3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Koszyczki z nadzieniem


Wydrukuj:
4

Składniki

12 kawałek/kawałki/kawałków

Ciasto - pasta fillo

  • 500 gramów mąki
  • 220 gramów wody o temp. pokojowej
  • 2 szczypty soli
  • 40 gramów oleju z oliwek

Nadzienie

  • 500 gramów baklazanòw
  • 40 gramów oleju z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • sòl, pietruszka
  • 250 gramów ricotty lub miekkiego twarozku
  • 45 gramów pomidorów suszonych z oleju
  • sòl, pieprz, tymianek

I jeszcze

  • roztopione maslo do smarowania
5

Przygotowanie

    Ciasto
  1. Do Blokada naczynia miksującego wlozyc wszystkie skladniki: 3min / Ciasto. Wyjac na papier do pieczenia, przykryc drugim, wszystko wlozyc miedzy 2 nagrzane talerze. Zostawic na 20min.

  2. Nadzienie: baklazany oczyscic, pokroic w gruba kostke, wlozyc do durszlaka, posolic, zostawic na 30min, by stracily gorycz. Do Blokada naczynia miksującego wlozyc czosnek i pietruszke: 5sek / obr 7. Dodac odcisniete baklazany i olej: 15min / 100° / Obroty wsteczne / obr Mieszanie. Nastepnie dodac ricotte, tymianek, sòl, pieprz: 10sek / obr 5.

    Ciasto rozwalkowac bardzo cieniutko, na kwadraty 10x10cm. Wszystkie posmarowac roztopionym maslem, foremke tez, z wierzchu. Ukladac po 3 kwadraty na foremce, "tlustym" do foremki. Piec w nagrzanym piekarniku: 180° / do zrumienienia ( ok 10min, nie przypiec za mocno! ). Uwaga ! - koszyczki piec przez 2-4 min, ustawione " w dòl". 2-4 min potrzeba, by lekko stwardnialy. Nastepnie przekrecamy delikatnie "do gòry", i tak pieczemy do zrumienienia. Zostawiamy do ostygniecia. Napelniamy kremem baklazanowym, dekorujemy pomidorkami, posypujemy pieprzem.

    Jesli ktos nie lubi baklazanòw, moze spokojnie zastapic farsz innym.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Do wypròbowania, kochanie,

    Zgłoszony przez veronicab71 na kwietnia 19, 2013 at 17:48.

    Do wypròbowania, kochanie, polecam Big Smile Big Smile tmrc_emoticons.;) Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • do wypróbowania super

    Zgłoszony przez ilonaw na kwietnia 19, 2013 at 07:23.

    do wypróbowania tmrc_emoticons.) super przepis Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wiosna przyszla na calego

    Zgłoszony przez veronicab71 na kwietnia 18, 2013 at 10:47.

    Wiosna przyszla na calego Big Smile Big Smile  Kròtki rekaw, wygodne buty, butelka wody w reke, usmiech na twarzy i w rejs, kiedy sie da Party Party Party  Piekna sprawa Big Smile  Buziaki dziewczyny Love Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Oj masz racje Haniu, tyle

    Zgłoszony przez magi1 na kwietnia 17, 2013 at 14:25.

    Oj masz racje Haniu, tyle przepisow do wyprobowania i co jeden to lepszy. Fajny pomysl z tymi koszyczkami. Oczywiscie dodaje do wyprobowania. Pozdrawiam Verciu  tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nie starczy życia do

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na kwietnia 17, 2013 at 12:43.

    Nie starczy życia do próbowania wszystkiego. Big Smile Dodany do kolekcji i na pewno będzie zrobiony tmrc_emoticons.p Vercia wiosna przyszła i masz jeszcze większy zapał do przepisowni. Love Love Buziaczki tmrc_emoticons.8) tmrc_emoticons.8)

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Polecam Grazynko :)  Jesli

    Zgłoszony przez veronicab71 na kwietnia 17, 2013 at 11:11.

    Polecam Grazynko tmrc_emoticons.)  Jesli nie lubisz baklazanòw, bo nie kazdy lubi, zmienisz nadzienie Big Smile  Aby tylko nie bylo za suche, ani za plynne Big Smile  Buziaczki Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Verciu, ale pyszności

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na kwietnia 17, 2013 at 11:01.

    Love Verciu, ale pyszności ,kolejny przepis do wypróbowania Big Smile Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze