3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sok z winogron


Wydrukuj:
4

Składniki

2 słoik/słoiki/słoików

Sok

  • 120 g wody
  • 5 g cukru, (łyżeczka)
  • 1000 g winogron
5

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego wlać wodę. Założyć koszyczek. Włożyć owoce winogron i gotować 30 mi/110 st.C/obr. 1.

  2. Po zakończeniu unieść kopystką koszyczek. Do soku dodać cukier. Wymieszać dobrowolną techniką (włączyć obroty Blokada naczynia miksującego, zamieszać ręcznie, wykonać ruchy okrężne Blokada naczynia miksującego ). Sok przelać do 2 gorących słoików (280 g, np. po dżemie ). Odwrócić do góry dnem na 10 min. Zawartość koszyczka wyrzucić.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Dodać cukru wedle uznania. Można też na początku dodać więcej wody. Wszystkie warianty dozwolone.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Czy w przepisie nie ma błędu? Faktycznie ma to...

    Zgłoszony przez Karla6 na października 10, 2022 at 18:32.

    Czy w przepisie nie ma błędu? Faktycznie ma to byc 120 g wody? Winogrona gotują się wtedy na parze.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Sok wyszedł przepyszny. Bez cukru kwaśny,...

    Zgłoszony przez henrietta na września 9, 2018 at 12:00.

    Sok wyszedł przepyszny. Bez cukru kwaśny, zasugerowałam się komentarzami. Winogrona były bardzo słodkie. Polecam, sok bedziemy słodzić stewią.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Idealny, prosty przepis. Robiłam z ciemnych...

    Zgłoszony przez Agnieszeczka na września 24, 2017 at 14:53.

    Idealny, prosty przepis. Robiłam z ciemnych winogron, sok klarowny i lekko kwaśny, cukru nie dodawałam.Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry, klarowny sok wyszedł. Robiłam z...

    Zgłoszony przez Aleksandra62 na września 19, 2017 at 22:22.

    Bardzo dobry, klarowny sok wyszedł. Robiłam z ciemnych winogron. PolecamSmile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •  Prosto i szybko.  Nie trzeba

    Zgłoszony przez Dorota1000 na września 17, 2016 at 20:27.

     Prosto i szybko.  Nie trzeba dodawać cukru. Super przepis!!! 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tak, ja również robię bez

    Zgłoszony przez Karu na stycznia 12, 2016 at 18:29.

    Tak, ja również robię bez cukru. A sok pozostawiam na zimętmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Winogrona zawieraja bardzo

    Zgłoszony przez edyta1973 na listopada 20, 2015 at 12:00.

    Winogrona zawieraja bardzo duzo cukru czyli fruktozy. Do tego jeszcze cukier. Jak sie podgotuje po prostu , bez dostania cukru i odstawi na nastepny dzien , mozna pic wogle bez dodawania cukru.

     

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • super fajny przepis.

    Zgłoszony przez Dorisdoris na października 12, 2015 at 14:30.

    super fajny przepis. Przerobiłam w ten sposób ogromną michę winogron, które dostałam od ciotki. Sok jest gęsty, intensywny w smaku.  Myślę, że warto w czasie gotowania zamieszać kilka razy kopystką

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze