3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

TARTE FLAMBEE


Wydrukuj:
4

Składniki

CIASTO

  • 1 łyżeczki soli
  • 500 g mąki
  • 20 g drożdży
  • 320 g wody

NADZIENIE:

  • 2 szczypty soli
  • 2 szczypty pieprzu
  • 100 g śmietany, 12%
  • 200 g serka wiejskiego, (twarożku)
  • 200 g boczku wędzonego, pokrojonego w kostkę
  • 300 g cebuli, przekrojonej na połówki
  • 1 łyżki oliwy z oliwek
  • 6
    1h 35min
    Czas całkowity 1h 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    CIASTO:
  1. 1. Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać drożdże, podgrzać 2 min/37°C/obr. 2. Dodać mąkę i sól, wyrobić 2 min 30s/Blokada naczynia miksującego/Ciasto. Uformować z ciasta kulę, przełożyć do miski i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 20-30 min.

  2. NADZIENIE:
  3. 2. Rozgrzać piekarnik do temepratuty 200 - 220°C

    3. Do naczynia miksującego włożyć cebulę, rozdrobnić 3s/obr. 5, kopystką zgarnąć ze ścianek na dno. Dodać pokrojopny  kostkę boczek, poddusić 15 min/Varoma/Obroty wsteczne/obr. Mieszanie, przełożyć do innego naczynia i odstawić

    4. W miseczce wymieszać serek wiejski, śmietanę, dodać sól, pieprz.

    5. Ciasto podzielić na 4 równe części. Każdą rozwałkować na stolnicy podsypanej mąką na cienki prostokąt/owal. Ułożyć na 2 blachach wyłożonych papierem do pieczenia.

    6. Na środek każdego prostokąta nałożyć masę serową, rozsmarować pozostawiając wolny brzeg (1cm). Na wierzch wyłożyć cebulę z boczkiem i polać/skropić oliwą. Piec w piekarniku przez 10-15 min.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Przepis pochodzi z książki PODRÓZE Z THERMOMIXEM


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Ciasto jest genialne. Pizzę

    Zgłoszony przez Kasiula3 na lutego 8, 2016 at 12:49.

    Ciasto jest genialne. Pizzę robię zawsze z tego przepisu tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robiłam z przepisu z książki

    Zgłoszony przez edytka_33 na lutego 8, 2016 at 12:18.

    Robiłam z przepisu z książki i jest naprawde rewelacyjne. Polecam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze