Tu jesteś:
4
Składniki
12 porcja/porcje/porcji
- 250 g mąki tortowej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szczypta soli
- 3 łyżki cukru
- 75 g masła
- 140 g kwaśnej śmietany
- 1 łyżka octu
- 1 jajko do smarowania bułeczek
- 1 łyżeczka suchych drożdży
-
6
17min
Czas całkowity 2minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBardzo szybkie do przygotowania, nawet przed...
Bardzo szybkie do przygotowania, nawet przed pracą. Bardzo wszytskim smakowały, są mega delikatne i maślane oraz bardz puszyste. Polecam ten przepis
pyszne, łatwe, poczułąm się jak w the UK. Mnie...
pyszne, łatwe, poczułąm się jak w the UK. Mnie wyszły fajnie, może dlatego, ze nie spodziewaąłm się cudu jako nowicjusz. Wszystkim smakowało.
Bułeczki upiekłam, ale nie
Bułeczki upiekłam, ale nie wyszły mi tak ładne jak na zdjęciu w przepisie. Podwoiłam porcję i chyba to było powodem, że niezbyt dopasowałam proporcje składników. Może jeszcze kiedyś spróbuję, ale dokładnie trzymając się przepisu.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
2x tyle drożdży świeżych co
2x tyle drożdży świeżych co mokrych; jedna łyżeczka suchych to 4 g = 8 g świeżych
Jak drożdże suszone zamienić
Jak drożdże suszone zamienić na świeże? Ile trzeba ich dać?
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"