Składniki
4 osoba/osoby
ciastka
- 370 g mąki
- 190 g masła
- 180 g śmietany 30%, gęsta
- 1 łyżki spirytusu
- 1 jajko kurze, roztrzepane, do posmarowania ciastek
- cukier trzcinowy, do posypania
-
6
30min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Do "Blokada naczynia miksującego" wkładamy mąkę, masło, śmietanę, spirytus mieszamy 1min 30 sek./"Ciasto" .
2.Z ciasta kształtujemy kulę i wkładamy na ok. 2 godz. do lodówki.
Po wyjęciu z lodówki ciasto jest dość twarde, należy kroić je w grube plastry, potem rozwałkowywać je na obsypanej mąką stolnicy, na dość cienkie ciasto i wykrajać dowolne kształty.
Posmarować ciastka roztrzepanym jajkiem i posypać dość obficie cukrem trzcinowym.
Piec ok. 15 min. w 180 stopniach.
Smacznego!
Ciastek
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz