3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułeczki angielskie


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

  • 250 g mąki tortowej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szczypta soli
  • 3 łyżki cukru
  • 75 g masła
  • 140 g kwaśnej śmietany
  • 1 łyżka octu
  • 1 jajko do smarowania bułeczek
  • 1 łyżeczka suchych drożdży
  • 6
    17min
    Czas całkowity 2min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wszystkie suche składniki wymieszać 5s pozycja 4, dodać mokre składniki mieszać 1,5 minuty Blokada naczynia miksującegoCiasto .


    Uformować 12 małych bułeczek , posmarować rozmąconym jajkiem .Piec 15 min.w temp.190C ,


    Jeszcze ciepłe bułeczki posmarować konfiturą, dżemem lub masłem .

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo szybkie do przygotowania, nawet przed...

    Zgłoszony przez Pantyna na kwietnia 12, 2020 at 21:28.

    Bardzo szybkie do przygotowania, nawet przed pracą. Bardzo wszytskim smakowały, są mega delikatne i maślane oraz bardz puszyste. Polecam ten przepis

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pyszne, łatwe, poczułąm się jak w the UK. Mnie...

    Zgłoszony przez EwaMarciniak na listopada 29, 2016 at 18:51.

    pyszne, łatwe, poczułąm się jak w the UK. Mnie wyszły fajnie, może dlatego, ze nie spodziewaąłm się cudu jako nowicjusz. Wszystkim smakowało.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bułeczki upiekłam, ale nie

    Zgłoszony przez gabi49 na stycznia 6, 2012 at 18:56.

    Bułeczki upiekłam, ale nie wyszły mi tak ładne jak na zdjęciu w przepisie.  Podwoiłam porcję i chyba to  było powodem, że niezbyt dopasowałam proporcje składników. Może jeszcze kiedyś spróbuję, ale dokładnie trzymając się przepisu.tmrc_emoticons.(

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • 2x tyle drożdży świeżych co

    Zgłoszony przez RudaAB na stycznia 3, 2012 at 12:05.

    2x tyle drożdży świeżych co mokrych; jedna łyżeczka suchych to 4 g = 8 g świeżych tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jak drożdże suszone zamienić

    Zgłoszony przez gabi49 na grudnia 31, 2011 at 11:53.

    Jak drożdże suszone zamienić na świeże? Ile trzeba ich dać?

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze