Kasza Boulgur z jarmuzem i pieczonym halloumi Przepis jest nieprzetestowany
Author picture UullaaP
utworzono: 01/3/17 zmieniono dnia: 01/3/17

3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kasza Boulgur z jarmuzem i pieczonym halloumi

Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

Kasza Boulgur z jarmuzem i pieczonym halloumi
  • 150 g kaszy bulgur
  • 500 g wody
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cytryna
  • 1 bardzo mala cebula
  • 1 łyżeczki kminu mielonego
  • 100 g jarmuzu
  • 230 g pomidorow
  • 1/2 ogorka zielonego
  • 100 g rodzynek
  • 225 g halloumi
  • 6
    45min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie 15min
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Przygotowanie tego przepisu z innym modelem urządzenia Thermomix ® jest niebezpieczne! Więcej informacji
    [X]

    Uwaga

    Do przepisów TM5


    Zwiększyliśmy pojemność naczynia miksującego oraz Varomy urządzenia Thermomix ® TM5 w porównaniu do TM31 w następujący sposób: Naczynie miksujące ma obecnie pojemność 2,2 litra (poprzednio 2,0 litra), a Varoma - 3,3 litra (poprzednio 3,0 litra). W żadnym przypadku nie należy używać przepisów, które są przeznaczone do stosowania z TM5, podczas pracy z modelem TM31 (TM31 posiada certyfikat dopuszczający niższą maksymalną pojemność!) Dlatego też może to prowadzić do rozpryskiwania gorących płynów, a tym samym stanowić zagrożenie dla ludzi.
5

Przygotowanie

    Kasza Bulgur z jarmuzem i pieczonym halloumi
  1. 1. Wlej 500g wody do Closed lid wkladamy koszyczek i wsypujemy kasze bulgur



    ustawiamy 15min/Varoma/obr. 1



    Wyciagnac koszyczek i przelac kasze zimna woda.



    Oproznic naczynie miksujace.



    2. W malej miseczce/kubku wlewamy 3 lyzki oliwe z oliwek i mieszamy z 1 lyzeczka kminu mielonego. Przekrajamy cytryne na pol i wciskamy sok do miseczki/kubka. Dodajemy posiekana bardzo mala cebulke (mozna ja posiekac w termomixie 10 sek/obr 7)



    3. Kroimy pomidory i 1/2 ogorka w kostke. Przekladamy do osobnego naczynia.



    4. wkladamy do Closed lid jarmuz i ustawiamy 15sek/obr. 7. Przekladamy do naczynia z pomidorami i ogorkiem.



    5. Dodajemy 100g rodzynek



    6. Mieszamy wszystkie skladniki razem i odstawiamy.



    7. Na rozgrzana patelnie kladziemy pokrojony w plastry (okolo 12) ser haloumi i pieczemy go z obu stron na zloty kolor.



    Doprawic pieprzem czarnym mielonym.



    Podawac odrazu po przygotowaniu.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy