3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Tiramisu


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

250 g serka mascarpone

  • 2 białka
  • 3 płaskie łyżki kakao gorzkiego
  • 40 gramów cukru
  • 1 szklanka zaparzonej kawy
  • 3 żółtka kurze
  • 1 opakowania biszkoptów okrągłych
  • 2 łyżki likieru Amaretto lub rumu
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Masa
  1. 1. Zaparzyć mocną kawę i ostudzić, dodać amaretto lub rum

    2. Zmiksować żółtka z cukrem 3 min/obr.4 z motylkiem

    3. Dodać do utartych żółtek serek mascarpone, zmiksować 2 min/obroty 4

    4. Przełożyć masę do innego naczynia.

    5. Ubić pianę z białek 4 minuty/obroty 4 z motylkiem

    6. Dodać pianę do masy i delikatnie wymieszać łyżką

    7. Ułożyć w płaskim naczyniu biszkopty nasączone kawą, warstwa masy, ponownie biszkopty, masa (i tak na zmianę) , zakończyć warstwą masy

    8. Całość posypać kakao i wstaw ićdo lodówki na 4 godziny

     

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Ja też zrobiłam wszystko zgodnie z przepisem...

    Zgłoszony przez Agnieszka3010 na października 21, 2018 at 08:47.

    Ja też zrobiłam wszystko zgodnie z przepisem ....ciasto w smaku bardzo dobre jednak bardzo rzadka konsystencja Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam wszystko zgodnie z

    Zgłoszony przez Parmajo na marca 2, 2015 at 20:03.

    Zrobiłam wszystko zgodnie z przepisem ale ciasto pozostało płynne. Moze żelatyna załatwiłaby sprawe konsyatencji ciasta. Ale w smaku bardzo dobre!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • napewno spróbuję

    Zgłoszony przez Doda2501 na lutego 4, 2015 at 14:22.

    napewno spróbuję tmrc_emoticons.)

     Dorota

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze