3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
  • thumbnail image 6
  • thumbnail image 7
  • thumbnail image 8
  • thumbnail image 9
  • thumbnail image 10
  • thumbnail image 11
  • thumbnail image 12
  • thumbnail image 13
  • thumbnail image 14
  • thumbnail image 15
  • thumbnail image 16
  • thumbnail image 17
  • thumbnail image 18
  • thumbnail image 19
  • thumbnail image 20
  • thumbnail image 21
  • thumbnail image 22
  • thumbnail image 23
  • thumbnail image 24
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Szybkie bułki drożdżowe z budyniem


Wydrukuj:
4

Składniki

10 porcja/porcje/porcji

Nadzienie

  • 1 opakowanie budyniu waniliowego w proszku( na 500 ml mleka)
  • 5 łyżek cukru
  • 300 ml mleka

Ciasto

  • 250 ml mleka
  • 20 g cukru
  • 500 g mąki
  • 1 paczuszka proszku do pieczenia
  • 1 żółtko
  • 85 g oleju
  • szczypta soli
  • 20 g drożdży świeżych
  • 6
    1h 5min
    Czas całkowity 45min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Nadzienie
  1. Z podanych składników ugotować budyń. Pozostawić do wystygnięcia.

  2. Ciasto
  3. Mleko, drożdże i cukier wkładamy doBlokada naczynia miksującego 37°/2 min/2obr.

    Dodajemy pozostałe składniki 5 min/Ciasto

    Z ciasta uformować wałek, podzielić na 10-12 części, każdą część rozwałkować w kształcie prostokąta zrobić 4-5 nacięć (jak na zdjęciu) Nałożyć porcjęnadzienia na część bez nacięć i zwinąć. Posmarować białkiem. Piec 15-20 min w 200°C

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Bułeczki można nadziewać oczywiście też innym nadzieniem. SMACZNEGO.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bułeczki pyszne. Moje wyrastały ok 1h. Trochę...

    Zgłoszony przez anpio na marca 7, 2021 at 11:17.

    Bułeczki pyszne. Moje wyrastały ok 1h. Trochę słabo posklejałam i bydyń w czasie pieczenia wypłynął na blachę. Kolejnego dnia też były smaczne.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Cudowne ❤️ Do ciasta dałam 70g oleju,...

    Zgłoszony przez Andrysiowa na lutego 3, 2020 at 12:40.

    Cudowne ❤️ Do ciasta dałam 70g oleju, łyżeczkę proszku, i podwójna ilość cukru bo uwielbiam słodkie tmrc_emoticons.-D i oczywiście dwa budynie bo jeden stanowczo za mało tmrc_emoticons.) wyszły cudownie mięciutkie i baaaaardzo smaczne!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przed pieczeniemajzon:

    Zgłoszony przez ajzon na sierpnia 16, 2019 at 09:35.
    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wiec tak. Ciasto drożdżowe super!!! Co...

    Zgłoszony przez ajzon na sierpnia 16, 2019 at 09:34.

    Wiec tak. Ciasto drożdżowe super!!! Co zmieniłem w przepisie to do budyniu dodałem prawdziwa wanilię i sposób zwijania bo zrobiłem ślimaki z budyniem i brzoskwinią. Jeszcze pozwoliłem sobie na to by ciasto drożdżowe wyrosło przez 1 godzinę.


    Po upieczeniuPo upieczeniu

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ladybird1402żem zawsze będzie wypływał, do...

    Zgłoszony przez karolkal na czerwca 6, 2019 at 21:05.

    ladybird1402tmrc_emoticons.Dżem zawsze będzie wypływał, do takich grożdżówek tylko powidła lub marmolada

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bułeczki klasa . Użyłam mąki zytniej i...

    Zgłoszony przez Rabarbarek1982 na lutego 9, 2019 at 16:40.

    Bułeczki klasa . Użyłam mąki zytniej i orkiszowej gdyż zbraklo mi pszennej . Budynku zrobiłam x 2. Polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robiłam bułeczki z przepisu. Zgodnie z...

    Zgłoszony przez ladybird1402 na stycznia 4, 2019 at 12:18.

    Robiłam bułeczki z przepisu. Zgodnie z komentarzami dodałam mniej oleju. Niestety przy pieczeniu dżem z bułeczek mi wypłynął. Ciasto było dość grube i końce były raczej dobrze szczepione. Co robię nie tak? A może dlatego tak się stało, że nie podsypywałam mąką jak robiłam te bułeczki?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • beatapo: Ja robiłam drożdżówki z dżemem i...

    Zgłoszony przez ladybird1402 na stycznia 4, 2019 at 12:13.

    beatapo: Ja robiłam drożdżówki z dżemem i niestety nadzienie mi wyciekło. Nie wałkowałam mocno ciasta. Brzegi były dobrze sklejone. Dałam mniej oleju zgodnie z poradą w komentarzach. Co robię nie tak? tmrc_emoticons.(

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dodaję do wypróbowania, wyglądają smacznie

    Zgłoszony przez Lili Anna na listopada 28, 2018 at 20:37.

    Dodaję do wypróbowania, wyglądają smacznie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszne! Zrobiłam podwójną porcję masy...

    Zgłoszony przez afilipowska na lipca 13, 2018 at 12:00.

    Przepyszne! Zrobiłam podwójną porcję masy budyniowej i drożdżówki wyszły super, ciasto jest fantastyczne, polecam Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bułeczki pyszne, ciasto elastyczne,długo...

    Zgłoszony przez Magda_ na października 6, 2017 at 21:33.

    Bułeczki pyszne, ciasto elastyczne,długo świeże, polecam, rewelacja!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bułeczki rewelacja. Ja zrobiłam z podwójnej...

    Zgłoszony przez Wrzoska69 na lipca 22, 2017 at 17:05.

    Bułeczki rewelacja. Ja zrobiłam z podwójnej ilości kremu i to był bardzo dobry pomysł, bo starczyło na wszystkie bułeczki. Za radą poprzedniczek, które już piekły z tego przepisu,pozostałam tylko przy samych drożdżach, natomiast 5 łyżek cukru wystarcza w zupełności na dwa budynie, chyba,że ktoś lubi mega słodkie. Za mało jest natomiast wg mnie cukru do samego ciasta, dlatego ja po upieczeniu i wystudzeniu,posmarowałam bułeczki lekko lukrem. Zmniejszyłam również ilość oleju- dałam 60g. Ciasto pięknie się wałkowało i było bardzo puszyste. Rodzina domaga się powtórkiSmile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Na bazie tego ciasta zrobiam bueczki z serem i...

    Zgłoszony przez Mariola05 na maja 1, 2017 at 11:23.

    Na bazie tego ciasta zrobiłam bułeczki z serem i dżemem.
    Ciasto jest rewelacyjne!. Planuje zrobić paszteciki z kapustą, ciasto nie jest słodkie to się nada 😃.


    Mó wypiek tmrc_emoticons.-)
    Pozdrawiam tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • buki rewelacja

    Zgłoszony przez Beata2222 na kwietnia 30, 2017 at 14:50.

    bułki rewelacja Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A ja zrobilam je rowniez z dzemem ale sprobowalam...

    Zgłoszony przez paulusia na kwietnia 6, 2017 at 11:49.

    A ja zrobilam je rowniez z dzemem ale sprobowalam tez innym razem na slono wtedy nie dałam cukru tylko soli..ziół prowansalskich. I polozylam na wierzch ser szynke i pieczarki.mniam mniam na sniadankotmrc_emoticons.;)ciasto jest bardzk pulchniutkie tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • lądujemw moich przepisach. smaczne i łatwe w...

    Zgłoszony przez ashanti88 na marca 29, 2017 at 18:34.

    lądujemw moich przepisach. smaczne i łatwe w przygotowaniu. Zrobiłam nadzienie z serka waniliowego i dżemu truskawkowego tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyszło mi 16 bułeczek. Połowa z jabłuszkiem a...

    Zgłoszony przez Leonek2013 na stycznia 16, 2017 at 20:02.

    Wyszło mi 16 bułeczek. Połowa z jabłuszkiem a połowa z serkiem. Pycha, polecam gorąco Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Musze je wyprobowac

    Zgłoszony przez Leonek2013 na stycznia 15, 2017 at 17:00.

    Musze je wyprobowac Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo łatwe w wykonaniu nawet dla laika (a...

    Zgłoszony przez anianowak na grudnia 4, 2016 at 14:02.

    Bardzo łatwe w wykonaniu nawet dla laika (a jestem nim 😂) u mnie z twarogiem. Kilka zrobiłam tez z dżemem jagodowym i wyszły duzo smaczniejsze niż te z twarogiem.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyszly super....

    Zgłoszony przez bird_song na listopada 29, 2016 at 20:46.

    Wyszly super.

    Tylko dalem mniej cukru i ciasto nie bylo slodkie.

    Nastepnym razem powinno byc 100% tmrc_emoticons.)

    Z przepisu wyszlo 14 buleczek.

    Ostatnie 3 buleczki byly z nutella ale wyplynela na zewnatrz, hmmm moze nie trzeba bylo ciac ciast jak przy budyniu?

    tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Drożdżówki pyszne! Można je robić na...

    Zgłoszony przez Jurgenis na listopada 17, 2016 at 22:05.

    Drożdżówki pyszne! Można je robić na milion sposobów! Ja dodałam tylko łyżeczkę proszku , cukru dałam mniej za sugestią komentujących , ale na drugi raz dam tyle samo cukru co w przepisie, i do ciasta dałam jeszcze cukier waniliowy. Robiłam jeszcze z nutellą , dżemem i startym jabłkiem- te ostatnie najsmaczniejsze! tmrc_emoticons.) POLECAM!!! Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Musze wyprobowac. Wygladaja super

    Zgłoszony przez Leonek2013 na listopada 4, 2016 at 20:28.

    Musze wyprobowac. Wygladaja super Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bułki rewelacja !!! Ale za mało budyniu !...

    Zgłoszony przez Dzdzasmina na października 19, 2016 at 18:18.

    Bułki rewelacja !!! Ale za mało budyniu ! Starczyło na połowę porcji, więc polecam albo z dwóch opakowań albo ratować się dżemem bądź nutellą

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczne

    Zgłoszony przez efunia79 na października 15, 2016 at 11:47.

    Bardzo smaczne Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bułeczki super!!!

    Zgłoszony przez aga32218 na października 1, 2016 at 20:47.

    Bułeczki super!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dodany do przetestowania,

    Zgłoszony przez ja-jola na sierpnia 21, 2016 at 16:56.

    Dodany do przetestowania, wygladaja apetycznie u nas mozna je kupic z nadzieniem jablkowym lub wisniowym

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ostatnio robiłam te

    Zgłoszony przez asia2372 na sierpnia 15, 2016 at 18:03.

    [[wysiwyg_imageupload:2698:]]Ostatnio robiłam te bułeczki.... wyszłe przepyszne... polecam ! Dziecią bardzo smakowały więc bedą one częstym gościem na naszym stole... na zdjęciu to pierwsza partia wyciągnięta z piekarnika... tmrc_emoticons.;-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziś z samego rana

    Zgłoszony przez Reni1947 na lipca 5, 2016 at 09:17.

    Dziś z samego rana przetestowałam ten przepis, wyszło 14 bułeczek, trochę mało zgrabnych, ale starałam się podpatrzeć tę formę i chyba dopiero w ostatnich zaczęły mi wychodzić,ale nie ważny kształt ważne że są pyszne.Zrobiłam je z budyniem czekoladowym (do budyniu dodałam sporą łyżkę dobrego masła, żeby go trochę rozluźnić,wiadomo kupne budynie są na 1/2 l mleka a tu zużywa się  tylko 300ml)jednak trzeba uważać żeby nie był z kolei za rzadki bo będzie wypływał.Mój był w sam raz i starczyło go na 14 szt bułeczek.Do żółtka wpadło mi trochę białka, więc dodałam jeszcze jedno żółtko, a resztę zużyłam do posmarowania bułeczek przed pieczeniem. Do mąki wsypałam 2łyż.proszku d/p tylko nieznacznie zmniejszyłam ilość oleju (60g) Reszta dokładnie jak w przepisie, który zdecydowanie polecam[[wysiwyg_imageupload:2675:]]

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczne i w dodatku

    Zgłoszony przez beatapo na czerwca 28, 2016 at 23:08.

    Bardzo smaczne i w dodatku szybkie drożdżówki. Dałam tylko 1 łyżeczkę proszku do pieczenia. Robiłam z różnymi dżemami bo wtedy są jeszcze szybsze w przygotowaniu. Polecam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nie polecam. Ciasto

    Zgłoszony przez MonikaSzczesniak na czerwca 6, 2016 at 00:00.

    Nie polecam. Ciasto przypomina placki sodowe, które kiedyś robiła moja babcia do dań mięsnych. Budyń za słodki ciasto bez smaku. Nie zrobię więcej :O

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pierwsze podejście i...: -

    Zgłoszony przez Isomy na maja 2, 2016 at 20:09.

    Pierwsze podejście i...:

    - nie dodałam proszku do pieczenia.....wyszłam z założenia, że wystarczą same drożdże....

    - oleju daĺam tylko 70 g a nie 85g ....to był dobry ruchtmrc_emoticons.)

    - ta porcja bydyniu wystarczyĺa na połowę drożdżówek.....do reszty dawałam nutellę - Rodzinka w tej wersji się zakochała...tmrc_emoticons.)

    - bułeczek wyszło mi duuuuuuużo więcej....no i dobrze

    Podsumowując......pychota....polecam...na pewno będę robiła częściej....tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bułeczki pyszne. POLECAM

    Zgłoszony przez Rozka1980 na kwietnia 26, 2016 at 15:26.

    Bułeczki pyszne. POLECAM

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Udany przepis :)   Zrobiłam

    Zgłoszony przez zdesio na marca 9, 2016 at 13:52.

    Udany przepis tmrc_emoticons.)  

    Zrobiłam tak jak wskazywano na forum - mniej cukru do budyniu. Z tej porcji ciasta wyszło mi więcej bułeczek, a za mało budyniu jak na taką ilość. Połowę nadziewałam marmoladą. Oczywiście po bułeczkach nie ma już śladu tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pyszne bułeczki! ja zrobiłam

    Zgłoszony przez madziacho na marca 8, 2016 at 13:12.

    pyszne bułeczki! ja zrobiłam według wskazówek z forum, czyli mniej cukru do budyniu, a trochę wiecej do ciasta, mniej proszku do pieczenia (płaska łyżeczka). Wydajemi się, że trzeba dodać też mniej oleju, bo ciasto słabo się klei.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis Robiłam kilka

    Zgłoszony przez IzabelaJS na marca 4, 2016 at 10:55.

    Super przepis tmrc_emoticons.-) Robiłam kilka razy, z różnym nadzieniem  i zawsze szybko znikajątmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja nie dodaję ani grama

    Zgłoszony przez Loona83 na lutego 20, 2016 at 21:03.

    Ja nie dodaję ani grama proszku do pieczenia. Bułeczki są mięciutkie, puszyste, przepyszne! A przede wszystkim migiem się je robi!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne!

    Zgłoszony przez usica55 na lutego 17, 2016 at 21:55.

    Pyszne!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super bułeczki. Polecam   

    Zgłoszony przez Dorota1000 na stycznia 21, 2016 at 09:41.

    Super bułeczki. Polecam  Cooking 7 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja robiłam wykonanie tak jak

    Zgłoszony przez Ewcia1 na stycznia 17, 2016 at 15:31.

    Ja robiłam wykonanie tak jak piszesz tylko wg tego przepisu i nie trzeba dawać wcale proszku do pieczenia a wyszły rewelacyjne

    chleby.info/2014/04/drozdzowki-z-konfitura-z-czarnego-bzu.html

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • W wersji z twarogiem wyszły

    Zgłoszony przez w0jciechy na stycznia 10, 2016 at 18:44.

    W wersji z twarogiem wyszły świetnie tmrc_emoticons.) dodałam tylko pół paczuszki proszku i ciut zwiększyłam ilość cukru.Polecam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jak moje dziecko powiedziało

    Zgłoszony przez lunaris na stycznia 9, 2016 at 16:27.

    Jak moje dziecko powiedziało " zajefajna sprawa"  tmrc_emoticons.D znikła cała 14 sztukowa blacha... tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bułeczki jak malowane i tak

    Zgłoszony przez lussy na stycznia 4, 2016 at 21:49.

    Bułeczki jak malowane i tak samo smakują. Zniknęły błyskawicznie. Piekłam już kilka razy zawsze przepyszne.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis naprawdę super. A

    Zgłoszony przez Iryna na grudnia 18, 2015 at 12:50.

    Przepis naprawdę super. A opis jest bardzo dokładny. Robiłam już dwa razy ale trochę przeszkadza zapach proszku. Jeszcze spróbuję bez proszku i dam znać. Ale dzieciaki zachwycone. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja Pół zrobiłam z

    Zgłoszony przez anna3e na grudnia 14, 2015 at 17:09.

    Rewelacja tmrc_emoticons.) Pół zrobiłam z budyniem, a pół z marmoladą. Obie wersje bardzo smacze. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam, podzieliłam cisto na

    Zgłoszony przez SoniaB na grudnia 5, 2015 at 22:46.

    Witam, podzieliłam cisto na 12 części, budyniu starczyło na 10 do 2-ch pozostałych dałam po 2 mrożone truskawki, rosną w piekarniku przepięknie przepis wspaniły pozdrawiam Cooking 7                                                                                             

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre. Znikanęły w

    Zgłoszony przez weronika.w na grudnia 3, 2015 at 18:24.

    Bardzo dobre. Znikanęły w mig☺

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne

    Zgłoszony przez Marzeniusia na listopada 22, 2015 at 12:15.

    Pyszne tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Szybki przepis na smaczne

    Zgłoszony przez Anna Kurasińska na listopada 20, 2015 at 19:01.

    Szybki przepis na smaczne bułeczki. Z tej porcji wyszło mi 20 bułeczek. Część zrobiłam z budyniem, a kilka z braku wykończenia masy budynkowej z powidłami śliwkowymi. Wg mnie masa budyniowa zbyt słodka, wystarczy spokojnie 3 łyżki cukru.  tmrc_emoticons.) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • przepis na piątkę

    Zgłoszony przez JOLWIT na listopada 13, 2015 at 18:02.

    przepis na piątkę

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Cieszę się że smakowały.

    Zgłoszony przez Kachna70 na października 24, 2015 at 15:25.

    Cieszę się że smakowały. Dziękuję za ocenę i komentarz.

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •