Tu jesteś:
4
Składniki
1 porcja/porcje/porcji
Ciasto
- 1 aromat waniliowy
- 265 g cukru
- 260 g masła
- 200 g mąki pszennej
- 100 g mąki ziemniaczanej
- 8-9 g proszku do pieczenia
- 7 jajek
-
6
1h 35min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
Mąki i proszek do pieczenia przesiać (można wszystko wymieszać)
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Oczywiście na wierzch polecam polewy.
Gdyby ciasto zaczęło się przypiekać od góry to należy przykryć je pergaminem (papierem do pieczenia)
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzdobra robiłem wedle przepisu zobacze jak wyjdzie...
dobra robiłem wedle przepisu zobacze jak wyjdzie z olejem
Babka bardzo smaczna jednak
Babka bardzo smaczna jednak zdecydowanie do dużej foremki . Dwa razy ją robiłam i za każdym razem duża część ciasta wylała mi się na blaszkę . Więc polecam dużą formę do tej ilości
Czekam na ocenę
Czekam na ocenę organoleptyczną
Dziękuję za wyczerpującą
Dziękuję za wyczerpującą informację .Dodałam do wypróbowania
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Jestem przekonany, że można.
Jestem przekonany, że można. Tylko że:1. Nie wiem jak zachowa się schodzone masło. Wg znajomego cukiernika może ono sie dokładnie nie wymieszać2. TM po zrobieniu masła trzeba dokładnie odtłuścić bo mogą nie wymieszać się jajka z cukrem.3. Rozpuszczone masło i tak musimy przelać do drugiego naczynia i je ubrudzić. Jak dla mnie wystarczy rondel, w którym je rozpuszczę a nie marnuję czasu na zrobienie tego w TM i umycie go.
A masła nie można jako
A masła nie można jako pierwszy krok rozpuścić w "Blokada naczynia miksującego" np.3min/70* i odstawić do przestygnięcia?Przecież po to mamy mixia
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.