Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
- 400 g przecieru pomidorowego
- 250 g mieszanki warzyw, nej, mrożonej
- 250 g tortellini
- 1 łyżeczka soli
- 1 kostka bulionu warzywnego
- 800 g wody
- 15 g oliwy z oliwek
- 100 g cebuli, przekrojonej na połówki
- 1 ząbek czosnku
- 0,5 pęczka świeżej bazylii, tylko liście
- 4 łyżeczki sosu pesto
-
6
-
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć czosnek i cebulę, rozdrobnić 3 s/obr. 5.
- Dodać oliwę, poddusić 4 min/100°C/obr. 2.
- Dodać wodę, kostkę bulionu i sól, zagotować 6 min/100°C/obr. 1.
- Dodać tortellini, gotować ok. 7* min./100°C//obr..
- Dodać mieszankę warzywną i przecier pomidorowy, gotować 9* min./100°C//obr.1.
- Pod koniec gotowania dodać bazylię.
- Zupę rozlać do talerzy, na każdą porcję nałożyć po 1 łyżeczce pesto.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
OdpowiedzPowiem szczerze ze tak dobrej zupy nie jadlam....
Powiem szczerze ze tak dobrej zupy nie jadlam. Bazylia daje niepowtarzalny śródziemnomorski smak...polecam!!
debiutuję i może to głupie pytanie tortelini do...
debiutuję i może to głupie pytanie tortelini do koszyczka prawda? bo inaczej to by je zmiksowało....?
Smaczna zupka, polecam
Smaczna zupka, polecam
Zupa wyszła pyszna, tylko jak
Zupa wyszła pyszna, tylko jak na mój gust zbyt gęsta. No i tortellini się rozgotowały. Moim zdaniem należy dodać mniej warzyw i ugotować je razem z torellini i przecierem pomidorowym.
moja modyfikacja: 450g.
moja modyfikacja:
450g. mieszanki warzywnej (azja)
200g koncentratu
bez pesto
do bazylii dodałem natkę pietruszki
mmadejski
Dziewczyny, to jest 400g
Dziewczyny, to jest 400g przecieru pomidorowego, a przecier to nie koncentrat.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
(Brak tematu)
Jak dla mnie to wkradł się
Jak dla mnie to wkradł się błąd ,powinno być chyba 40gram a nie 400gram.
Do tej zupki trzeba dać 400
Do tej zupki trzeba dać 400 g przecieru, a nie koncentratu i na pewno wyszła by bardzo dobra.
Dalam do zupy 400g
Dalam do zupy 400g koncentratu , zupa wyszla fatalna !!! Sam koncentrat pomidorowy ...
Trudno mi ocenic ile trzeba dac tego koncentratu....
Ja dałam nawet 500
Ja dałam nawet 500 g
Pozdrawiam
Witam, przecieru ma być 400
Witam, przecieru ma być 400 czy 40 g? Pozdrwiam
Bardzo dobra i treściwa
Bardzo dobra i treściwa zupka Ja nie miałam świeżej bazyli więc dałam suszoną i bez pesto. Bardzo polecam !