3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bawarska obazda


Wydrukuj:
4

Składniki

4 osoba/osoby

obazda

  • 250 g ser camembert
  • 100 g cebuli
  • 100 g ser twarogowy śmietankowy, typu filadelfia
  • 200 g ser topiony śmietankowy
  • 1/4 płaskiej łyżeczki soli
  • 1,5 czubatych łyżeczek Papryki słodkiej
  • 1/4 płaskiej łyżeczki pieprzu
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Bawarska obazda
  1. 1. Cebulę pokroić na ćwiartki i rozdrobnić 5s/5 obr, zgarnąć kopystką ze ścianek i ponownie 5s/5 obr

    2. Dodać pokrojony na kawałki camembert 8s/5 obr

    3. Dodać twarożek, ser topiony, sól, pieprz, paprykę i wymieszać Obroty wsteczne 10s/5 obr

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Podawać z preclami lub włoskimi paluszkami. Doskonała również do chleba. Smacznego!


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy