Składniki
- BROKUŁY
- 0.5 litra oleju
- PAPRYKA
- CIASTO: 1,5 SZKŁANKI MĄKI
- 2 jajka
- 0.75 SZKL. PIWA JASNEGO
- SÓL PIEPRZ GAŁKA MUSZKATUŁOWA
- SOS: 0,5 LIT. NATURALNEGO JOGURTU
- 4 ŁYŻKI MAJONEZU JOGURTOWEGO
- 2-3 ZĄBKI CZOSNKU
- SÓL PIEPRZ
-
6
1h 45min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
BROKUŁY PODZIELĆ NA RÓŻYCZKI I UKŁADAĆ NA PRZYSTAWKĘ VAROMA, DO NACZYNIA WLAĆ 500 ML WODY ,ZAMKNĄĆ NACZYNIE NA NIM UMIEŚCIĆ PRZYSTAWKĘ I GOTOWAĆ NA PARZE CZAS 25 MIN.TEM. VAROMA.OBR POZ.1.5-2. PO UGOTOWANIU OSTUDZIĆ. DO NACZYNIA WŁOŻYĆ MĄKĘ Z PIWEM ORAZ Z JAJKAMI I ZMIKSOWAĆ CZAS 15S.OBR.POZ.4-5. DOPRAWIĆ DO SMAKU SOLĄ I PIEPRZEM ORAZ GAŁKĄ MUSZKATUŁOWĄ I JESZCZE RAZ WYMIESZAĆ CZAS 8S.OBR. POZ. 4 WTAWIĆ NA 1 GODZ. DO LODÓWKI SOS : CZOSNEK ZMIKSOWAĆ CZAS 5S OBR.POZ.5-6 DODAĆ JGURT I MAJONEZ DOPRAWIĆ DO SMAKU I WYMIESZAĆ CZAS 15S.OBR.POZ.4. W SZEROKIM RONDLU ROZGRZAĆ OLEJ. BROKUŁY MOCZYĆW CIEŚCIE,A NASTĘPNIE WRZUCAĆ NA OLEJ. SMAŻYĆ NA ZŁOTY KOLOR.ODSĄCZYĆ. PODAWAĆ Z SOSEM CZOSNKOWYM,OPRUSZONE LEKKO PAPRYKĄ.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz(Brak tematu)
"Blokada naczynia miksującego"
oprószone - przez o zamknięte!
oprószone - przez o zamknięte!
Wyglada smakowicie!
Wyglada smakowicie!
Danie zrobiłam, ale do
Danie zrobiłam, ale do ciasta dodałam różne ulubione przyprawy żeby był jakiś konkretny smak
Pyszne, robiłam już parę
Pyszne, robiłam już parę razy.
Bardzo dobre Dziękuję za
Bardzo dobre Dziękuję za przepis
Na mecz idealne - bardzo
Na mecz idealne - bardzo smaczne
bardzo dobre dziekuje za
bardzo dobre dziekuje za przepis