Składniki
16 porcja/porcje/porcji
Składniki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 75 g mąki ziemniaczanej
- 120 g mąki pszennej
- 100 g śmietany 30%
- 2 jajka, w temperaturze pokojowej
- 100 g cukru brązowego
- 150 g masła, w temperaturze pokojowej
- 2 łyżki ciemnego kakao
- 1 opakowania czekoladek Kinder
-
6
45min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
Przygotowanie
1.Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni.
2.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, położyć silikonowe foremki na muffinki.
3.Do "Blokada naczynia miksującego" włożyć pokrojone na kawałki masło oraz cukier, wymieszać 1 min/obr.4
4.Dodać jajka, śmietanę - wymieszać 25 s/obr.4
5.Dodać mąkę, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i kakao wymieszać 8 s/obr.4
6.Czekoladki Kinder połamać na kostki.
7.Wyłożyć po łyżeczce ciasta do każdej z foremek,dodać po 2 kostki czekoladek i przykryć ciastem, maksymalnie do 2/3 wysokości foremek.
8.Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni
Muffinki wyciągnąć z foremek bezpośrednio po upieczeniu.
Studzić na kratce.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz