3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Tort żelkowy udoskonalony :D


Wydrukuj:
4

Składniki

13 porcja/porcje/porcji

  • biszkopt z ksiazki slodkie iinspiracje chyba strona 50. o ile dobrze pamietam :)
  • 400 g śmietany 30%, lub 36%
  • 100 g żelek
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 20 g wody, cieplej
  • 2 galaretki, jasne
  • 840 g wody
  • 6
    1h 40min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. upieczony biszkopt przedzielic w poprzek na pol jedna polowe gorna zawinac w folie i mozna odlozyc i ponownie mozna uzyc  ciagu 2 tygodni.

    -do naczynia miksujacego wlewamy 8400g wody wlaczamy na 100 stopni 5min obr 3,po wlaczeniu dodac dwie galaretki

    - po 5 minutach przelewamy galaretke do osobnego naczynia i czekamy az ostygnie i zacznie pomalutku tężec

    -w tym czasie ubijamy śmietane na bita śmietane- 400g śmietany wlewamy zakladamy motylek i musimy podgladac az sie zrobi bita smietana mnie sie zrobila w 2 minuty a w przepisie pisze 40sek. wiec prosze obserwowac ,

    - po ubiciu smietany dodajemy do niej 30 g zelkow , i 2 tyzeczki rozpuszczamy w 20 gramach cieplej wody i wlewamy do naczynia wlaczamy 10 sek obr 3

    -na biszkopt wylewamy troszke galaretki ostudzonej zeby nasiąknął ale nie duzo

    -na 10 minut do lodowki

    -nastepnie na biszkopt dajemy ubita smietane z zelkami - na wierzch niej ukladamy reszte zelek

    -gdy galaretka zaczyna stygnac wylewamy ja pomalutku na tort w biszkopt i bita smietane w tortownicy i wstawiamy do lodowki i tort gotowy

    smacznego tmrc_emoticons.) barszo szybko sie to robi tmrc_emoticons.)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • A ja nie mam książki Słodkie

    Zgłoszony przez malgorzata 12 na czerwca 26, 2014 at 16:38.

    A ja nie mam książki Słodkie inspiracje . Poproszę o przepis na biszkopt Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze