3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa krem z pieczonej papryki i pomidorów


Wydrukuj:
4

Składniki

4 osoba/osoby

Zupa

  • sól do smaku
  • 2 czubate łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego lub warzywnego
  • 1000 g wody
  • 250 g przecieru pomidorowego
  • 0.5 pęczka bazylii świeżej
  • 20 g oliwy
  • 50 g cebuli
  • 1 papryka
  • 1 puszek pomidorów krojonych bez skórki
  • śmietana do ozdoby
  • 6
    1h 40min
    Czas całkowity 1h 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Zupa
  1. 1. Pomidory przełożyć do naczynia żaroodpornego,paprykę umyś, przekroić na pół usnąć gniazda nasienne, włożyć do kolejnego naczynia żaroodpornego, skórką do góry. Wstawić do nagrzanego do 180*C piekarnika i piec przez 30 minut. Po tym czasie wyjąć z piekarnika, z papryki zdjąć skórę. Paprykę i pomidory odstawić na bok.

    2. Do Blokada naczynia miksującego włożyć cebulę, zmiksować 5s/obr.5. Za pomocą kopystki zgarnąć cebulę na dno naczynia.

    3. Dodać oliwę, dusić 5min/100*C/obr.1

    4. Dodać pieczoną paprykę, pieczone pomidory, przecier pomidorowy, wodę, koncentrat bulionu, listki bazylii lub suszoną bazylię. Gotować 25min/100*C/obr.1

    5. Zmiksować 1min/obr.4-8 zwiększając stopniowo.

    6. Jeśli potrzeba dosolić do smaku

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Zamiast bazylii świeżej można dodać 1 łyżeczkę bazylii suszonej.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Zupa w smaku jest dobra, jednak nawet gdy...

    Zgłoszony przez Agaostra18 na czerwca 6, 2019 at 22:19.

    Zupa w smaku jest dobra, jednak nawet gdy zmniejszyłam ilosc wody do 700g, oraz dodałam 2 papryki to jednak jest ona troszkę rzadka jak na krem. warto dodac do zupy upieczony razem z papryką i pomidorami jeden ząbek czosnku.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • POLECAM. To moja jedna z

    Zgłoszony przez k_kwiatuszek na stycznia 30, 2016 at 13:52.

    POLECAM.

    To moja jedna z bardziej ulubionych zup. Polecam Wam ją bardzo serdecznie!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze