Składniki
0 porcja/porcje/porcji
- 3 jajka
- 3 łyżkitartej bułki
- sól i pieprz
- 20 dag wędzonego łososia w plastrach
- 1 szklanka śmietany min. 18%
- 50 dag wędzonej ryby, np. pstrąga, mintaja
- cytryna i koperek do dekoracji
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Założyć motylek i ubic pianę z białek - czas 4 min. / obr. poz.4, wyłożyć do innego naczynia.
Następnie ubić smietanę - czas 3 min. / obr. poz.4, wyłożyć do innego naczynia.
Z ryby zdjąc skórę i usunąć wszystkie ości - zmielić czas 10s. / obr. poz. 9. Dodać śmietanę, bułkę tartą, żółtka, doprawić do smaku a następnie wymieszać czas 1 min. / obr. wsteczne poz. 4. Na koniec dodać ubite białka i delikatnie wymieszac kopystką.
Forme do pieczenia wyłożyć plastrami łososia, tak aby wystawały za brzegi. Napełnić msą, przykryć wystającymi plastrami. Formę wstawić do naczynia z wodą. Piec 1 godzinę w 170*C.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBardzo dobre danie na przyjęcie wegetarian
Bardzo dobre danie na przyjęcie wegetarian
patisoon