3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Torcik Krzysia :-)


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

Składniki na ciasto:

  • 4 jajka
  • 200 g cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 200 g mąki
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli

Składniki na krem:

  • 500 g serka mascarpone
  • 60 g cukru
  • 100 g płatków migdałowych
  • 100 g wiórek kokosowych
  • 3 łyżki dżemu porzeczkowego
  • 6 kulek rafaello
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 21 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 21
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Biszkopt - do naczynia włożyc cukier i zmielić czas 10 sekund, obr.poz. Turbo. Nastepnie założyć motylek i włożyć jajka i ucierać czas 1 minuta, obr.poz.3, temp 45 stopni. Nastepnie temperaturę wyłaczyć i jeszcze ucierac przez 1 minutę, obr.poz.6.

    Zdjąć motylek, dodać resztę składników i wymieszać czas. 20 sek, obr.poz.3.

    Ciasto wyłożyć do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy (u mnie w kształcie serca) i piec 30 minut w temperaturze 200 stopni.

    Krem -  do naczynia wkładamy serek mascarpone, 50 g migdałów i 100 g wiórek kokosowych i miksujemy czas 1 minuta obr.3.

    Biszkopt przestudzić, przekroić na pół wzdłuż.Biszkopt nasączyć esencją herbacianą wymieszaną z 3 łyżkami nalewki wisniowej lub innym alkoholem, psmarować dzemem porzeczkowym i wyłożyć 2/3 kremu, nastepnie przykryć drugim płatem biszkopta i zrobic na wierzchu małe dziurki nożem i nasączyć, wyłozyć resztę kremu rozsmarowując także po bokach. Wierzch ciasta posypac pozostałymi migdałami, każdą kulkę rafaello przekroić na pół i ułozyć na cieście. Schlodzic w lodówce.

    Smacznego tmrc_emoticons.-)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Jaka tortownica????? Czy o średnicy 22cm bedzie...

    Zgłoszony przez Ania25 na listopada 3, 2016 at 18:52.

    Jaka tortownica????? Czy o średnicy 22cm bedzie dobra?

    Cooking  7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • zakochana nieco

    Zgłoszony przez NIEPOKORNA na października 16, 2016 at 11:35.

    Love zakochana tmrc_emoticons.) nieco zmodyfikowałam ale ten przepis wzięłam za wzór tmrc_emoticons.) dziękuje 

     

    NIEPOKORNA

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Eluniu :D  zawsze do usług

    Zgłoszony przez magi1 na kwietnia 11, 2013 at 20:51.

    Eluniu tmrc_emoticons.D  zawsze do usług tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D zrobisz Rodzince na niedzielny podwieczorek Big Smile pozdrawiam serdecznie tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Oj, oj kusisz dziewczyno   

    Zgłoszony przez ElaK na kwietnia 11, 2013 at 17:30.

    Oj, oj kusisz dziewczyno  Big Smile   Big Smile  I jek mamy się odchudzać? Najpierw konkurs i Święta, teraz kulinarna twórczość nas ogarnęła  tmrc_emoticons.D  A torcik i tak wypróbuję, bo uwielbiam to połączenie  tmrc_emoticons.;)   Love  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Grazynko jest pyszny. Polecam

    Zgłoszony przez magi1 na kwietnia 11, 2013 at 17:15.

    Grazynko jest pyszny. Polecam tmrc_emoticons.D dziekuje za komentarz i pozdrawiam tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Marzenko jeżeli ten torcik

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na kwietnia 11, 2013 at 11:53.

    Marzenko jeżeli ten torcik smakuje tak jak wygląda ,to nie dziwię się, że szybko znikał z talerza tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.D Big Smile Pozdrawiam serdecznie Cooking 7 Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziekuje Gabrysiu pozdrawiam

    Zgłoszony przez magi1 na kwietnia 11, 2013 at 08:28.

    Dziekuje Gabrysiu tmrc_emoticons.D pozdrawiam tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Śliczny torcik Krzysia.

    Zgłoszony przez gabi49 na kwietnia 10, 2013 at 22:41.

    Big Smile Śliczny torcik Krzysia. Bardzo mi się podoba krem. Taki zupełnie łatwy i szybki do wykonania. Super!

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Oj Aniu powiem Ci, że wyszedł

    Zgłoszony przez magi1 na kwietnia 10, 2013 at 22:10.

    Oj Aniu powiem Ci, że wyszedł pyszniutki i szybko zniknął z talerza tmrc_emoticons.) ja uwielbiam migdały i kokosy i stąd bardzo lubię kulki rafaello tmrc_emoticons.) polecam tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) dziekuję za komentarz i pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Migdały... kokos...oj o tej

    Zgłoszony przez anka25 na kwietnia 10, 2013 at 22:09.

    Migdały... kokos...oj o tej godzinie oglądać takie przepisy to niebezpieczne... ja już mam na niego smaka ;o) Pozdrawiam.

    ;o)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze