Tu jesteś:
4
Składniki
- 40 kwiatów bzu czarnego
- 1000 g wody
- 1000 g cukru
- 20 gkwasku cytrynowego lub sok z czterech cytryn
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
1.Zerwane kwiaty(baldachy) bzu czarnego wkładamy do dużego słoja.
2.Do naczynia miksującego wlewamy wodę,wsypujemy cukier i kwasek cytrynowy.Zagotowywujemu ok.12-14 min/Varoma/obr.2
3.Gorącym syropem zalewany kwiaty.Odstawiamy na 3-4 dni.Po tym czasie syrop dokładnie filtrujemy i przelewamy do butelek lub słoików.Pasteryzujemy lub przechowywujemy w lodówce.
----SMACZNEGO----
Gotowy syrop rozcieńczam w upalne dni wodą-wspaniale orzeźwia Syrop dodaję tez do kawy lub herbaty.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzRobi ten syrop ju 3 raz jest super Polecam
Robię ten syrop już 3 raz, jest super!!! Polecam
joaren
Czy mogą być suszone kwiaty
Czy mogą być suszone kwiaty bzu czarnego?