3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
  • thumbnail image 6
  • thumbnail image 7
  • thumbnail image 8
  • thumbnail image 9
  • thumbnail image 10
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Smaczne ciacho z gruszkami


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 250 gramów cukru
  • 200 gramów miekkiego masla lub margaryny
  • 200 gramów mąki
  • 100 gramów mąki ziemniaczanej
  • 3 jajka kurze, male
  • 100 gramów mleka o temp. pokojowej
  • 1/2 torebki proszku do pieczenia (torebka 16g)
  • 2 duze gruszki, pokrojone na plastry
  • 2 minimalne szczypty soli
  • cukier waniliowy
  • 50 gramów orzechòw laskowych grubo zmielonych
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego wkladamy cukier i margaryne: 20sek / obr 5. Ustawiamy na obr 4, wrzucamy przez otwòr jajka, po jednym, nastepnie wlewamy mleko, caly czas na obr 4. Miksujemy wszystko: 10sek / obr 5. Dodajemy maki, sòl, proszek: 30sek / obr 5. Na tortownice ( natluszczona i opròszona maka), wylewamy polowe ciasta. Ukladamy 1 gruszke pokrojona na plastry. Wylewamy na wierzch 2° polowe ciasta, na to 2° gruszke w plastrach, posypujemy wszystko grubo zmielonymi orzechami. Pieczemy w nagrzanym piekarniku: 180° / ok. 40min ( sprawdzic patyczkiem).

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Prosty. Bardzo smaczny. Robiłam już trzykrotnie....

    Zgłoszony przez kana333 na października 16, 2018 at 17:10.

    Prosty. Bardzo smaczny. Robiłam już trzykrotnie. Dzięki za przepis

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Początek opisu przygotowania nieco haotyczny ...

    Zgłoszony przez Netka na listopada 5, 2016 at 17:15.

    Początek opisu przygotowania nieco haotyczny tmrc_emoticons.( Pogubiłam się przy wbijaniu jajek i wlewaniu mleka przez otwór bo nie podano czasu Puzzled Pewnie ustawiłam za długi, bo masło mi się ścięło Sad Jeszcze się zastanawiałam skąd taka duża ilość proszku do pieczenia ? Aż pół opakowania ? Nie można dać mniej ? Ciasto póki co w piekarniku, jestem ciekawa czy wyjdzie ...

    Melduję, że wyszło i było pyszne, mimo ściętego masła, mniejszej ilości proszku do pieczenia i braku mąki ziemniaczanej, którą wogóle przeoczyłam Wink Polecam więc, choć opis moim zdaniem do poprawki Puzzled

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre, wilgotne, polecam

    Zgłoszony przez Karolllina na października 24, 2016 at 19:52.

    Bardzo dobre, wilgotne, polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszniutkie ciacho! Znakomity

    Zgłoszony przez Agulaga81 na października 8, 2016 at 21:58.

    Pyszniutkie ciacho!

    Znakomity maślany smak, myślę, że na stałe u nas zagości. Znika w mgnieniu oka tmrc_emoticons.) pozdrawiam 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis łatwy, szybki, ciasto

    Zgłoszony przez konduktorka na września 19, 2016 at 09:10.

    Przepis łatwy, szybki, ciasto pyszne.

    Zrobiłam wszystko jak w przepisie, ale zapomniałam o dodaniu cukru wanilinowego, więc wzięłam "Cukier cynamonowy" i posypałam wierzch ciasta zamiast orzechów. Wszystkim bardzo smakowało. Wierzch był chrupiący i ciemniejszy (nie przypalony), a środek miękki, puszysty i maślany.

    Piekłam o 15 minut dłużej, na ten dodatkowy czas ustawiłam tylko dolne pieczenie.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dodaj proszę w instrukcji

    Zgłoszony przez konduktorka na września 18, 2016 at 12:04.

    Dodaj proszę w instrukcji kiedy dodać cukier wanilinowy - jest na liście składników, ale czy trzeba go dodać razem z cukrem, czy razem z proszkiem do pieczenia?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ciasto wyszlo bardzo dobre

    Zgłoszony przez sasia na marca 17, 2016 at 20:59.

    ciasto wyszlo bardzo dobre ale 40 min w przypadku mojego piekarnika to bylo stanowczo za malo ;(

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • moje w piekarniku az jestem

    Zgłoszony przez sasia na marca 17, 2016 at 16:06.

    moje w piekarniku az jestem ciekawa tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Buziaczki Magi :bigsmile:

    Zgłoszony przez veronicab71 na marca 17, 2013 at 19:29.

    Buziaczki Magi Big Smile Big Smile Love Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super pomysł na szybkie

    Zgłoszony przez magi1 na marca 17, 2013 at 16:01.

    Super pomysł na szybkie ciacho tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D dodaje do wypróbowania tmrc_emoticons.D pozdrawiam i przesyłam buziaki tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nie ma sprawy Grazynko

    Zgłoszony przez veronicab71 na marca 15, 2013 at 18:08.

    Nie ma sprawy Grazynko Big Smile Big Smile Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Vercia przepis wykorzystam po

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na marca 14, 2013 at 17:26.

    Cooking 7Vercia przepis wykorzystam po świetach tmrc_emoticons.D Big Smile  Pozdrawiam Big Smile Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze