3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sos wiśniowy - dodatek do gofrów


Wydrukuj:
4

Składniki

Składniki

  • 4 łyżki amaretto lub rumu
  • 1 słoik kompotu wiśniowego
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • ewentualnie cukier do smaku
5

Przygotowanie

  1. Kompot przelewamy do Blokada naczynia miksującego ( zsotawiamy trochę soku do zamieszania mąki ). Obr.2Brak obrotów wstecznych100st.C doprowadzamy do wrzenia. Wlewamy wymieszaną mąkę z sokiem i ok. 1min gotujemy. Przed podaniem dolewamy alkohol.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Sos można podawać do bitej śmietany lub oddzielnie.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Ja podobny sosik jadłam z

    Zgłoszony przez Katy2014 na sierpnia 7, 2014 at 16:34.

    Ja podobny sosik jadłam z naleśnikami z marmoladą i podanymi z lodami waniliowymy..... pychaaaa

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze