3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Babka Mandarynkowa ulki49


Wydrukuj:
4

Składniki

Ciasto

  • 250 gramów Mandarynek, obranych
  • 250 gramów masła
  • 200 gramów cukru
  • 4 jajka
  • 200 gramów mąki pszennej
  • 100 gramów mąki ziemniaczanej
  • 1-2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy
  • 4 płaskie łyżki soku z pomarańczy
  • 6
    1h 5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Babki
  1. 1.Mandarynki obrac i podzielic na kawałki i każdą przekroic na 2-3 częsci.

    2.Do naczynia miksującego wsypac cukier i cukier waniliowy zmielic na puder (10-15 s. obr.10).

    3.Dodac masło,jajka,ucierac ok. 1,5 min. obr.8.Pod koniec ucierania wsypac obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.

    4.Następnie dodac mandarynki,sok z pomarańczy i wymieszac delikatnie czas.20-30 s. obr.1 Obroty wsteczne.

    5.Ciasto wylac do formy keksowej,wstawic do nagrzanego piekarnika 180 *C i piec ok.60 min.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Ciasto polukrowac gdy ostygnie.

Lukier:Sok z cytryny i cukier puder

Smacznego.!


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Ciasto extra! Mandarynki opadły na dno i...

    Zgłoszony przez Aga-Ce na listopada 20, 2016 at 21:11.

    Ciasto extra! Mandarynki opadły na dno i zgorzkniałytmrc_emoticons.(

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Genialna babka ja dałam trochę mniej cukru (200...

    Zgłoszony przez snajpeer13 na listopada 11, 2016 at 15:12.

    Genialna babka tmrc_emoticons.) ja dałam trochę mniej cukru (200 gram) i piekłam niecałą godzinę.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Fajna babeczka

    Zgłoszony przez Leonek2013 na listopada 4, 2016 at 18:41.

    Fajna babeczka Tongue

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Świetna babka, zrobiłam na

    Zgłoszony przez shueli na kwietnia 21, 2014 at 19:04.

    Świetna babka, zrobiłam na Wielkanoc, wszystkim bardzo smakowala.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wlasnie  pieklam to

    Zgłoszony przez arcia74 na lipca 10, 2013 at 21:35.

    Wlasnie  pieklam to ciasto,wszystko wyszlo ok,jadlam cieple bo sie nie moglam doczekac az wystygnie ,bardzo dobre tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • babka wyszła super, tylko do

    Zgłoszony przez jowi5 na stycznia 31, 2012 at 13:50.

    babka wyszła super, tylko do lukru dodałabym wody  - z samym sokiem cytrynowym dla mnie jest za mocny tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mandarynki dodane do babki

    Zgłoszony przez ewaks na grudnia 10, 2011 at 21:52.

    Mandarynki dodane do babki były super. Bardzo slodkie i bezpestkowe.

    Ewa K-S

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • To wszystko zależy od rodzaju

    Zgłoszony przez ulka49 na grudnia 8, 2011 at 20:24.

    To wszystko zależy od rodzaju mandarynek . Muszą być słodkie mandarynki  . tmrc_emoticons.) 

    Ulka49

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzisiaj upiekłam i wszystko

    Zgłoszony przez ewaks na grudnia 8, 2011 at 17:51.

    Dzisiaj upiekłam i wszystko O.K. tylko mandarynki w cieście zrobiły sie gorzkie. Czy tak jest zawsze?

    Ewa K-S

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze