3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Tarta z rabarbarem


Wydrukuj:
4

Składniki

10 kawałek/kawałki/kawałków

ciasto

  • 250 g mąki
  • 100 g masła
  • 2 żółtka
  • 50 g cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • pół opakowania cukru waniliowego
  • 2 białka
  • pół szklanki cukru
  • 2 duże łodygi rabarbaru obranego pokrojonego w plastry
  • 6
    50min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    ciasta
  1. 1. Do naczynia miksującego wkładamy mąkę, masło, żółtka, cukier, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Mieszamy 1 min./Blokada naczynia miksującego/Ciasto. Przekładamy ciasto do innego naczynia. Myjemy naczynie.

    2. Formę do tarty smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Caisto dzielimy na pół, jedną częścią ciasta wylepiamy dno blaszki. Na nie kładziemy rabarbar.

    3. Zakładamy motylka. Ubijamy białka wraz z połową szklanki cukru 1min./obr.4.

    4. Wylewamy pianę na rabarbar. Zasypujemy drugą porcją ciasta. Gotowe.

    Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni (termoobieg). Pieczemy 40 mniut.

    SMACZNEGO!!!

     

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Ciacho  można posypać cukrem pudrem, podawać ciepłe z lodami waniliowymi.

Bardzo szybkie i dobre ciasto.

 

.

 


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo dobry przepis, rabarbar zasypałam cukrem...

    Zgłoszony przez clocktime na maja 11, 2021 at 22:27.

    Bardzo dobry przepis, rabarbar zasypałam cukrem kilka godzin wcześniej i odlałam wodę przed położeniem na ciasto. Spód podpiekłam najpierw przez ok 10 minut

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super ciasto szybkie i bardzo smaczne

    Zgłoszony przez donia-jimmy na czerwca 22, 2017 at 21:09.

    Super ciasto tmrc_emoticons.) szybkie i bardzo smaczne tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobra.

    Zgłoszony przez Rozka1980 na maja 14, 2016 at 13:31.

    Bardzo dobra.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • osobiście wypróbowane bardzo

    Zgłoszony przez Asiek37 na lipca 17, 2014 at 14:05.

    osobiście wypróbowane tmrc_emoticons.) bardzo dobre i szybkie ciasto.... polecam tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zapomnialam ocenić

    Zgłoszony przez mtm na maja 28, 2014 at 15:08.

    Zapomnialam ocenić

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto szybkie i bardzo

    Zgłoszony przez mtm na maja 28, 2014 at 15:06.

    Ciasto szybkie i bardzo dobre. Wlasnie upieklam i degustuję.A sezon rabarbarowy się zaczyna  Cooking 7

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam! To ciasto wychodzi

    Zgłoszony przez Kamcia771 na maja 30, 2012 at 18:09.

    Witam! To ciasto wychodzi takie kruche. Ja nazwałam je tartą, ale tylko dlatego, że było zrobione w takiej blaszce. Tak na prawdę jest to takie ciasto jak na jabłecznik czy właśnie sernik, ale mojej rodzince bardzo one smakowało. Pozdrawiam! Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Niestety ciasto wg przepisu

    Zgłoszony przez karolina.kuna na maja 30, 2012 at 15:17.

    Niestety ciasto wg przepisu wyszło mi sypkie a nie kruche. Zrobiłam więc takie kruche jakie daje sie pod sernik Rosa plus troszkę cukru wanilionowego, rabarbar natomiast pokroiłam w małe plasterki tmrc_emoticons.) Zobaczymy jak wyjdzie bo zaraz wyjmuje

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Z przepisu widac, ze

    Zgłoszony przez veronicab71 na maja 27, 2012 at 02:57.

    Z przepisu widac, ze smacznetmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p . I pòki co, to tym sie zadowole, bo nie mam rabarbarutmrc_emoticons.( tmrc_emoticons.( .

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze