Składniki
6 słoik/słoiki/słoików
wiśnie w cukrze
- 1000 g wiśni
- 400 g cukru
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
Przygotowanie
1. Wiśnie wydrylować ( w innych moich przepisach znajduje się sposób, jak zrobić to za pomocą thermomixa)
2. do naczynia miksującego wsypać wiśnie i dodać cukiergotujemy 8min/obr 1. "Obroty wsteczne" (aby zachować duże kawałki owoców)
wlewamy do czystych ciepłych słoiczków, zakręcamy i odwracamy do góry dnem
wiśnie w cukrze
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Przepis obliczony na słoiczki o pojemności ok 150 ml. Zalecam używanie jak najmniejszych słoiczków (nawet takich po małych przecierach) żeby owoce zużywać w całosci. Można przechowywac po otwarciu w lodówce (nie powinny się zepsuć)
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedztemp. 100 stopni, nadaje się
temp. 100 stopni, nadaje się na TM 31 Ostatnio widziałam jeszcze wiśnie więc moze uda się zrobić
temperatura 100 stopni.
temperatura 100 stopni. Sprawdziłam - i wyszło. Wiśnie przepyszne!! Trochę dużo soku. Po wypestkowaniu, pozostały sok przelałam do innego naczynia, gotowałam same owoce, mimo to, sporo soku pozostało. Oczywiście da się go wykorzystać, chociażby do kompotu.
Prosze o dokladniejszy
Prosze o dokladniejszy opis. Podac temperature gotowania , Przepis chyba jest tez na termomix T 31
Brakuje temperatury
Brakuje temperatury gotowania.
jaka temperatura?
jaka temperatura?
.....a tak bez
.....a tak bez temp?????......
bardzo proszę, tu jest
bardzo proszę, tu jest drylowanie
http://www.przepisownia.pl/przepisy/drylowanie-wi%C5%9Bni/491964
w jakim przepisie jest sposób
w jakim przepisie jest sposób na drylowanie wiśni???