze, w najwyzszej tmrc_emoticons.) Jesli sie myle, Grazynka mnie poprawi tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję Czy ciasto nie

    Zgłoszony przez kokolidek na maja 19, 2013 at 12:22.

    Dziękuję Love Big Smile Czy ciasto nie musi "wyrastać"? Czy od razu po wyrobieniu wyłożyć na blachę i piec?

    Myślę, że do kruszonki najlepsza jest mąka krupcztka tmrc_emoticons.)

    Pozdr. Ala                   Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Alu ja wszystkie ciasta piekę

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na maja 17, 2013 at 09:48.

    Love Alu ja wszystkie ciasta piekę góra-dół i na najniższej szynie,jedynie ciasteczka i bułeczki na środkowej szynie. Każdy piekarnik jest inny, ja już swój mam wypróbowany tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.D Big Smile Cooking 1

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Grażynko - a która grzałka:

    Zgłoszony przez kokolidek na maja 17, 2013 at 06:48.

    Grażynko - a która grzałka: góra czy dół?

    Pozdr. Ala                   Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziewczynki dziękuję za mile

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na maja 16, 2013 at 23:05.

    Love Dziewczynki dziękuję za mile słowa Love Ja jutro kupię rabarbar w Lidlu (na działce nie mam ) i rownież upiekę drożdżaka z rabarbarem tmrc_emoticons.D Big Smile Pozdrawiam serdecznie Love Love Love Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Grażynko, dzięki Ali

    Zgłoszony przez ElaK na maja 16, 2013 at 22:20.

    Grażynko, dzięki Ali przypomniałam sobie o Twoim pysznym drożdżowcu  tmrc_emoticons.)  Robiłam go przed Bożym Narodzeniem i jest wspaniały: mięciutki, pięknie wyrasta i nie opada tak jak ten z "Dobrego gotowania". Nie zapisałam go wtedy w ulubionych i zapomniałam  tmrc_emoticons.~  Ale na niedzielę znów go zrobię i też z rabarbarem tmrc_emoticons.) 

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Grażynko - jutro piekę, ale

    Zgłoszony przez kokolidek na maja 16, 2013 at 20:48.

    Grażynko - jutro piekę, ale bez kokosa, za to z rabarbarem. Posłucham Twojej rady i dodam więcej cukru.

    Dziękuję za przepis Love

    Pozdr. Ala                   Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziekuję za pozdrowienia

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na grudnia 13, 2012 at 15:04.

    Dziekuję za pozdrowienia tmrc_emoticons.) Polecam ten przepis jest bardzo prosty ,a ciasto jest pyszne i nie bardzo słodkie. Dziewczyny jeżeli lubicie bardzo słodkie to trzeba dodać ok 30-40g cukru tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Grażynko dziękuję za prosty i

    Zgłoszony przez ElaK na grudnia 13, 2012 at 11:50.

    Grażynko dziękuję za prosty i ciekawy przepis na ciasto drożdżowe. Szukałam takiego przepisu i na Święta wybrałam Twój  tmrc_emoticons.) Pozdrawiam  tmrc_emoticons.D  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pycha, i my lubimy drozdzowe

    Zgłoszony przez veronicab71 na grudnia 7, 2012 at 23:47.

    Pycha, i my lubimy drozdzowe Big Smile tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Grażynko! Ciasto wygląda

    Zgłoszony przez Maszoperia na grudnia 7, 2012 at 23:32.

    Love Grażynko! Ciasto wygląda bardzo apetycznie, dodaję do wypróbowania i pozdrawiam !

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Grażynko ciasto wygląda

    Zgłoszony przez magi1 na grudnia 7, 2012 at 21:47.

    Grażynko ciasto wygląda pysznie, lubimy drożdżówkę tmrc_emoticons.D napewno zrobię już niedługo tmrc_emoticons.D pozdrawiam kochana tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Haniu ja to ciasto piekę

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na grudnia 7, 2012 at 20:59.

    Haniu ja to ciasto piekę bardzo często dla mojego męża tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :DCoś mi się wydaje że

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na grudnia 7, 2012 at 04:30.

    tmrc_emoticons.DCoś mi się wydaje że tegoroczne święta będą na słodko tmrc_emoticons.8) .Dzięki za prosty i na pewno smaczny przepis Cooking 7

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze