3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wiśnie w cukrze do jogurtów i deserów


Wydrukuj:
4

Składniki

6 słoik/słoiki/słoików

wiśnie w cukrze

  • 1000 g wiśni
  • 400 g cukru
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    wiśnie w cukrze
  1. 1. Wiśnie wydrylować ( w innych moich przepisach znajduje się sposób, jak zrobić to za pomocą thermomixa)

    2. do naczynia miksującego wsypać wiśnie i dodać cukiergotujemy 8min/obr 1. Obroty wsteczne(aby zachować duże kawałki owoców)

    wlewamy do czystych ciepłych słoiczków, zakręcamy i odwracamy do góry dnem

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Przepis obliczony na słoiczki o pojemności ok 150 ml. Zalecam używanie jak najmniejszych słoiczków (nawet takich po małych przecierach) żeby owoce zużywać w całosci. Można przechowywac po otwarciu w lodówce (nie powinny się zepsuć)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • temp. 100 stopni, nadaje się

    Zgłoszony przez ewelinkadab na sierpnia 16, 2015 at 18:19.

    temp. 100 stopni, nadaje się na TM 31tmrc_emoticons.) Ostatnio widziałam jeszcze wiśnie więc moze uda się zrobićtmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • temperatura 100 stopni.

    Zgłoszony przez iwona69 na sierpnia 3, 2015 at 18:13.

    temperatura 100 stopni. Sprawdziłam - i wyszło. Wiśnie przepyszne!! Trochę dużo soku. Po wypestkowaniu, pozostały sok przelałam do innego naczynia, gotowałam same owoce, mimo to, sporo soku pozostało. Oczywiście da się go wykorzystać, chociażby do kompotu. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Prosze o dokladniejszy 

    Zgłoszony przez stefi na sierpnia 3, 2015 at 02:07.

    Prosze o dokladniejszy  opis.  Podac temperature gotowania ,   Przepis chyba jest tez na termomix  T 31

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Brakuje temperatury

    Zgłoszony przez happy23 na lipca 29, 2015 at 09:12.

    Brakuje temperatury gotowania.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • jaka temperatura?

    Zgłoszony przez iwona69 na lipca 28, 2015 at 15:24.

    jaka temperatura?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • .....a tak bez

    Zgłoszony przez Majeczka-BW na lipca 20, 2015 at 18:44.

    .....a tak bez temp?????......

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo proszę, tu jest

    Zgłoszony przez annaswidnica na lipca 14, 2015 at 20:08.

    bardzo proszę, tu jest drylowanie

    http://www.przepisownia.pl/przepisy/drylowanie-wi%C5%9Bni/491964

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • w jakim przepisie jest sposób

    Zgłoszony przez anetawilczewska na lipca 10, 2015 at 21:35.

    w jakim przepisie jest sposób na drylowanie wiśni???

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze